Cızlak ve Yumurta Peyvazi tarifi
MALZEMELER
2 bardak un
Yarım paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Yumurta peyvazi icin
Haslanmis yumurta,
yesil sogan,
maydanoz,
pulbiber
tuz
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp kek hamurundan daha sulu bir hamur olana kadar su ilave edilir. 10 dak. mayalanmaya bırakılır. Tefon tavada yağ kullanmadan birer kepce konarak altlı üstlü kızartılır.
MALZEMELER
2 bardak un
Yarım paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Yumurta peyvazi icin
Haslanmis yumurta,
yesil sogan,
maydanoz,
pulbiber
tuz
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp kek hamurundan daha sulu bir hamur olana kadar su ilave edilir. 10 dak. mayalanmaya bırakılır. Tefon tavada yağ kullanmadan birer kepce konarak altlı üstlü kızartılır.