Bir Kur'an-ı Kerim mucizesi; 'Zeytin'

Ala Nur

Amatör
Üye
Kuran’da dikkat çekilen besinlerden biri de zeytindir. Son yıllarda yapılan araştırmalar, zeytinin yalnızca lezzetli bir besin değil, bunun yanında önemli bir sağlık kaynağı olduğunu da ortaya koymuştur. Zeytinin yanı sıra zeytinin yağı da önemli bir besin kaynağıdır. Kuran’da zeytin ağacının yağına ise şu ayetle dikkat çekilmiştir:

Allah, göklerin ve yerin nurudur. O’nun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandil gibidir; çerağ bir sırça içerisindedir; sırça, sanki incimsi bir yıldızdır ki, doğuya da, batıya da ait olmayan kutlu bir zeytin ağacından yakılır; (bu öyle bir ağaç ki) neredeyse ateş ona dokunmasa da yağı ışık verir. (Bu,) Nur üstüne nurdur. Allah, kimi dilerse onu Kendi nuruna yöneltip-iletir. Allah insanlar için örnekler verir. Allah, herşeyi bilendir. (Nur Suresi, 35)

Yukarıdaki ayette “mubareketin zeytunetin” ifadesiyle zeytin, “bereketli, kutlu, uğurlu, sayısız yarar sağlayan” anlamlarına gelen mübarek sıfatıyla nitelendirilmiştir. “Zeytuha” ifadesiyle bildirilen zeytinyağı, diğer katı yağların aksine, tüm uzmanlar tarafından başta kalp ve damar sağlığı için olmak üzere en çok tavsiye edilen yağ çeşidi olarak bilinmektedir. Zeytinyağının sağlık açısından faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

Kalp ve Damar Sağlığına Faydalı Olması


Zeytin ve zeytinyağı içinde bulunan yağ asitlerinin çoğu tekli doymamış yağdır. Tekli doymamış yağlar kolesterol içermezler. Bundan dolayı zeytinyağı kandaki kolesterol oranını yükseltmemekte, tam tersine kontrol altında tutmaktadır. Zeytinyağı ayrıca vücut için zaruri olan (EFA: essential fatty asit) omega-6 yağ asidi (linoleik asit) içermektedir. Bu özelliğiyle sağlık örgütleri, (Dünya Sağlık Örgütü/WHO) damar sertliği, şeker hastalığı oranlarının yüksek olduğu toplumlarda kullanılan yağların içindeki yağ asidinin en az %30′unun omega-6 yağ asidi (linoleik asit) olmasını önermektedirler ki, bu da zeytinin değerini büyük ölçüde artırmaktadır. 132

Bu konuda yapılan çalışmalar, 1 hafta boyunca her gün 25 mililitre -yaklaşık 2 yemek kaşığı- doğal zeytinyağı tüketen insanların daha az LDL (kötü kolesterol) ve daha yüksek antioksidan seviyeleri gösterdiklerini ortaya çıkarmıştır.

133 Antioksidanlar, “serbest radikaller” denilen vücudumuzdaki zararlı maddeleri etkisiz hale getirmeleri ve hücrenin tahrip edilmesini engellemeleri bakımından son derece önemli maddelerdir. Ayrıca zeytinyağı kullanımının kolesterol seviyelerini düşürdüğü ve kalp hastalıklarını önlediği pek çok araştırma ile de tasdik edilmiştir.134

Zeytinyağı, kanda dolaşan LDL adlı zararlı kolesterol düzeyini düşürdüğü, aynı zamanda HDL adlı faydalı kolesterol düzeyini ise yükselttiği135 için kalp ve damar hastalarına ilaç olarak tavsiye edilmektedir. Yüksek oranda kalp ve damar hastalıkları vakalarına rastlanan ülkelerde çoğunlukla yüksek kolesterol düzeyine sahip doymuş yağlar tüketilmektedir.

Bunun yanı sıra zeytinyağı, vücutta bulunan omega-6 yağ asidinin omega-3 yağ asidine oranını da bozmamaktadır. Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin vücuda belli bir oranda alınması çok önemlidir.

Çünkü bu oranlardaki dengesizlik durumunda kalple, bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklar ve kanser de dahil olmak üzere birçok hastalığın ilerlemesi söz konusu olmaktadır.136 Tüm bu sebeplerden dolayı pek çok insan zeytinyağı ile sağlık bulmaktadır. Amerikan Kalp Topluluğu, kalp hastalığı riskini azaltmak için yüksek tekli doymamış yağ diyetlerinin, %30 düşük yağlı diyete bir alternatif olabileceğini ileri sürmektedir.137

Kanser Önleyici Olması


The Archives of Internal Medicine‘de yayınlanan bir çalışma, yüksek oranda tekli doymamış yağ tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu göstermiştir.138 New York’ta Buffalo Üniversitesi araştırmacılarının yürüttüğü ayrı bir çalışmada ise, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan bir yağ olan B-sitosterol’ün, prostat kanseri hücrelerinin oluşumunu engellemede yardımcı olabildiği belirtilmiştir.

Araştırmacılar B-sitosterol’ün, hücrelerin bölünmemesi emrini veren hücre içi haberleşme sistemini güçlendirdiği, böylece hücre büyümesi kontrolsüz hale gelmeden kanserin engellenebileceği sonucuna varmışlardır.

Oxford Üniversitesi’ndeki doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada da, zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu bulunmuştur. Doktorlar zeytinyağının, bağırsak kanserlerinin başlamasını engellemek için midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmişlerdir. Oxford araştırmacıları aynı zamanda zeytinyağının safra asiti miktarını azaltarak ve DAO (diamin oksidaz adlı enzim) seviyesini yükselterek, anormal hücre artışına ve kansere karşı koruyucu olduğunu keşfetmişlerdir.139

Artriti (eklem enfeksiyonu) Önlemesi

Araştırmacıların raporlarına göre bol miktarda zeytinyağı ve pişmiş sebze yiyen insanların eklemlerdeki kronik enfoksiyonel bir hastalık olan romatizmal artrit geçirme riskleri azalabilmektedir.

Kemik Gelişimine Yardımcı Olması


Zeytinyağının içerdiği E, A, D, ve K vitaminleri, çocukların ve erişkinlerin kemik gelişimine yardımcı olması, kalsiyumu sabitleyerek kemikleri güçlendirmesi bakımından oldukça önemlidir. Aynı zamanda yaşlılara da özellikle tavsiye edilmektedir, çünkü sindirimi kolaydır ve minerallerle vitaminlerin vücutta kullanılmasına yardımcı olur.

Ayrıca kemik mineralizasyonunu (minerallerin kemiklerde çökmesi) harekete geçirerek kalsiyum kaybını engeller.140 Kemikler organizmanın mineral yapılarının deposunu oluşturur ve kemiklerde mineral birikimi olmadığı takdirde kemik yumuşaması gibi ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu bakımdan zeytinyağının, iskelet yapısı üzerinde çok olumlu katkısı vardır.

Yaşlanmayı Önlemesi

Zeytinyağının içerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, yaşlılık tedavisinde de kullanılır, cildi besler ve korurlar. Besinler bedenimizde enerjiye çevrilirken oksidan denilen bazı maddeler ortaya çıkar. Zeytinyağı, içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle zararlı maddelerin tahribatını önler, hücrelerimizi yeniler, doku ve organlarımızın yaşlanmasını geciktirir. Zeytinyağı aynı zamanda vücudumuzda hücreleri tahrip eden, yaşlandıran “serbest radikal”leri baskılayan E vitamini açısından da zengindir.

Çocukların Gelişimine Katkısı

Zeytin ve zeytinyağı, içinde bulunan linoleik asitten (omega-6 yağ asidi) ötürü yeni doğmuş bebekler, gelişim çağındaki çocuklar için son derece faydalı bir besindir. Linoleik asitin eksikliği, bebekteki gelişimin yavaşlamasına ve birtakım deri rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olur. (Diane H. Morris, PhD., RD., A Health and Nutrition Primer, “Importance of Omega-3 Fatty Acids for Adults and Infants”, ss. 28-34)

Zeytinyağı, vücudumuzdaki zararlı maddelerin tahribatını önleyen antioksidan elementleri ve insan için büyük önem taşıyan yağ asitleri içerir. Bunlar da hormonlara destek olur ve hücre zarının oluşumuna yardımcı olurlar.

Zeytinyağı, insan sütündeki yağ asidi oranına benzer, dengeli bir çoklu doymamış bileşime sahiptir. İnsan vücudu tarafından elde edilemeyen, aynı zamanda vücut için vazgeçilmez önemi olan bu temel yağlı asitleri açısından, zeytinyağı yeterli bir kaynaktır. Bu faktörler zeytinyağını, yeni doğmuş bebekler için oldukça faydalı kılmaktadır.

Doğum öncesi ve sonrasında bebek beyninin ve sinir sisteminin doğal gelişimine katkıda bulunmasından dolayı uzmanlarca, annelere önerilen tek yağ, yine zeytinyağıdır. Anne sütüne yakın miktarda linoleik asit içermekle beraber yağsız inek sütüne zeytinyağı katıldığında anne sütü kadar doğal bir besin kaynağı özelliği kazanır.

Tansiyon Düşürücü Etkisi:

Archives of Internal Medicine dergisinin 27 Mart 2000 tarihli sayısında yayınlanan bir çalışma, zeytinyağının yüksek tansiyona olumlu etkisini bir kez daha vurgulamaktadır. Ayrıca zeytin ağacının yaprağı ile tansiyon düşürücü ilaçlar yapılmaktadır.

İster sıcak, ister soğuk olarak tüketilsin, zeytinyağı mide asitini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur.141 Bunun yanı sıra safra salgısını harekete geçirerek, en mükemmel hale gelmesini sağlar. Safra kesesinin boşalma işlemini düzenler ve safra taşı riskini azaltır.142 Ayrıca içindeki klor sayesinde de karaciğerin çalışmasına yardımcı olur ve böylece vücudun atıklardan kurtulmasını kolaylaştırır. Bunların yanı sıra beyin atardamarlarının sağlığına da olumlu etkisi vardır.143

Zeytinyağı, tüm bu özellikleri dolayısıyla son yıllarda uzmanların oldukça dikkatini çekmektedir.144 Uzmanların yorumlarından bir kısmı şöyledir:

Sağlık ve beslenme konusunda önde gelen otoritelerden biri, CNN’in ödüllü muhabiri, The Food Pharmacy (Besin Eczanesi) ve Food-Your Miracle Medicine (Yiyecekler-Mucizevi İlaçlarınız) kitaplarının yazarı ve aynı zamanda uluslararası bir köşe yazarı olan Jean Carper:

Yeni İtalyan araştırması zeytinyağının, LDL kolesterolünün atardamarları tıkama özelliği de dahil olmak üzere bazı hastalık süreçleriyle savaşan… antioksidanlar içerdiğini bulmuştur.

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Pat Baird:

Zeytinyağının çok yönlülüğü… onun beden sağlığına olan faydası hakkında daha öğreneceğimiz çok şey var.

Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu Epidemiyoloji Bölümü başkanı Dr. Dimitrios Trichopoulos:

Amerikalı kadınlar doymuş yağların yerine daha fazla zeytinyağı tüketmiş olsalardı göğüs kanseri riskinde %50 kadar azalma gerçekleşebilirdi.

… Zeytinyağı bazı habis tümör türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir: prostat, göğüs, kolon, pullu hücre ve yemek borusu tümörleri.

Miami Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden D. Peck:

Zeytinyağının farelerdeki bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıkarılmıştır…

Milano Eczacılık Fakültesi’nden Bruno Berra:

… natürel sızma zeytinyağının küçük polar bileşenleri LDL’nin oksidasyona olan direncini belirgin şekilde artırır.

II. Federico Üniversitesi Dahiliye ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden A. A. Rivellese ve G. Riccardi, M. Mancini:

Zeytinyağı insülin direncini engeller ve kandaki glikozun daha iyi kontrolünü sağlar.

Napoli Üniversitesi Tıp ve Kimya Fakültesi’nden Patrizia Galletti:

Zeytinyağı polifenollerinin besin olarak alımı, reaktif oksijen metabolitlerle ilgili olan hastalıkların riskini azaltabilir -mide ve bağırsakla ilgili bazı hastalıklar ve damarların tıkanması gibi. Zeytinyağı hidroksitirosolu insan eritrositlerini oksidatif tehlikeye karşı korur.

Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’ndan Frank Sacks:


Zeytinyağı açısından zengin bir diyet, aşırı şişmanlığı kontrol altına almada ve tedavi etmede düşük yağlı bir diyetten daha etkilidir. Ayrıca daha uzun süreli kilo kaybına neden olur ve kiloyu korumak daha kolaydır…

Görüldüğü gibi bugün birçok bilim adamı zeytinyağını esas alan beslenme modelinin en ideal şekil olduğunu düşünmektedir. Bu özelliklerinden dolayı günlük beslenme programında her öğünde bulunması gereken en temel besinler, zeytin ve zeytinyağı olarak belirtilmektedir. Allah’ın pek çok ayette dikkat çektiği zeytin bitkisinin faydaları, tıp bilgisinin artmasıyla paralel olarak keşfedilmiştir.

Sizin için gökten su indiren O’dur; içecek ondan, ağaç ondandır (ki) hayvanlarınızı onda otlatmaktasınız. Onunla sizin için ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve meyvelerin her türlüsünden bitirir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir topluluk için ayetler vardır. (Nahl Suresi, 10-11)

kadınca kararınca
 

mopsy

Emektar
Üye
Merhaba!

Link verilmedigi icin nasil Kur'an-ı Kerim mucizesi olarak verilmis tam anliyamadim.


Dinsel baglamda:
Romalilar zeytine Ilahlarin meyvasi derlerdi

M.Ö. 1200-1090 arasinda yasamis Misir firavunlarinin mumyalarinda da, zeytin dallarindan kolyelerle ölümsüzlük yolculuguna çikarilmis olduklari görülür.

Firavun III. Ramses’in (M.Ö.1191-1168) Günes tanrisi Ra için yaptirdigi tapinagi “sonsuza dek” aydinlatacak zeytinyagi için özel zeytinlikler kuruldugu bilinmektedir.

Israilogullarinin ilk krali Saul M.Ö. 1035’de tahta çiktiginda, alnina zeytinyagi sürülerek kutsanmistir
O gunden sonra tum hukmedenler zeytinyagi ile yaglanmislar.

Bu yuzden Isa as'a Mesiha=zeytinyagi ile yaglanmis denerek;
Onun soyleminin(Logos) hukumdarlik oldugu ilan edilir.

Davud as ise dini törenlerde, ayrica tapinaklari aydinlatmakta kullanilan alti kollu samdanlar için zeytinyagi üretimini saglayan zeytinlikler ve depolarin korunmasi için özel bekçiler görevlendirmistir.

Ellerinde zeytin agacindan yapilmis âsâlar tutan krallar ve rahipler bu kutsal yagdan sürünüyor ve siradan insanlardan farklilasiyorlardi.

M.Ö. 970-930 arasi kral olan Süleyman as’in Kudüs’te yaptirdigi ünlü tapinagin kapilari ve üzerindeki heykelcikler zeytin agacindan oyulmustu.

Kullanimi ise oldukca eskidir.

Kol ve ayak gücüne dayali ilkel zeytin sikim teknikleri Filistin’de Cilali Tas ve Tunç
çaglarindan beri kullaniliyordu. Arkeolojik buluntular, kaya lara oyulmus havanlar ve toplama
havuzlari ile ilkel zeytinciligin M.Ö. 3500’e dek uzandigini göstermektedir.
Demir Çagi’nda (M.Ö. 1000) ahsap direkli baskinin (pres) icadi, zeytinden daha çok yag alinmasini
saglamistir.
M.Ö. 9. yüzyilda Israil’de Kla adiyla varolmus bir köyde yapilan arkeolojik kazilarda, zeytinyagi üretimi için kayalardan oyulmus taslar ve yag depolamaya yarayan sarniçlar ortaya çikartilmistir.

Filistin’deki Ekron kasabasinda bir dag yamacinda, Demir Çagi’ndan kalan, 100’e yakin direkli baski bulunmustur.

Hititliler......

Yunanlilar
M.Ö: 800 dolaylarinda......

Atina’nin güçlü adami Solon (M.Ö. 639-559) dünyada ilk zeytin agacini koruma
yasasini çikartti, her zeytinlikte yilda ikiden fazla agaç kesilmesine izin vermedigi gibi,
zeytinyagi disinda tüm tarim ürünlerinin ihracini yasakladi.....

Yani Zeytinin onemi Kur'an'la ortaya cikmadi.
Kur'an'da o gun bilinen/var olan onaylandi.
Bunun mucize olarak gorulmesi icin mucize kavraminin anlaminin degismesi gerekir diye dusunuyorum.
 

orkuorkun

Kıdemli
Üye
Merhaba!

Link verilmedigi icin nasil Kur'an-ı Kerim mucizesi olarak verilmis tam anliyamadim.


Dinsel baglamda:
Romalilar zeytine Ilahlarin meyvasi derlerdi

M.Ö. 1200-1090 arasinda yasamis Misir firavunlarinin mumyalarinda da, zeytin dallarindan kolyelerle ölümsüzlük yolculuguna çikarilmis olduklari görülür.

Firavun III. Ramses’in (M.Ö.1191-1168) Günes tanrisi Ra için yaptirdigi tapinagi “sonsuza dek” aydinlatacak zeytinyagi için özel zeytinlikler kuruldugu bilinmektedir.

Israilogullarinin ilk krali Saul M.Ö. 1035’de tahta çiktiginda, alnina zeytinyagi sürülerek kutsanmistir
O gunden sonra tum hukmedenler zeytinyagi ile yaglanmislar.

Bu yuzden Isa as'a Mesiha=zeytinyagi ile yaglanmis denerek;
Onun soyleminin(Logos) hukumdarlik oldugu ilan edilir.

Davud as ise dini törenlerde, ayrica tapinaklari aydinlatmakta kullanilan alti kollu samdanlar için zeytinyagi üretimini saglayan zeytinlikler ve depolarin korunmasi için özel bekçiler görevlendirmistir.

Ellerinde zeytin agacindan yapilmis âsâlar tutan krallar ve rahipler bu kutsal yagdan sürünüyor ve siradan insanlardan farklilasiyorlardi.

M.Ö. 970-930 arasi kral olan Süleyman as’in Kudüs’te yaptirdigi ünlü tapinagin kapilari ve üzerindeki heykelcikler zeytin agacindan oyulmustu.

Kullanimi ise oldukca eskidir.

Kol ve ayak gücüne dayali ilkel zeytin sikim teknikleri Filistin’de Cilali Tas ve Tunç
çaglarindan beri kullaniliyordu. Arkeolojik buluntular, kaya lara oyulmus havanlar ve toplama
havuzlari ile ilkel zeytinciligin M.Ö. 3500’e dek uzandigini göstermektedir.
Demir Çagi’nda (M.Ö. 1000) ahsap direkli baskinin (pres) icadi, zeytinden daha çok yag alinmasini
saglamistir.
M.Ö. 9. yüzyilda Israil’de Kla adiyla varolmus bir köyde yapilan arkeolojik kazilarda, zeytinyagi üretimi için kayalardan oyulmus taslar ve yag depolamaya yarayan sarniçlar ortaya çikartilmistir.

Filistin’deki Ekron kasabasinda bir dag yamacinda, Demir Çagi’ndan kalan, 100’e yakin direkli baski bulunmustur.

Hititliler......

Yunanlilar
M.Ö: 800 dolaylarinda......

Atina’nin güçlü adami Solon (M.Ö. 639-559) dünyada ilk zeytin agacini koruma
yasasini çikartti, her zeytinlikte yilda ikiden fazla agaç kesilmesine izin vermedigi gibi,
zeytinyagi disinda tüm tarim ürünlerinin ihracini yasakladi.....

Yani Zeytinin onemi Kur'an'la ortaya cikmadi.
Kur'an'da o gun bilinen/var olan onaylandi.
Bunun mucize olarak gorulmesi icin mucize kavraminin anlaminin degismesi gerekir diye dusunuyorum.

Kesinlikle haklısınız sn. Mopsy
iyilik niyetiyle herşeyi dünyada Kuran-ı- Kerim e maletmeye gerek yok Her belgesel yazan adama inanmanıza gerek yok zeytin binlerce yıl faydası olan bilinen bir mucizevi bitkidir.Binlerce yıldır Kurandan önce bilinen bir fayda sözkonusu.
Eğer bana bunu ilk Kuran-ı-Kerim tarafından bulunduğu. söylendiği denilirse.
2000 yıllıkYazılı kitaplarda Çinlilerin Bitkisel tedavi kitaplarına bir bakınız derim. Kaldı ki bugün müslüman baharatçıların çoğu çinden malezya endonezyadan malzeme getirtmekle birlikte onların Lokman hekim kitaplarını kullanarak türkçeleştirerek harket etmektedirler.
Lokman hekimlerin Çoğunun kökeni Çindir.

Burda bir anomallik şu eğer siz Kuran ı eğer bir bitkiyi buldu tavsiye etti,faydasını söyledi diye açıklarsanız büyük bir hataya sebep olursunuz. Çünkü zeytin ağacı bölgesel bir ağaçtır. Yani akdeniz ikliminden başka hiçbir yerde yetişme eğilimi yok. Suudii arapların kültüründe zeytin yemek pek yoktur. Akdeniz içinde en çok zeytini 3 ülke yer kahvaltıda
Yunanistan Türkiye ve İtalya bunun dışında hiçbir ülke kahvaltısında Tüh zeytin eksik kaldı demez.
Zeytin ağacını güney afrikada yetiştiremezssiniz. dünyanın hiçbir yerinde kolay yetişmez.sadece Akdeniz ikliminde. Uzakdoğuda ithal edildiği zaman zeytinyağının kilosu
100-200 dolara çıkar.Uzakdoğulular zeytinyağı yemez sadece saçına iyi geldiği için şampuanda kullanır.
Biz karabiberi uzakdoğudan nasıl ki 20-30 dolara kilosu alıyoruz.
Kısaca Kuran-ı- Kerimde böyle şeylerle uğraşırsak yanlış yaoparız. Zeytin ve zeytinyağı Bölgesel bir üründür ancak Kuran-ı Kerim evrenseldir. Iyilik yapıcam derken bölgeselleştirmek bana mantıksız. kaldı ki zeytinyağını biz tanıyoruz Kuranda neden papaya mango avokado lobilobi gibi uzakdoğuda yetişip Türkiye ve arap ikliminde yetişmeyen meyveler yazmıyor diye dalga geçerler.
Evet faydalıdır ama İnanç kitaplarına maletmenin anlamı yok. Şimdi biri çıkıp incilde, zeburda, tevratta şu meyve sebze yazıyor deseler. inanır mı ??? Bunun iyi niyetle yazıldığı belli ama 3000 yıldır bilinen birşeyi tekrar bu tarihte farketmesi. Hadi yaa dedirtir
Başka dinlerdeki insanlar bizimle dalga geçmesine sebep veriyoruz.
 

uzak yollar

Tecrübeli
Üye
iyilik niyetiyle herşeyi dünyada Kuran-ı- Kerim e maletmeye gerek yok .

İman edenlerin yani müslümanların tereddütsüz kaynağı Kuran olduğu için,Kuranda geçen her sim,kelime,anlam bize yol gösterir konumdadır.
Çünkü Yaratanımız Allah şöyle buyurmaktadır...:

Biz Kitap'ta hiç bir şeyi noksan bırakmadık...” (Enam Suresi, 38)

Yani Kuranda geçmişse daha önceki ilahi kitaplardada geçmiştir mutlaka.
Tabiki bu kabul bir iman işi,isteyen iman eer kabullenir istemeyense başka türlü düşünür.
 

orkuorkun

Kıdemli
Üye
Biz abartıyoruz benim yakınmam bunadır . Herşeyi Kuran-ı-kerimde araken içindeki bir ayete sureye koymak için özel çaba harcıyoruz. Bu islam sevgisi olabilir bir yerde hata yapıyoruz islamı bölgeselleştiriyoruz. Misyonerlik islam yayımı yapılacaksa bu tür bilgiler inanca fayda yaptığı için yazılsa da zarar getirir. Koyulaştıkça sapıyoruz . İslam ilk kuralı Mantık dinidir kelimesine Ters düşüyoruz. Mantık dinimidir değilmidir ?? içindeki 1 sureyle bana cevap vermeyiniz... işinize gelen bir sureyle anlatılmaz bu
O zaman ben gittiğim birçok ülkede islami propagandamı yurtduşunda boşuna yapıyorum.

Bir yabancıya anlatın bunları. Mantıksız bulacaktır.
Akılın aldığı şeylerin dışına çıkmamakta fayda var. Evrensellik bunu kabul etmez. En fazla anadoludan dışarı çıkmaz yada astroloji kitabı gibi kalır. Bir inanç kitabını Kendi özellikle kendi inanç kitabımızı Küçük düşürmek istemeyiz. bir bitkinin faydası , matematik hesapları yapıp birçok şeye dayandırılması bana göre terstir.
Mayalardan kalma olayları yahudilerden çinlilerden kalma numeroloji olayını. Nasıl bağdaştırıyoruz. Bir ahenk olabilir.ama inanç astroloji kitabı değildir. koyulaşıcaz derken başka dine bir özenti mi bu.
Bir taraftan siz bağıracaksınız. Nazar boncuğu hurafedir, şu hurafedir batıldır. diğer taraftan numeroloji yapacak birileri ve bunu yapanlara müsade ediceksiniz . 50 yıl önce bunu yapsanız dedeniz sizi dinsiz kabul ederdi. O zaman kendi çapında göre tesvir edenlere de kızmayacaksınız. işine geldiğini kabul edip gelmeyeni kabul etmemek Dengesizlik bir taraf Tutmaktır. Dünyada herkes bir arayış içinde.
Benim adamım bu saçma yazssa da kabul ediyorum ona inanıyorum. bizimkiler yanlış yapmaz iyi çocuktur !
bilakis dine laf getirecek diye önce kendi takımımı yandaşlarımı irdelemem gerekir. Böyle olmalıdır. Şurada yanlış yapmış olabilir mi diye sormak lazım. Bir yabancı bunu okusa kendinizi onun yerine koyup duşunmek lazım ...

Bence ....
 
B

bursali68

Ziyaretci
Selam,

Bu arada konu zeytin olunca belirtmeden geçemeyeceğim " Ülseratif Kolitis " te ise Zeytin yasaktır !!!.

Sağlıcakla kalınız.
 

Ala Nur

Amatör
Üye
Arkadaşlar her sabah yediğiniz zeytinin çekirdeğini yutun, basura iyi geliyor, kabızlığada.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ; Her şeyin en kıymetlisi en güç ulaşılabilecek yerde olur sırrı sebebince zeytinyağını zeytinyağı yapan bu malzeme yoğun bir şekilde zeytin çekirdeğinin içerisindedir.

Bu faydayı elde etmek için ise kahvaltılarda yenilen zeytin çekirdeklerini yutmak gerekir.

Yutulan zeytin çekirdeği boğaz boşluğundan mideye girene kadar eriyen yediğimiz tek maddedir.

Yani hazmı en kolay yiyecek zeytin çekirdeğidir.

Faydaları ise: ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği gibi bağırsak ve sindirim yollarını düzenler.

Basur ve prostatı engeller.

Ve iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.

Her şeyde olduğu gibi burada da az da olsa sürekli olması, gerek tuz gerekse zeytin çekirdeğini yutmak ve bunu her gün her yemekte yapmak önemlidir.

kaynak:internet
 

Apollonius

Tecrübeli
Üye
Arkadaşlar her sabah yediğiniz zeytinin çekirdeğini yutun, basura iyi geliyor, kabızlığada.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ; Her şeyin en kıymetlisi en güç ulaşılabilecek yerde olur sırrı sebebince zeytinyağını zeytinyağı yapan bu malzeme yoğun bir şekilde zeytin çekirdeğinin içerisindedir.

Bu faydayı elde etmek için ise kahvaltılarda yenilen zeytin çekirdeklerini yutmak gerekir.

Yutulan zeytin çekirdeği boğaz boşluğundan mideye girene kadar eriyen yediğimiz tek maddedir.

Yani hazmı en kolay yiyecek zeytin çekirdeğidir.

Faydaları ise: ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği gibi bağırsak ve sindirim yollarını düzenler.

Basur ve prostatı engeller.

Ve iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.

Her şeyde olduğu gibi burada da az da olsa sürekli olması, gerek tuz gerekse zeytin çekirdeğini yutmak ve bunu her gün her yemekte yapmak önemlidir.

kaynak:internet



Bunu ben de duydum, hiç tavsiye etmem. Bizim sindirim sitemimizde zeytin çekirdeğine hiç bir şey olmaz, ertesi gün aynen dışarı çıkar. Çıkarsa iyi, ama gidip barsağın köşesindeki appendiksini tıkayıp apandisite de yol açabilir. Son zamanlarda bitkilerle tedavi çok revaçta ama genelde benim duyduklarımın çoğu saçma sapan şeyler oluyor.
Öncelikle bitkilerin zararsız olduğu doğru değil, daha önce zakkumu kaynatıp içenler öldü. Ayrıca eğer bir bitkinin içinde gerçekten insan sağlığına yarayacak bir madde varsa zaten ilaç firmaları bu maddeyi izole edip, pek çok testten geçirip, standardize edilmiş dozlarda piyasaya sürüyorlar, yutması da zeytin çekirdeğinden kolaydır


Alıntı: Doktor
hastalardan öğrendiklerim: yıldızlar ve zeytin çekirdeği
 

Venhar

1. Hikaye yarışma birincisi, 2. Avatar yarışma bir
Üye
her yazılanı denersek yandık iyisimi sadece kahvaltı sofralarımızı zenginleştirsin öylede faydası olacağına eminim
 
Üst Alt