• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ ( 4-6 kişilik )

Okunuyor :
ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ ( 4-6 kişilik )

Affrodit

Tecrübeli
Üye
ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ TARİFİ , ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ NASIL YAPILIR

Malzemeler :
300 gr. uzun taneli pirinç
250 gr. taze soğan
200 gr. kırmızı tatlı biber
125 gr. margarin
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş ezilmiş sarmısak
4 adet yumurta
Acı kırnızı biber
Tuz

Hazırlanışı :
Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.

Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin. Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın. Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın.

Diğer tarafta margarini bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın.

Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın.

Alıntıdır...
 
Üst Alt