Küçüklüğümde de, büyüdüğümde de ‘Din kavramıyla’ aram hiçbir zaman iyi olmadı. Dinler, bana hiç bir konuda yol gösterici olmadı hatta inandırıcı da olmadı. Üç din yüzünden de, Tanrı’dan bir süre nefret ettiğimi bile söyleyebilirim.
Kuran-ı Kerim’de bitmeyen tehditler ve korkutmalardan örnekler:
Nisa Suresi:
Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
A’raf Suresi:
Bizim âyetlerimizi yalanlayan ve onlara inanmaya tenezzül etmeyenler var ya, işte onlara göğün kapıları açılmayacak ve deve (veya halat) iğne deliğinden geçinceye kadar onlar cennete giremeyeceklerdir. İşte suçluları böyle cezalandırırız.
Onlara cehennemde ateşten bir yatak, üstlerine de (ateşten) örtüler vardır. Biz zalimleri işte böyle cezalandırırız.
Hac Suresi:
Şu iki grup, Rableri hakkında çekişen iki hasımdır: İmdi, inkâr edenler için ateşten bir elbise biçilmiştir. Onların başlarının üstünden kaynar su dökülecektir!
Eski Ahit’ten Örnekler:
Mısır’dan Çıkış:
BAP 20: Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın. Çünkü ben, Tanrın RAB, kıskanç bir Tanrı'yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım.
BAP 34: Başka ilahlara tapmayacaksınız. Çünkü ben kıskanç bir RAB, kıskanç bir Tanrı'yım.
Din kavramıyla aram hiç iyi olmadı. Sebepleri:
1) Tevrat’ta ve Kuran-ı Kerim’de sürekli tehditler savuran bir Tanrı var. Cezalandıran, öfkeli ve korkutucu bir Tanrı.
2) Soğuk ve pek iyi açıklanmamış bir cennet tasviri
3) Ölüm ve sonrasıyla ilgili inandırıcı bir açıklama olmaması, gizli güçlerimizden bahsetmemesi
4) Hep erkeklere görev verilmesi
5) Cennette erkeklere bakire kadınlar verilecek diyen ayetler
Öğretim hayatında Lise 1’e başladım. Matematik öğretmenimiz aynı zamanda tekrar doğuşu (reenkarnasyon) anlatmaya başladı, işte o zaman hayatın bir anlamı olduğunu hissettim. Dinde bulamadığım cevapları tekrar doğuşta buldum. Çok daha mantıklı geldi. Aradan geçen yıllarda geçmişteki bazı hayatlarımı da hatırladım.
Hatta 11 Eylül olaylarına bulaşmama da bu yaşadığım hayatlardan ikisi sebep oldu.
Son olarak Dinlerle ilgili dikkatimi çeken olayları da ekleyeyim.
3 Din’deki Garip Benzerlikler:
1) Hepsi Ortadoğu’da ortaya çıktılar. (Ya da Asya Kıtası)
2) Bütün peygamberler erkekti.
3) En önemlisi bütün Peygamberler Yahudi ırkındandı. İsa ve Muhammed de dahil.
4) Hıristiyanlara ve Müslümanlara bir peygamber gönderildi. İsrailoğullarına ise yirmi kadar peygamber gönderildi. Neden ?