B
bursali68
Ziyaretci
Bana niye zor gelsin ki...;
Asıl Kıyamet günü inkar ettiğin bu FARZ nedeni ile sana vereceğin hesap çok zor gelecek.....
Sana 1000 defa söyledim 1001 olsun masal gibi gelir hem kendini avutursun...
MÜMİN' in fıtratında yoktur KİBİR kavramı.. KİBİR kimde olur onuda bilirsin ŞEYTAN desem ipucu versem, dekoder şifreyi çözer herhalde...
Yazdıklarımızdan sonra ayan beyan ortada kimin HAKKA kimin BATILA davet ettiği...
Yatıp kalkıp TEVHİD ile uğraşacam tabi...
...... yakıtı, insan ve taş olan cehennem ateşinden sakının. Çünkü o ateş kâfirler için hazırlanmıştır. (2/24)
Kâfirler için hazırlanmış bulunan ateşten sakının! (3/131)
[6/15] De ki: Ben, Rabbim'e isyan edersem gerçekten büyük bir günün (kıyametin) azabından korkarım.
Ayet yapıştırmak olarak gören sensin.... Daha iyi müslüman olduğumu hiçbir zaman idda etmedim iftira atıp durma.. varsa ben en iyi müslümanım ben en iyi anlarım dediğim bir yazım varsa yapıştır 900 küsür mesajım arasında... ayet yapıştırma mevzusuna gelince...
Bu (Kur'an), bütün insanlığa bir açıklamadır; takvâ sahipleri için de bir hidayet ve bir öğüttür. (3/138)
[6/51] Rablerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları onunla (Kur'an ile) uyar. Onlar için Rablerinden başka ne bir dost, ne de bir aracı vardır; belki sakınırlar.
Senin için geçip gidebilir, ama MÜMİN kıyamete kadar hiç unutmaz İSLAM ile ilgili hükümleri...
1400 sene geçmiş aradan, geçmiş gitmiş değilmi sana göre...?
Ne kadar vahim sözler bunlar bu kelimelerin ihtiva ettiği anlamları iyi düşün..forumda ki bir konudan bahsetsek eywallah ama RECM den bahsediyoruz, FARZ olan bir emirden....!!!!!
ben maç bitti sanıyodum artık 4-0 biter derken bakınız bursalı oyuncular 5. golüde yediler...
Dakka 90+5 gol 5
hadis inkarı... oysa ALLAH C.C Kitabında SÜNNETİN HAK olduğu hakkında ne diyor hep beraber bakalım...
“Ey Peygamber hanımları, evinizde okunan ayetleri ve hikmeti hatırlayınız” (Ahzab 34)
“Biz sana kitabı ve hikmeti indirdik ve bilmediklerinide öğrettik”. (Nisa 113)
“Ey Peygamber (s.a.v.) acele etmek için dilini hareket ettirme, onun (Kur’an) toplanması ve okunması bize aittir”. Biz sana onu okuduğumuz zaman onun kıraatına tabi ol, ondan sonra onun açıklanması yine bize aittir” (Kıyamet 17 - 19)
“Biz sana, insanlar arasında Allah’ın gösterdiği şekilde hükmedesin diye Kitabı indirdik” (Nisa 105).
“Eğer bir şeyde çekişirseniz, onu Allah’a ve Rasulu’ne havale ediniz” (Nisa 59)
Ey Rasulum, deki; “Ben de sizin gibi bir beşerim, ancak bana vahyolunuyor” (Kehf 110).
bu hikmet ne olaki... Bu hikmette elbet var bir hikmet....
Rasulullah (s.a.v.): “Size Allah (c.c.)’ın kitabı ve onun elçisinin sünneti olmak üzere iki şey bıraktım. Onlara sarıldığınız müddetçe ebediyyen sapıklığa düşmeyeceksiniz" (el-Hakim, Mustedrek; Malik, Muvatta)
“Haberiniz olsun, bana Kur’an ve onunla birlikte misli verildi” ( Ebu Davud, Sünen, no 4604)
Evzai (öl.187) Hasan b. Atiyye’den şöyle dediğini nakleder “Vahy, Rasulullah’a (s.a.v.) inerdi. Onu tefsir eden sünneti de ona Cebrail getirirdi” (Darimi)
RESULE S.A.S itaat FARZ dır...
"Âllah'a itaat edin, Rasûle itaat edin ve kötülüklerden sakının" (Mâide: 92).
"Kim Rasûle itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur" (Nisâ': 80).
"Peygamber size ne verdiyse onu alın ve size neyi yasakladıysa ondan da sakının. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir" (Haşr: 7).
"De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir." (Âlu İmrân: 31).
"Hayır, Rabbine yemin olsun ki, onlar aralarında çıkan anlaşmazlıklarda seni hakem yapıp, sonra da senin verdiğin hükme karşı içlerinde bir burukluk duymadan tam anlamıyla teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar." (Nisâ: 65).
bursalı battıkça batıyosun, çırpınma, çırpınma...!!!!!
ALLAH C.C ISLAH EYLESİN......
Merhaba,
" Asıl Kıyamet günü inkar ettiğin bu FARZ nedeni ile sana vereceğin hesap çok zor gelecek....."
Yine başladın bak,hakikaten uslanmazmışsın sen,nereden bilirsin " mizan" da ne çıkacağını,bu forumun " ULEMASI " sensin galiba.
" MÜMİN' in fıtratında yoktur KİBİR kavramı.. KİBİR kimde olur onuda bilirsin ŞEYTAN desem ipucu versem, dekoder şifreyi çözer herhalde..."
Sen de var o zaman sen " şeytan " mı oluyorsun?
"ben maç bitti sanıyodum artık 4-0 biter derken bakınız bursalı oyuncular 5. golüde yediler...
Dakka 90+5 gol 5
hadis inkarı... oysa ALLAH C.C Kitabında SÜNNETİN HAK olduğu hakkında ne diyor hep beraber bakalım... "
Öncelikle galiba " kahvehaden " kalkıp geldin,ama şaşmamak gerek senin tarzın bu,sıkışınca " Sokak ağzı "...
Ayrıca evet haklısın da daha yeni mi aydın,ben bu foruma girdiğimden buyana " hadislere " güvenmediğimden ki bu hadisle ilgili de haklıyım,o yüzden hangi hadis sahici,hangisi yancıktan,hiç ama hiç kafa yormuyorum.Sen baya bir geriden geliyormuşsun.
Kur'an'da ayet olarak bulunmayan bir konudaki hadis ve rivayeti istediğin gibi kullanabilirsin de seni bağlar sadece Kur'an'ı değil.RECM ile ilgili ayet yokken sen kalkar ayeti " keçiye yediren " A.bİN HANBEL'in rivayet ettiği,Buhari ve Müslim'in de kitaplarında lanse ettiği hadise mi benim inanmamı bekliyorsun.Sen bu kadar SÜNNETULLAH çısın işte.
" bu hikmet ne olaki... Bu hikmette elbet var bir hikmet...."
Bu ayete göre sünnet kabul edersen ;
“Ey Peygamber hanımları, evinizde okunan ayetleri ve hikmeti hatırlayınız” (Ahzab 34)
Bu ayete göre de çuvallarsın ;
“Biz sana kitabı ve hikmeti indirdik ve bilmediklerinide öğrettik”. (Nisa 113)
Yani Allah Kur'an'ı ve SÜNNETİ MUHAMMEDİYE 'yi indirmiş yoruma bak....
Oysa bizler " Kur'an " diye biliriz tek doğruyu,sen şimdi iki yaptın bunu.
" RESULE S.A.S itaat FARZ dır..."
Olabilir buna kimsenin itirazı yok.Ancak unutma ki O da bir insan dı ve Hakkın rahmetine kavuştu.Ne olacak şimdi,Yezid de HALİFE idi,O nun etrafındakiler de (yalakaları da ) bir yığın söylemde bulundu...bu liste uzar da uzar.
Gelelim sadede " Senin tekkeci/tarikaçı/şeyhçik/şıhçıklardan " ne
farkın kaldı...???
Kimi takip ediyorsun,eline bir kaynak tutuşturup işte Hz.Muhammed'in Sünneti diye söylenenleri mi dinliyorsun...Buyur dinle,dinle de kendine göre dinle.
" Onu tefsir eden sünneti de ona Cebrail getirirdi” (Darimi)"
Bak sen bunlar ile inancını şekillendirirsin işte.
Özellikle Hz.Osman ve Hz.Ali dönemlerinin vukuat,olayları sana bir şey de ifade etmez.Sen son kim ne demişse ona inanmışsın bir kere,İyi de bari bizleri ikna etmek için yırtınma.O okuduklarını bizler de okuduk zaten.
Aaaaa bu arada geçmiş yazılarım da aşağıdakile için daha ağır eleştiri yazmıştım okumanı tavsiye ederim ,sen hafifine denk geldin ;
" (Muslim : 5.c / 1690.N, Ahmed : Musned) "
" BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI "
Sağlıcakla kalınız.