İstanbul'daki Vejeteryan Restaurantlar

İstanbul'daki Vejeteryan Restaurantlar ve Mutfaklar

İstanbuldaki en iyi vejeteryan mutfakları

Figaros Restaurant

İstanbul Yeşilköyde hizmet veren Selanik göçmenin bir ailenin işlettiği Figaros Restaurant birbirinden leziz ot yemekleri ve özgün köy kahvaltısı ile ön plana çıkıyor. Bu şirin mekanı işleten Fatma Özalkan, 20 yıl Almanyada vejetaryen ve diyet yemekleri yapan bir restoranda çalıştıktan sonra 1990′da Türkiyeye dönerek Yeşilköyde oğlu ile beraber iki restoran açmıştır. Hala işlettiği Figaros Restaurantın menüsünde; güveçte sebze, ebegümeci çorbası, soya köftesi ve ısırganlı börek vejeteryanların en sık tercih ettiği tatlar arasında geliyor.

Zencefil

Vejeteryanların sıklıkla tercih ettiği mekanlardan biridir Beyoğlunda yer alan Zencefil Restaurant. Renkli ve zengin bir vejeteryan menüsüne sahip bu şirin mekan Taksimin kalabalığını hissetmeyeceğiniz, küçük ve sevimli bahçesi ile hizmet veriyor. Mekanda en çok tercih edilen ve beğenilen tatlar arasında; sebzeli lazanya, ıspanaklı kiş, zencefilli soda, bahar salatası, fesleğenli kabak, bahar pilavı ve Ege yahnisini geliyor. Ayrıca ev yapımı şaraplarını da denemenizi öneririz.

Changa

Et yemeklerinin yanı sıra vejeteryan mutfağı ile de dikkat çeken Changa, Beyoğlu Sıraselviler Caddesinde 100 yaşında Art Nouveau adlı bir binada servis vermektedir. Sık sık yenilenen menüde taze baharatlar ve meyvelerle lezzetlendirilen et, balık ve tavuk seçeneklerinin yanı sıra zengin vejetaryen yemek çeşitleri de yer alıyor. Asma yaprağına sarılı kızartılmış Antakya peyniri, kabak çiçeği dolması ve kendilerinin yaptığı özel likör çeşitlerini denemenizi öneririz.

Renkli Limon

Şirin dekorasyonu ve leziz yemeklerin süslediği zengin menüsü ile Beşiktaşta hizmet veriyor Renkli Limon. Şirinlikte sınır tanımayan bu mekanda sulu ev yemekleri başrolde yer alıyor. Vejeteryanları düşünen bir menüsü olan Renkli Limonda; mücver, ezogelin çorbası ve ıspanaklı böreğinden tatmanızı öneririz.

Klemuri Restaurant

Beyoğlunun arka sokaklarına gizlenmiş, ağırlıklı olarak Karadeniz yemekleri yapan güzel bir restorandır Klemuri. İsminin anlamı Pazar (Rize) Lazcasında eski mutfaklarda yemek kazanının asıldığı zincir. Klemuri Restoranın renkli ve zengin menüsünde vejeteryanlara uygun birçok seçenek mevcuttur. Mıhlama, otlu ayran, zahter salatası ve tahinli kabak tatlısını denemenizi öneririz.

Parsifal

İstanbulun en eski vejeteryan restoranlarından biri olan Parsifal, 1996 yılından bu yana Beyoğlunda hizmet veriyor. Restoranın menüsünü süsleyen birbirinden leziz yemekler sadece vejeteryanlara değil, veganlara da hitap ediyor. Bu özel mekanın sahibi Ayfer Uzunoğulları da bir vejetaryen. Günün yemeğiyle birlikte 23 çeşit ana yemeğin yer aldığı menüde, mevsim sebzeleri, hellim peyniri ve kestane mantarının bir şişe geçirilerek pişirilmesinden oluşan Parsifal ızgara, yeşil mercimek köftesi, havuç ve kereviz mücverleri gibi çeşitler en sık tercih edilen tatlar arasında yer alıyor.

Lokanta Maya Karaköy

Karaköyde hizmet veren Lokanta Maya, ziyaretçilerine taze ve mevsimsel malzemenin lezzetinin ön plana çıktığı, sade yemekler hazırlamayı amaçlıyor. Başarısı tesadüf olmayan ve sürekli menüsünü yenileyen Lokanta Maya, ekmeği Boludan, nar ekşisini Antakyadan, küflü peyniri Konyadan, zeytinyağını Marmaristen getirtiyor. Narlı otlu baklagil salatası, semizotu salatası ve sakızlı muhallebisini denemenizi öneririz.

Zeytin Ağacı Cafe

Tarihi binaların gölgesindeki Nişantaşında yer alan Zeytin Ağacı Cafe, 2002′den beri hizmet vermektedir. Leziz ev yemeklerinin dikkat çektiği cafede her gün farklı yemekler Ayvalıktan gelen sızma zeytinyağı ile pişiyor. Özellikle maydanoz mücveri, cevizli tulum peynirli erişte, ayvalı kereviz, zeytinyağlı semizotu, kaşarlı vejeteryan köfte ve mercimekli yaprak sarma vejeteryanların sıklıkla tercih ettiği tatlar arasında. Yemeğin üzerine hafif bir tatlı yemek isteyenler için de ev yapımı kek ve kurabiyeler mevcut.

Cafe Om

Taksimde hizmet veren Cafe Om, vejeteryan ve veganların sıklıkla ziyaret ettiği mekanlardan biri. Bu şirin cafenin menüsünde glüten hastalarını sevindirecek glütensiz tatlar da yerini alıyor. Fransız soğan çorbası, doğal meyve suları, beyaz peynirli salata ve çikolata cupcake menüde tercih edilen tatların başında geliyor.

Fıccın

Taksimde hizmet veren ve zengin menüsü ile dikkat çeken Fıccın, vejeteryanların uğrak adreslerinden biridir. Kafkas mutfağının öne çıktığı mekanda; patatesli Çerkez mantısı, portakallı kereviz ve sebze çorbaları en sık tercih edilen tatlar arasında. Ayrıca lezzet konusunda çok iddialı olan mekanda her gün farklı zeytinyağlı, çorba ve ev yemeği çeşidi bulabilirsiniz.
 
Dünya Vegan-vejeteryan haftası olarak kutlanılan bu günlerde böyle bir haberi okumak keyifli oldu..:))
 
Üst Alt