• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 8
  • Görüntüleme 3K

Okunuyor :
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

mopsy

Emektar
Üye
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifi

Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım kilo yer fıstığı
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı
Yer fıstıklarını kabuklarını soyup mutfak robotuna un haline getirin.
Un haline getirdiğiniz yer fıstıklarını derin bir kaba alın.
İçine margarin, pudra şekeri ve sütü ekleyin.
Mikserle yüksek devirde çırpın.
Fıstık ezmesini saklama kabına alıp bir gece buzdolabında bekletin.
Sürenin sonunda fıstık ezmesi kullanıma hazır olacaktır.
İsterseniz ekmek üzerinde isterseniz tatlı yapımında kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 

ashenarşi

Kıdemli
Üye
Bunlar geçici dünya hevesleri. Tren kalktı vagonlar tek tek geçiyor önümüzden birine atlamak lazım.. Ee ölüm geliyor..
 

mopsy

Emektar
Üye
Ev Yapımı Fındık Ezmesi

Fıstık yerine fındık kullansak fındık ezmesi yapmış olur muyuz ?
Merhaba

Malzemeler:
2 bardak (200 gram) fındık
1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ
¼ tatlı kaşığı tuz
4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir
1 orta boy kavanoz

Yapılışı:
Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun. Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın. Soğumaya bırakın.
Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın.
Fırınlanmış fındıkları ve yağı robotun kıyıcı aparatına veya rondoya koyup düşük hızda uzun süre karıştırın. Arada kabın kenarlarında biriken karışımı aşağıya sıyırın. Fındıklar incelince, yüksek hızda 2-3 dakika daha krema kıv***** gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Cam kavanoza alıp kapağını kapatın. Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Not: Durunca yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın.
 
Üst Alt