• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Ispanaklı Börek

  • Konbuyu başlatan Kadim
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 4
  • Görüntüleme 2K

Okunuyor :
Ispanaklı Börek

K

Kadim

Ziyaretci
Ispanaklı Börek





Malzemeler
1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber



Yemeğin Tarifi
Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun. Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin. Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Yumuşayana dek kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin.

Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için). Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün. Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun. Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin.

Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.
kaynak

Ispanaklı Rulo Börek




Malzemeler;
*5 adet böreklik hazır yufka,
*ıspanak,
*100 gr taze kaşar,
*100 gr beyaz peynir,
*1 adet yumurta,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*2 su bardağı süt,
*1 adet yumurta sarısı ( üstüne sürmek için)
Hazırlanışı;
1.Öncelikle ıspanakları çok iyi yıkayıp, ince ince doğrayalım. Doğradığımız ıspanakları suyunu çekinceye kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
2.Soğuyan ıspanaklara, çok az miktarda tuz,karabiber, bir adet yumurta, rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri ekleyelim.
3.Yufkaların her birini yarım daire olacak şekilde ortadan ikiye ayıralım.
4.Her bir parça yufkanın üstüne sıvıyağ ve süt karışımından fırça ile sürdükten sonra, düz kenarına boydan boya ıspanaklı karışımdan serpip, rulo şeklinde sarıp, açılan kısımları kendi etrafında bükelim ve aşağıda tepside görüldüğü gibi tepsiye uzunlamasına yerleştirelim.(Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplarsak, börekler pişerken tepsiye yapışmaz.Ayrıca tepsi çok kirlenmeyeceği için sonradan yıkamasıda kolay oluyor.)
5.Bir adet yumurta sarısını, sıvı karışımdan arta kalanla beraber çırpıp, yine fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim.
7.Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Börekler fırından çıktıktan sonra üstlerini bir mutfak havlusu ile kapatırsak,böreklerin kuruyup, sertleşmesini önlemiş oluruz.
NOT; yukarıdaki ölçüler midi fırın tepsisi içindir.
kaynak


AFİYET OLSUN
 

mavi_gece

Tecrübeli
Üye
Kıyma ve yumurt a hiç kullanmam
Eti çok sevdiğim söylenemez yumurtadan da nefret ederim :freakedout:
Ama ıspanaklı börek vazgeçilmezim :004:
Aaa birde pul biber eklemek lazım :prv:
Ellerine sağlık Kadim davetli miyiz? :prv:
 
K

Kadim

Ziyaretci
Kıyma ve yumurt a hiç kullanmam
Eti çok sevdiğim söylenemez yumurtadan da nefret ederim :freakedout:
Ama ıspanaklı börek vazgeçilmezim :004:
Aaa birde kırmızı yaprak biber eklemek lazım :prv:
Ellerine sağlık Kadim davetli miyiz? :prv:
Afiyet olsun o zaman :)
 
Üst Alt