• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Biftekli Patates Musakka

  • Konbuyu başlatan mopsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 3
  • Görüntüleme 1K

Okunuyor :
Biftekli Patates Musakka

mopsy

Emektar
Üye
Biftekli Patates Musakka tarifi
Akşam yemekleriniz için sebze ve kırmızı etin muhteşem buluşması biftekli patates musakka tarifi

Malzemeler
250 gram az yağlı dana biftek
5 adet orta boy patates
3 adet orta boy domates
3 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1,5 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanış
Patateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın.
Bol ve kızgın yağda patatesleri kızartın.
Kızara patatesleri fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkartın.
Orta derinlikte bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.
Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Salça, pul biber ve et suyunu ekleyip kavurmaya devam edin.
Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın, sarımsakları rendeleyin tavaya ilave edin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin.
Dana biftekleri tavaya ekleyip malzemelerle karışması için harmanlayın.
Yüksek ateşte 15 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kısın.
Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Kızarttığınız patatesleri orta boy tencereye dizin.
Üzerine pişirdiğiniz biftekleri yerleştirin.
10 dakika kısık ateşte pişirin.
Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
 

gordionum

Tecrübeli
Üye
sanırım bu tarif iki kere yazılmış yanlışlıkla, daha önce siteye eklediğinizi unutmuşsunuz.
 

gordionum

Tecrübeli
Üye
dur bir tadalım! hmmmmmmm. bu gerçekten güzel, yalnız acısı azmıdır nedir?

ama dur haksızlık olmasın öbürünü tadayım..
 
Üst Alt