İ
İNCİ
Ziyaretci
Sorunuzun ayrıntılı cevabı vereceğim linkte var.
Merhaba,Sorunuzun ayrıntılı cevabı vereceğim linkte var.
Hiç bilimsel değilimdir Bursalı ve kopyala yapıştırdan ziyade kendi düşüncemi yazarım geneldeMazur gör beni
İnsanlarda kalp ve beyin olduğu gibi hayvanlarda da kalp ve beyin var. Ama hayvanlar düşünebiliyor mu ? Hayır. Birtakım içgüdüsel davranışlar sergiliyorlar. Ama insan farklı. Bu da gösteriyor ki insanın düşünebilmesi için sadece beyin yeterli değildir. İçimize üflenen ruhun (bazıları 21 gram diyor) düşünce gücünü yönettiğini varsayıyorum. Verilen örneklerde geçen kalp belki de ruhumuzun vücudumuzda yerleştiği bir kısım olarak mecazi mana da kullanılmıştır...
kopyala yapıştırdan ziyade kendi düşüncemi yazarım geneldeMazur gör beni
Hiç bilimsel değilimdir Bursalı ve kopyala yapıştırdan ziyade kendi düşüncemi yazarım geneldeMazur gör beni
İnsanlarda kalp ve beyin olduğu gibi hayvanlarda da kalp ve beyin var. Ama hayvanlar düşünebiliyor mu ? Hayır. Birtakım içgüdüsel davranışlar sergiliyorlar. Ama insan farklı. Bu da gösteriyor ki insanın düşünebilmesi için sadece beyin yeterli değildir. İçimize üflenen ruhun (bazıları 21 gram diyor) düşünce gücünü yönettiğini varsayıyorum. Verilen örneklerde geçen kalp belki de ruhumuzun vücudumuzda yerleştiği bir kısım olarak mecazi mana da kullanılmıştır...
selam ederim, size katiliyor guzel aciklamaniza bende birsey eklemek istiyorum. kalp ruhun bedende bulundugu yeri simge eder hissetme kalbe dogma kalple gorme gibi mecazi anlamlar ruhun gormesi ruhun duyulabilmesi anlamini tasir. bu konunun bilimsel olarak aciklanamayacagini en basinda savunmustum sebebi ise herseyi biliyor olmam degildir tabiki, ruhun ortaya cikmasi yaradilistaki sinava terstir bana gore. insan bu yasamda o ilahi kudreti (ruh) hissederek yasamasi yada sadece akil ve beden ile bu sekilde var olan bircok yaratik gibi yasamasi arasinda bir tercihde birakilmistir inanc araciligi ile. aslinda keske ispatlansa kalbin icinde ruhun soyle guzel bir vesikalik fotografi cekilsede artik doyma noktasina geldigimiz din tartismalari sona erse ve bizde yolumuza el ele devam etsek.
fakat konu basligi yeni umarim bir bilen cikar. birde kopyala yapistir olmadan bu nasil bilimsel aciklanacak onuda ben anlayamadim. buradaki arkadaslarevlerinde deney yapip sonucu burada paylasmayacaktir herhalde. birilerinin yaptigi kanitlamaya calistigi bir seyin sonucunu buraya kopyala yapistir yapacaktir. konu bilimsel olunca fikirlere yer yok diye biliyorum. 2x2 4 ederse buda kanitlanmissa bunun neresine fikir ekleyebilecegiz. felsefe ve bilim, kalp ve beyin ayni seylerdir. ben boyle dusundum.
selam ederim
sayin bursali68 bilimsel olarak bir aciklama belkide gelmeyecek herkez tatilde katilim az belki ondandir. peki konuyu birde manevi olarak ele alsak neler cikacagini merak ediyorum. maneviyat ve tasavufda bu konuda cok ornekler aciklamalar var. baslik sizin eger izin verirseniz.