• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Eggplant Parmesan

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 3K

Okunuyor :
Eggplant Parmesan

mopsy

Emektar
Üye
Eggplant Parmesan tarifi , Eggplant Parmesan nasıl yapılır

Parmesan Peynirli Patlıcan

Malzemeler;
6 patlıcan(Büyük boy patlıcan ise 3 tane)
1 bardak parmesan peynir
1 bardak mozzarella peynir
4 bardak domates sos
2 kaşık reyhan(basil)
2 bardak ekmek kırıntısı(bread crumbs)
2 yumurta

Yapılışı;
1. Patlıcanlar,yıkanır,soyulur,uz unlamasına ince dilimlenir.
2. Yumurtalar bir kapta çırpılır.
3. Geniş bir tabakta ekmek kırıntıları,tuz ve reyhan harmanlanır.
4. Kesilmiş patlıcanlar,once yumurtaya sonra ekmek kırıntısına bulanır ve geniş bir tepsiye dizilir.
5. 350F(175C)derecede her bir tarafı 5`er dakika olmak üzere kızartılır.
6. Fırından çıkarılan patlıcanlar genişçe bir tepsiye bir sıra yerleştirilir.
7. Üzerine domates sos,parmesan peynir,mozzarella peynir dökülür.
8. Sonra tekrar patlıcan,sos ve peynirler…malzemeler bitene kadar işlem tekrar edilir.
En üste tekrar reyhan serpilip,fırına sürülür.
9. 350F derecede 35-40 dakika veya üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
 
Üst Alt