HİNDİDEN BANDUMA

HİNDİDEN YAPILAN BANDUMA

Karabük ve Kastamonu yörelerine ait hindi yağı ve suyundan banduma adı verilen çok lezzetli yemek yapılmakta.

Malzemeler

yufka (serme)
hindi eti
hindi suyu.
Tereyağı
-Tuz
-Ceviz içi

Hazirlanisi

Pişirilen yufka*lar katlanır.
3-4 parçaya kesilir Hindi (ibi) suyuna batırılan parçalar içi ya*ğlanmış hafif ateşteki tepsiye dizilir.
Tepsi içine değişik şekillerde diziler ya*pılır. Her katın arası ayrıca eritilmiş tereyağıyla yağlanır.
Tepsiye dizilen yufkalar daire biçiminde ortası yüksek ve delik kalacak şekilde dizilen yufkaların
orta*sındaki boşluğa yağlı hindi suyu dökülür ve
üzerine de pişirilen hindi konularak sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun!
 
Üst Alt