• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Fıstıklı Kadayıf

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 11
  • Görüntüleme 3K

Okunuyor :
Fıstıklı Kadayıf

mopsy

Emektar
Üye
Fıstıklı Kadayıf tarifi

MALZEMELER
500 g çiğ kadayıf
250 g tereyağ
200 g Antep fıstığı veya ceviz içi
1 bardaktan biraz fazla süt

Şerbeti için
2 bardak şeker
2,5 bardak su
Yarım limon suyu

Fıstıklı Kadayıf YAPILIŞI
Kadayıf paketten çıkarılıp 5, 10 dak. havalandırılır.
Vakumlu paketse elde ovalanarak yapışık teller ayrılır.
Tamamen tane tane olunca, süt ve ısıtılmış tereyağının tam***** yakını kadayıfın üzerine dökülür, elle her yerine dağılacak şekilde kadayıf harmanlanır.
Yağlanmış orta büyüklükteki tepsiye kadayıfın yarısı yayılır, üzerine yağlı kağıt serilip başka bir tepsi yardımıyla iyice sıkıştırılır.
Üzerine ince çekilmiş fıstık serpilip kalan kadayıf fıstığın üzerine düzgün bir şekilde yayılır, yine diğer bir tepsi yardımıyla sıkıştırılır.
Kalan tereyağ üzerine eşit olarak gezdirilip 175° de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hazırlanan şerbet soğutulup sıcak kadayıfın üzerine dökülür ve dilimlenir.

Afiyet olsun!
 

RABİA

Bağımlı
Üye
Şerbetli tatlılardan kaçınmalı bence....
Alternatif olarak
MUHALLEBİLİ KADAYIF .:)))


Malzemeler
350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)

Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.
Afiyet olsun..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mopsy

Emektar
Üye
Şerbetli tatlılardan kaçınmalı bence....

Merhaba

Tariflerimi eskiden beri kiskanirsiniz zaten

Mopsy
500 g çiğ kadayıf
250 g tereyağ
2 bardak şeker

Sn.Sebla
350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)

Maasallah!
Serbetten baglaminda
diabetten kurtulmussunuz....(!?)
 

RABİA

Bağımlı
Üye
Diabet açısından değil, yedikten sonra mideye verdiği ağırlıktan dolayı.
Her ne kadar malzeme açısından fazla görünse de benim tatlım daha hafif...

Kıskanılacak tarifler veriyorsun sanki de...:)
 

mopsy

Emektar
Üye
Diabet açısından değil, yedikten sonra mideye verdiği ağırlıktan dolayı.
Her ne kadar malzeme açısından fazla görünse de benim tatlım daha hafif...

Kıskanılacak tarifler veriyorsun sanki de...:)
Merhaba

...Her ne kadar malzeme açısından fazla görünse de benim tatlım daha hafif...
Yani
un,mısır nişastası, vanilya,yumurta, krema
Koyacaksiniz!

Sonra da hafif diyeceksiniz.

Size
Bir sey soyliyeyim mi?
Kiloda bile daha agir.
Ne hafifi?

Hem benim tarifim orjinal
G.Antepli bir bayandan.

Siz ne anlarsiniz ki kadayiftan?
Bunu otlu peynirle karistirdiniz herhalde

Bir sir vereyim bari;
Kadayif tatli olur.
Peynir tuzlu.............
 

RABİA

Bağımlı
Üye
Otlu peyniri bilen herşeyi bilir...
Doğru;kadayıf tatlı olur,şerbetin içinde yüzdürülmez.....

Anlamadın galiba, midede hissedilen hafiflikten bahsediyorum
Bi yap da ye,hangisi daha hafif oluyormuş.........


:)
 

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba

Fistikli serbetli kadayif
KADAYIFTIR!

Muhallebili kadayif mis!?)
Ne o?
Emzikli bebek mamasi gibi?.......
 

RABİA

Bağımlı
Üye
Merhaba

Fistikli serbetli kadayif
KADAYIFTIR!

Muhallebili kadayif mis!?)
Ne o?
Emzikli bebek mamasi gibi?.......
kedi uzanamadığı ciğere...............
yapamadığından küçümsüyorsun değil mi? bence sen yemek tariflerinden uzak dur,pek anlamıyorsun bu işlerden.
 

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba

Sn.Sebla

Siz hic muhallebili kadayif satan baklavaci
Gordunuz mu?

Adam deli mi?
Iflas etmek icin degil
Para kazanmak icin dukkan acmis.

Isme bakin;
Muhallebili....?
Muhallebi cocugu der gibi!
 

RABİA

Bağımlı
Üye
demek henüz bu lezzeti keşfetmemişler........
mospy,inad etme de bu tarifi bi dene bence...becerebilirsen tabi

:)
 
Üst Alt