Fajitas Güveçte Balık

Fajitas,Güveçte Balık

Fajitas

Meksika mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan fajitas sofralarınıza konuk oluyor. Yanında avokado sosla sunabileceğiniz bu lezzeti çok seveceksiniz.

Malzemeler,
250 gram yağsız dana eti
1 adet orta boy soğan
2 adet çarliston biber
1 adet tatlı kırmızı biber
1 kâse süzme yoğurt
1 adet avokado
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 bardak süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Lavaş ekmeği

Hazırlanışı,
Kâsede süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
Dana etini şerit halinde doğrayıp sütlü karışıma ekleyin.
Etin yumuşaması ve terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin.
Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyip kızdırın.
Doğranmış soğanları ekleyip soteleyin.
Eti sütlü karışımdan çıkarıp süzün.
Soğanlar diriliğini kaybetmeden eti tavaya ekleyin.
İki dakika karıştırarak kavurun.
Biberleri halka halka doğrayıp tavaya ilava edin.
Yüksek ateşte etin biraz suyu kalana kadar pişirin.
Et pişerken avokado sosunu hazırlamak için kâseye süzme yoğurdu alın.
Avokadonun içini kaşıkla oyup ezin ve yoğurda ekleyin.
Et pişmek üzereyken baharatlarını ekleyin.
Fajitası servis tabağına alıp yanında avokado sos ve yeşillik ekleyin.
Lavaş ekmeğinin arasına sararak servis yapın.
Afiyet olsun

Not,
Etin suyu azalırsa 1 çay bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.

Güveçte Balık
Vücut sağlığı için en faydalı et türlerinden biri olan balığı, ziyafete dönüştürmek ister misiniz? Cevabınız evetse, güveç balık tarifine mutlaka göz atın!

Malzemeler,
1 kilo balık (istediğiniz türde olabilir)
1 adet soğan
3 adet orta boy patates
2 adet iri domates
1-2 sivri yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Kibrit kutusu büyüklüğünde tere yağı
Karabiber, pul biber, kekik, tuz

Hazırlanışı,
Balığı iyice yıkayıp, temizleyin.
Büyüklüğüne göre balığı iki ya da üç parçaya bölün.
İçini ve dışını tuzlayıp, kenarda bekletin.
Soğanı ince ince doğrayın.
Güveci ocağın üzerine alıp, içine tereyağ ekleyin.
Yağ kızdıktan sonra soğanı ve sarımsağı ekleyip, kavurun.
Patates ve biberi küçük küçük doğrayın.
Baharat, tuz, patates ve biberi güvece ekleyin.
Güvecin kapağını kapatıp sebzelerin rengi solana dek pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
Pişen sebzelerin üzerine domatesleri ilave edin.
Güvecin kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin.
Sürenin sonunda balıkları sebzelerin üzerine yerleştirin.
1 çay bardağı su ekleyip güvecin kapağını kapatın.
Kısık ateşte balıklar pişene kadar pişirmeye devam edin.
Yanında limon ve dereotuyla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
 

Benzer konular ↴

Benzer konular ↴

Üst Alt