• Hoşgeldin ziyaretçi , forumdan daha fazla yararlanmak için buradan üye olunuz...

Appserv Kurulumu

Okunuyor :
Appserv Kurulumu

YukseLL

Emektar
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
KURULUM

Appsev dosyasını bilgisayarımıza indirip açtığımızda bu ekran karşımıza çıkacak. Next e tıklıyoruz

Ben appservi, daha doğrusu web sunucumu c dizini altında SUNUCUM dizininde tutmayı istedim. Buraya keyfinize göre Server, Inetpub gibi terimlerde yazabilirsiniz.

Kurulumda Typical seçeneğini seçiyoruz. Böylece veritabanı işlerimizi kolaylaştıracak PhpMyAdmin de kurulacak.

Portu (80) değiştirmeden buraya sunucu bilgilerimizi giriyoruz.

Üstteki iki seçeneği olduğu gibi bırakalım. Altta ise veritabanında kullanılacak karakter kümesini seçmeliyiz. Burada Türkçe site kurulumunda sorun yaşamamak için Latin1 seçilmelidir.

Kurulumumuz c:/sunucum altına yapılıyor.

Kurulumumuz tamamlandı. Ve bu ekranda Apache yi ve Mysql i onaylayarak başlatıyoruz.

Kurulum tamalandı. Artık c:/sunucum/www klasörü bizim web sunucu giriş dizinimizdir. Kuracağımız ve hazırlayacağımız siteleri www klasörü altına atmalıyız.

Ben Mambo (siz ne kuracaksanız) zip dosyasını açıp www klasörü içine attım. Şuan Mambo kuruluma hazır.
Kurulumu benim gibi yaptı iseniz Browserdan http://localhost yazarak mambo kurulumunu başlatabilirsiniz.
Bu yazıda gerekli işlemleri yaptıysanız mysql
kullanıcı adı: root şifre: boştur
 

YukseLL

Emektar
Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
AppServ 2.5.4a

AppServ 2.4.5
Apache 1.3.34
PHP 4.4.1
MySQL 5.0.16
phpMyAdmin-2.5.7-pl1

DOWNLOADS

AppServ 2.5.4a
Apache 2.0.55
MySQL 5.0.15
PHP 5.1.1
phpMyAdmin-2.6.4-pl4

DOWNLOADS
 

cortes

Acemi
Üye
Ben bunu kurarken localhost yerine kendi domainimi yazdım.Şimdi nasıl yönlendireceğim kendi pc me...
 

KaraKefen

Acemi
Üye
nuke kurarken veri tabanını ayarlayamadım, biraz bilgi verirmisin Yuksell ?

Örn:

$dbhost = "localhost";
$dbuname = "root";
$dbpass = "şifre";
$dbname = "web";
$prefix = "nuke";
$user_prefix = "nuke";
$dbtype = "MySQL";
$sitekey = "SdFk*fa28367-dm56w69.3a2fDS+e9";
$gfx_chk = 0;
$subscription_url = "";

Bu şekil yaptım acaba yanlışmı yapıyorum ?
 

buryal

Acemi
Üye
otomatik olarak kurulmuyo işte.Phpmyadmini atıyo www klasörünün içine ama nasıl çalışıcak.Bazı ayarlamalar yapmak gerekiyo heralde.
 
Üst Alt