Hamsi kuşu!

Hamsi kuşu tarifi

Malzemeler
7-8 yaprak pazı
1 büyük boy kuru soğan( ya da bir bağ taze soğan )
1 domates
Bir kase kadar tuzlu hamsi (tuzlu hamsi yıkanıp ayıklanacak ve yemeğe başka tuz konmayacak )
1 kase mısır unu
Çok az buğday unu ( bu daha yumuşak olmasını sağlıyor)
Kızartmak için sıvı yağ

Yapilişi;
Pazılar ince ince doğranıp iyice ölsünler diye elle yoğrulurlar( benim pazım yoktu onun yerine sivri biber kattım )
Taze veya kuru soğanda incecik doğranarak aynı işlem devam ettirilir.
Domates ilave edilir.
En son sudan geçirilip tuzu giderilinceye kadar yıkanan hamsiler ayıklanıp onlarda bu malzemeye dahil edilirler .
Mısır unu ve buğday unu da eklendikten sonra,
aşağı yukarı 1 veya 1.5 bardak su ilave edilir.Dikkat edin çok sulu olmasın.
Tavaya biraz kızartmak için sıvı yağ döküp
yaptığımız karışımdan tavayı dolduracak kadar dökülür,
altı üstü yanmayacak şekilde pişirilir .
Domates ve salatalikla servis yapılır.

Not:Hem pratik, hem doyurucu hem de çabucak yapabileceğiniz bir tür yemek bu.
Ama yaşlı kimseler dikkatli yesinler,
çünkü hem hamsi tuzlu,hem de mısır unu biraz zor hazmediliyor,
öğle üzeri yerseler kendileri için daha yararlı olabilir.

Afiyet olsun
 
Üst Alt