selam ederim;
Londra gibi bir şehirde yaşanan bu olay ne kadar olumsuz bir reklamdır islam için. londranın nufüsunun %50 sinden fazlası çeşitli ülkelerden gelen insanlardan oluşuyor. hıristiyanı yahudisi budisti hatta yamyamı bile vardır orda yaşayan, ama neden müslüman saldırıyor sopaylada bir ineğe tapan hintli gidip kimseye sataşmıyor? nedir bu eksik olan anlayış yada eksik öğrenim?
doğrusu bir batılı ülkede doğmuş olsaydım islamiyet hakkında ne düşünürdüm? bu soruyu hep kendime sormuşumdur. elbette ailemden aldığım hıristiyanlık eğitimi veya budist inanışın yanında allahu ekber diyerek insanların üzerine bombalar yağdıran intahar saldırıları yapan, toplumu birbirine yaklaştıran çeşitli aktivitelere sopalar ile allahu ekber diyerek saldırmalar, islam ülkelerinde yakılan eziyet edilen kadınlar, sevap diye katledilen ve tüketilmeden toprağa gömülen hayvanlar, toprağa gömülüp taşlanan insanları düşününce, son seçimim olurdu islam diye düşünüyorum. ve gerçekten müslümanlara taraflı bir yaklaşımım olurdu.
onlara karşı bu olumsuz bakış açısı ile taraflı yaklaşırken, hiç empati kurdunuzmu? halimizden memnunmusunuz? elhamdürillah müslümanım demek sizce yetiyormu? kim ne ile kimi kandırıyor? ulu Allah'ımı yoksa kendinimi insan? KUR'AN okumak yetiyormu? yetmişmi sizce? anlaşılmış mı islamiyet? bu sorulara cevap verecek babayiğit var mı? ama öyle laf olsun diye cevap vermeyecek bütün bu olanları açıklayacak.
oysa gerçekte islamiyet çok ileri bir ilimdir, ama bunu anlayıp idrak edebilen insan sayısı kaçtır? işte bunu islamiyetin içersinde görebilen insan sayısı 2-3 veya en çok 5 kişidir. gördükleri buldukları şey insan sevgisi, hayvan sevgisi çevreye karşı sorumluluk sahibi duyarlı hoşgörülü olabilen kazanmaktadır ulu Allah'ın sevgisini. eğer bu yalansa okuyun peygamberlerin hayatlarını kimi incitmişler? soruyorum kimi? kim demiş çok KUR'AN okuyan cennete gidecek diye? bu anlayış ile nereye vardık biz? resmen yokuşa çıktık, çıkmaz sokaktayız bu ne haldir. islam ne büyük anlam taşır tabiat için, doğa için, insanlar için. ortada bir kişi bile yok bunun farkına varıpda insanları uyandıracak. yoksa cebrail as'ın ne işi vardı israfil as ile geldiler işte yine bizlere ders vermeye. onlarda bu durumdan sıkıldı bunaldı ve diyorlarki "biz size son demiştik artık uyarı yok ceza var".
islama zarar veren neden hep müslümanlar oluyor? müslüman olmanın cennete gitmeye yettiğini duyanlarmı müslümanım diyor merak ediyorum çünkü iyi, doğru, temiz, hoşgörülü, yardım sever ve en önemlisi enbaşta insanları ve çevresini seven tabiat düşkünü olması gerekirken bizler nasılız? ne kadarda uzağız düşünceden, müslümanlık nedir? salavat getirip peygamber seçmekmidir? bir din adamımız yok ülkede imam yok öğretmenler yada çok okuyanlar bilim peşinde, neden bu kadar boş verildi bu ileri insanlık anlayışına? pakistanda mısırda malezyada iranda olanlardan haberiniz varmı? bazı ülkelerde kadınlar yaşlanınca yenisini almak için yakıldıklarını ve erkeklerin ceza almadıklarını biliyormusunuz? tecavüz edilen kadın kirlendi diye katlediliyor biliyormusunuz? nedir bu musülaman erkeklerin kadınlardan istekleri? yahu peygamberimiz demiyormu sizlere emanettir onlar diye? türkiye islam ülkesiymiş diyorlar, yakından uzakdan alakamız yok islamiyet ile, cami yapmayı dindar gençlik yetiştirmeyi sanıyorlarki islamiyet. 80 milyon KUR'AN'ı hatmetse bu anlayış ile asla islam ülkesi olamayız. mesele KUR'AN ezberlemek de değildir. düşünce ve fikir ile islamı çok iyi anlayıp uygulayabilmektir. islam nedir? İNSANLIK İLMİDİR HUMANİZM dir. sevgi saygı hoşgörüdür. ulu Allah'ın gücü yetmiyormu bütün dünyayı bir gecede müslüman yapsın? mesele hazreti insan olabilmeyi bu akıl çağında başarabilmektir.
işte bu yüzden mehdi bayandır. zil çalmıştır, insanlığın ders vakti gelmiştir. gazabı nedir ulu Allah'ın biliyormusunuz? inanın bende bilmiyorum ama işte o gazap yeryüzüne iniyor. cemali bu şiddette merhametli ve sevgi doluyken, celalinden korkmak gerekir, neler olabileceğini tahmin edemiyor insan. ne yapabiliriz el ele tutuşup af dilemekten başka? yoksa sonuçlardan kim haber alacakta kime haber verebilecek?