Ben olaya farkli bakiyorum.
Son zamanlarda zirve yapan terör olaylarinin ilk sorumlusu ülkeyi yöneten Basbakandir. Ayni agirlikta sorumluluk sahibi olanda ,
Bütcenin en fazla payini alan Türk Silahli Kuvvetleri nin tepe kadrosudur. Her ne kadar BasKomutan CumhurBaskani olup, Basbakana bagli olsalarda
Askeri alanda belki kelime tam oturmayacak ama SINIRSIZ yetkiye ve bu yetkiyi kullanma gücüne sahip olan bir TSK miz varsa bu olan olaylarda her halde Silahli Kuvvetler komuta kademesini masum yada hatasiz kabul edemeyiz...
Baska demokratik ülkelerde , hele son terör olayinda , 20 ye yakin askerini hemde bircok askeri gücün oldugu bir alanda baskin yiyerek kaybeden
ve olayin sorumlularini ise ellerinden kaciran bir birimin bedel ödemesi kadar dogal ne olabilir...?
Bu bedeli Hükümet kanadida ; En azindan Bu istikametteki BAKAN istifa ederek ödemeli idi...
Emekliligini isteyen Askerlerin aciklamasi ise , ayri bir felaket... Ergenekon davasi yüzünden icerideki kuvvet komutanlarinin hala icerde olusu...
Yani giden 20 ye yakin ana kuzusu kimsenin umurunda degil...
Bilemiyorum burada bir siyasi hamle söz konusumu degilmi, mümkündür ama ben isin insani yönünden bakinca emeklilik isteklerinin gerekcelerinide duyunca , Bu Kuvvet Komutanlarinin bu makamlari bosu bosuna bunca zaman mesgul ettiklerini düsünüyorum...
Türk Silahli Kuvvetleri bu makamlara yenilerini bulacak güc ve kudrettedir... gidenin ardindan agit yakacak degilim gelen iyi olsun görevinin hakkini versin baska birsey istemem...
Simdi sira hükümet kanadinda
Milli Savunma Bakani
Milli İstihbarat Teskilat Müstesari
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Baskani nin atacagi adimlar olmali, en azindan istifa sinyalleri vermeli... ama olmayak