Adım adım İçli Köfte

Merhaba işte size Adım adım İçli Köfte tarifi

Malzemeler
Kıyma (Yarım kg)
İrmik(1 çay bardağı)
İnce Bulgur (Yarım kg)
Patates (3 adet, haşlanmış)
Soğan (2 adet)
Ceviz içi (1 çay bardağı)
Un (3 çorba kaşığı)
Dolmalık Fıstık (1 çorba kaşığı)
Un (3 çorba kaşığı)
Kimyon(1 çay kaşığı)
Sıvıyağ (3 su bardağı)
Su (1 su bardağı)
Tuz ve Karabiber

Püf Noktası
İçli köftenin hamuru soğuduktan sonra köfte şekli vermeniz tavsiye edilir. Hamurun içine kıymayı koymak için kıymanın da soğuması gerekir. İçli köfteyi hazırladıktan sonra kızartma yerine suda haşlayarak da yapabilirsiniz. İsteğe göre içli köftenin dışını etle de yapabilirsiniz. Dışının etli olması için hamuruna kıyma koyabilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1- Dış harcının yapılması: Yarım kg ince bulguru derin çukur bir kaba koyun. Yeterince tuz ve 1 çay kaşığı kimyonu serpin. 2 su bardağı sıcak suyu kaba dökün ve bulguru ıslatın. Bulguru sıcak suda 5 dakika bekletin. Bu sırada 2 adet soğanı ince ve küçük küçük doğrayın.

2- Tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve kestiğiniz soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Yarım kg kıymayı da tavaya ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.

3- Yeterince tuz, karabiber, kimyonu ve 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı ekleyin. Hepsini birlikte yaklaşık 15-20 dakika kavurun. Haşlanmış 3 adet patatesin kabuklarını soyun ve rendeledikten sonra kaba ekleyin. 3 çorba kaşığı un ve 1 çay bardağı irmiği de kaba ekledikten sonra hepsini güzelce yoğurun. Hamur çok sertse hamura biraz daha su ilave edebilirsiniz.

4- Kıyma soğuyunca 1 su bardağı ceviz içini tavaya ekleyin. Bir başka tavaya 1 çay bardağı sıvıyağı dökün ve yağı kızdırın. Kase şekline getirdiğiniz hamurun içine kıyma içi ile doldurun ve hamuru sıkıştırarak kapatın. Daha sonra hamuru avuçlarınız arasında çevirerek topaç gibi uzatın ve uçlarını kapatın.

5- Tavaya 3 su bardağı sıvıyağı koyun ve kızdırın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartın.
 

Venhar

1. Hikaye yarışma birincisi, 2. Avatar yarışma bir
Dış harcının yapılması: Yarım kg ince bulguru derin çukur bir kaba koyun. Yeterince tuz ve 1 çay kaşığı kimyonu serpin. 2 su bardağı sıcak suyu kaba dökün ve bulguru ıslatın.

Bulgurla irmik birlikte ıslatılmalı

içli köftenin içine patates konduğunu hiç duymadım ...
Belki de yöreye göre değişiyordur.

Kıymanın içine bir çay bardağı su kondukktan ve kıyma kendi suyunu verip çekinceye kadar kuru soğan konmamalı artı soğanlar doğrandıktan sonra acısını almak için mutlaka yıkanmalı

kıymanın içine reyhan ve karabiber konmalı
kimyon tadını ağırlaştırır
veee açma işlemi bittikten sonra köteler kaynayan suya atılmalı haşlanmalı
haşlandıktan sonra yumurta sarısına batırılıp yağda kızartılmalı
valla alçak gönüllü olmak isterdim ama üstüme içli köfte yapanı tanımıyorum :)
 
Üst Alt