Çaydaki Bileşikler ve Biyolojik Etkileri

Çaydaki Bileşikler ve Miktarları Biyolojik Etkileri

Polifenoller, Kateşinler

ve Okside Olmuş Türevleri
% 10~ 25 (Kuru Çay Yaprağında)
Kolesterol seviyesini ve kandaki LDL seviyesini düşürür
Kan basıncındaki artışları geciktirir
Kırmızı kan hücrelerinin pıhtılaşmasını geciktirir
Gıda alerjisini önler
Barsaklardaki sindirimi geliştirir ve kokuyu önler

Flavonollar

%06~ 07
Kan damarlarının bağışıklığını artırır
Kan basıncını düşürür
Kokuyu elimine eder

Kafein

% 2~ 4
Merkezi sinir sistemini uyarır
Ruhsal rahatlık verir
Kalbi güçlendirir
Astımı önler
Metabolik nispeti artırır

Bileşik Şekerler (Glikositler)

Kan şekerinin yükselmesini önler (diyabete karşı)

C Vitamini

% 150~ 250 mg
Kan kanserini önler
Anti-karsinojeniktir

E Vitamini

% 25~ 70 mg
Anti-karsinojeniktir
Kısırlığı önler

Karoten

% 13~ 29 mg
Anti-karsinojeniktir
Bağışıklığı artırır

Sapon

Tahminen %01
Anti-karsinojeniktir
İltihaplanmayı önler

Florid

90~ 350 PPM
Diş çürüklerini önler

Çinko

30~ 75 PPM
Tadım hücrelerinin tat alma bozukluklarını önler
Deri iltihaplanmasını önler
Bağışıklık seviyesini düzenler

Selenyum

1,0~ 1,8 PPM
Anti-karsinojeniktir
Kalp kaslarının bozulmalarını önler

Magnezyum Oksit

400~ 2000 PPM
Etil sindirimine yardım eder
 

Benzer konular ↴

Benzer konular ↴

Üst Alt