+ Konuya Yorum Yaz + Yeni Konu Aç
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 Toplam: 3

Turşu tarifleri

Merhaba Kavurmalık fasulye turşusu Malzemeler (10 kg turşu için) 10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye 6-7 baş sarmısak 200 gr acı biber 2 su bardağı kadar tuz

  1. #1
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Nerden
    ISTANBULLU -YURTDISINA OTURUYORUM
    Mesaj
    14.087
    Rep Gücü
    88648

    Turşu tarifleri

    Merhaba
    Kavurmalık fasulye turşusu

    Malzemeler
    (10 kg turşu için)

    10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye
    6-7 baş sarmısak
    200 gr acı biber
    2 su bardağı kadar tuz
    yeteri kadar su

    Hazırlanışı :

    Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdıımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde(ne çok ne de az) haşlayalımTencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalımHaşladığımız fasulyeleri soğuk su içerisine atalımFazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelimSarmısak ve biberleride hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarmısak ve biberden koylımDaha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralımSığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsinizTuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelimTurşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyorKavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır

    En lezzetli turşu tarifleri | 1 | Yemek | Foto | Mahmure.com

  2. # ADS
    İlginizi Çekebilir
    Üyelik tarihi
    Daima
    Nerden
    Uzay:)
    Mesaj
    Çok:)
     

  3. #2
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Nerden
    ISTANBULLU -YURTDISINA OTURUYORUM
    Mesaj
    14.087
    Rep Gücü
    88648
    Merhaba



    Karnabahar turşusu

    Malzemeler:

    1 adet karnabahar
    1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
    1/2 çay bardağı sirke
    1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
    1 baş sarımsak
    4 adet havuç
    2-3 yaprak mor lahana
    1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
    suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak

    Hazırlanışı:

    Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur

  4. #3
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Nerden
    ISTANBULLU -YURTDISINA OTURUYORUM
    Mesaj
    14.087
    Rep Gücü
    88648
    Merhaba



    Kelek turşusu:

    Malzemeler:

    3 adet küçük boy kelek kavun
    2 baş sarımsak,
    1 adet limon,
    yarım demet maydanoz,
    1 kahve fincanı sirke,
    1 çay kaşığı tozşeker,
    yeterince tuz
    su

    Hazırlanışı:

    Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarınasarımsakları serpiştirelim Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim

Benzer Konular

  1. Karışık Turşu
    dogangunes Tarafından Türk Mutfağından Yemekler Foruma
    Yorum: 3
    Son mesaj: 01-10-2015, 12:02 AM
  2. Ekmek Tarifleri
    dogangunes Tarafından Supermeydan Mutfağı Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 03-09-2010, 09:02 AM
  3. Mangal tarifleri
    dogangunes Tarafından Supermeydan Mutfağı Foruma
    Yorum: 2
    Son mesaj: 04-08-2010, 07:22 PM
  4. Turşu Viagra kadar etkiliymiş..
    YukseLL Tarafından Supermeydan Mutfağı Foruma
    Yorum: 9
    Son mesaj: 12-06-2009, 06:54 PM
  5. Kornişon Turşu
    dogangunes Tarafından Türk Mutfağından Yemekler Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 29-11-2007, 01:57 AM