• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Domatesli Kabak Çorbası

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 3K

Okunuyor :
Domatesli Kabak Çorbası

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba!



Malzemeler

500 g kabak
3 adet domates
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
2 adet çarliston biber
2 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
yarım su bardağı bulgur
yarım demet dereotu
6 su bardağı su
2 su bardağı domates suyu
3 diş sarımsak
tuz ve karabiber

Hazirlanışı

Çarliston biberleri, taze soğanları, dereotunu ve sarımsakları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Kabakların kabuklarını kazıyıp, domateslerin kabuklarını soyup ayrı ayrı tabaklara küp küp doğrayın. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp içine doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine doğranmış çarliston biberleri ve unu ilave edip kavurmaya devam edin. Un kavrulduktan sonra salçayı ekleyip kokusu çıkınca kadar pişirin.
En son olarak içine suyu koyup karıştırın. Yıkanmış bulguru, doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları ve dereotunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbayı servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

http://www.nuveforum.net/1956-pisir...atasi-kuzu-etli-kabak-firin-kat-kat-cikolata/
 

RABİA

Bağımlı
Üye
Merhaba!



Malzemeler

500 g kabak
3 adet domates
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
2 adet çarliston biber
2 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
yarım su bardağı bulgur
yarım demet dereotu
6 su bardağı su
2 su bardağı domates suyu
3 diş sarımsak
tuz ve karabiber

Hazirlanışı

Çarliston biberleri, taze soğanları, dereotunu ve sarımsakları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Kabakların kabuklarını kazıyıp, domateslerin kabuklarını soyup ayrı ayrı tabaklara küp küp doğrayın. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp içine doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine doğranmış çarliston biberleri ve unu ilave edip kavurmaya devam edin. Un kavrulduktan sonra salçayı ekleyip kokusu çıkınca kadar pişirin.
En son olarak içine suyu koyup karıştırın. Yıkanmış bulguru, doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları ve dereotunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbayı servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

http://www.nuveforum.net/1956-pisir...atasi-kuzu-etli-kabak-firin-kat-kat-cikolata/
Salça var,domates var...ama resimdeki çorbanın rengi kırmızı değil...unu fazla mı kaçırmışlar acaba:)
 

simqe

Kıdemli
Üye
Salça var,domates var...ama resimdeki çorbanın rengi kırmızı değil...unu fazla mı kaçırmışlar acaba:)

Nekadar un koyarsan koy domates ve salça girmiş yemeğin görüntüsü bu kadar beyaz olmaz..

buna salça ve domates koyulmamış,unutulmuş :))

benim bildiğim kabak çorbasına zaten salça koyulmaz ,

yinede mopsy'nin ellerine sağlık :))
 

mopsy

Emektar
Üye
Salça var,domates var...ama resimdeki çorbanın rengi kırmızı değil...unu fazla mı kaçırmışlar acaba:)
sn.Rabia;
Sayemde yemek bilginiz gelisecek.

Bakin simdi domateslere.
Bunlar gercek Amerikan tohumu domateslerdir.
Orjinal domates sebzesinin MEYVASI budur.
Bundan yapilan salsa/salca da acik sari renkli olur.

 

RABİA

Bağımlı
Üye
sn.Rabia;
Sayemde yemek bilginiz gelisecek.

Bakin simdi domateslere.
Bunlar gercek Amerikan tohumu domateslerdir.
Orjinal domates sebzesinin MEYVASI budur.
Bundan yapilan salsa/salca da acik sari renkli olur.


siz de domatesin cinsini yazın o zaman...sonra millet tarifi dnediğinde resimdeki rengi bulacağım diye ha bire un verip durmasın tencereye...:))
 
Üst Alt