Hangi Gıdalar asla Bozulmaz?

İnternette her konuda olduğu gibi gıdalar ile ilgili olarak da birçok bilgi yer alıyor. Ama çoğu kez bu bilgiler doğru olmayabiliyor. Bozulmayan tek gıda baldır? bilgisi de bunlardan biri Bu bilgi kısmen doğru olsa da işin uzmanlarına sorduğumuzda farklı bir bilgiyi daha öğrenmiş oluyoruz. Konu hakkında bilgi aldığımız Gıda Mühendisleri Odası (TMMOB) tarafından yapılan açıklama da düzgün bir şekilde işlenmiş ve paketlenmiş olan balın uzun süreli depolamada kalitesini koruyacağını ancak tuz ve kesme şekerin de bozulma riski olmayan gıdalardan olduğunu belirtildi.

BALIN NİTELİĞİNİ KAYBETMEMESİ SICAKLIĞA BAĞLI BİR SÜREÇ

Bal sızdırmaz özel kaplarda saklanırsa, yıllarla saklanabilir. Ancak, bal depolama sırasındaki fiziksel ve kimyasal değişikliklere duyarlıdır. Depolama sırasında koyulaşma eğilimi gösterir, aroma ve lezzetini kaybeder. Balın niteliklerini kaybetmesi sıcaklığa bağlı bir süreçtir ve bu süreç balın raf ömrünün tanımlamasını zorlaştırır.

BALIN RAF ÖMRÜ KAÇ YILDIR?

Bu nedenle, pratikte bal için sıklıkla iki yıllık bir raf ömrü ifade edilir. Düzgün bir şekilde işlenmiş ve paketlenmiş olan bal uzun süreli depolamada kalitesini korur. Bu açıklamadan da anlaşılabileceği üzere, raf ömrü ürün özelliğine ve muhafaza koşullarına dayalı olarak belirlenen bir kavramdır.

BOZULMADAN SAKLANABİLEN TEK GIDA BAL DEĞİLDİR!

Ancak uzun yıllar bozulmadan saklanabilen tek gıdanın bal olduğu doğru değildir. Örneğin: tuz, kesme şeker de bozulma riski olmayan gıdalardandır.
Balın aksine tuz ve şekerin vucüda birçok zararı olduğu söylenir.
kaynak:n5yirmi5.com
 
  • Etiketler
    balın ömrü bozulmayan gıda
  • Üst Alt