Cevizli Ekmek

Cevizli Ekmek tarifi
Fırının kapağını açtığınız anda mutfağı saran mis gibi ekmek kokusu ve
yanında 1 bardak sıcak sütle şölene dönüşecek cevizli ekmek tarifi

Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
40 gram yaş maya
3 su bardağı kepekli un
1,5 su bardağı sade un
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı
Yaş mayayı 1,5 su bardağı suyun içinde eritin.
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp karıştırın.
Malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda kabarana kadar yaklaşık yarım saat bekletin.
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.
Hamura istediğiniz şekli verip fırın tepsisi ya da büyük bir kalıba yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Pişen ekmeği fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin.

Afiyet olsun.
 
Of ya of..
Her şeye cevabın var ya..:((

Tamam gider alırız..
Ne var yani sen alsaydın da ben teşekkür etseydim...:((
 

Venhar

1. Hikaye yarışma birincisi, 2. Avatar yarışma bir
Sen gel hayatım
çayda hazır cevizli ekmekte :)
 
Gör bak hatta oku da utan Mopsy..:((

Geliyorum şekerim çayım demli ve şekersiz ekmeğimde sıcak olsun lütfen..:))
 

Venhar

1. Hikaye yarışma birincisi, 2. Avatar yarışma bir
Gör bak hatta oku da utan Mopsy..:((

Geliyorum şekerim çayım demli ve şekersiz ekmeğimde sıcak olsun lütfen..:))


Gel canım benim , ben balkona masayı hazırlarken sende çayımızı demle
birileride çatlasın heheheheh
alone sende gel canım
 
Üst Alt