+ Konuya Yorum Yaz + Yeni Konu Aç
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 1 Toplam: 1

Meze çeşitleri

BARBUNYA PİLAKİ MALZEMELER 1 su bardağı kuru barbunya, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 1 adet havuç, 1 adet orta boy patates, Yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı şeker,

  1. #1
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.756
    Rep Gücü
    137444

    Meze çeşitleri

    BARBUNYA PİLAKİ

    MALZEMELER
    1 su bardağı kuru barbunya,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 adet orta boy soğan,
    1 adet havuç,
    1 adet orta boy patates,
    Yarım demet maydanoz,
    1 çay kaşığı şeker,
    1 adet limon

    HAZIRLANIŞI
    Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.

    BEZELYELİ MEZELEME
    MALZEMELER
    2 su bardağı Amerikan pirinci
    1/2 demet maydanoz
    1 su bardağı bezelye
    1 adet turp
    2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
    1 adet limon kabuğu
    2 çorba kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı soya sosu
    4 adet pazı yaprağı
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır. Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın. Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın.


    AFİYET OLSUN !


    BİBER YOĞURTLAMA

    MALZEMELER
    1 kilo çarliston biber
    2 adet yumurta
    2-3 kaşık mayonez
    Yeteri kadar yoğurt
    Tuz Ayçiçek veya Tereyağı
    Kırmızı biber
    2-3 diş sarmısak

    HAZIRLANIŞI
    Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz.

    AFİYET OLSUN !



    HAVUÇLU HAYDARİ

    MALZEMELER
    Bir adet orta boy soğan
    4 adet orta boy havuç
    4 diş sarımsak
    Bir kase süzme yoğurt
    Tuz
    karabiber
    nane
    kekik
    kırmızı pul biber
    1 çay bardağı sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI
    Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır. İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır.

    Afiyet olsun !




    MAYDANOZLU YOĞURT


    MALZEMELER
    1 su bardağı Amerikan pirinci
    2 su bardağı süzme yoğurt
    1 demet maydanoz
    1 demet nane
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Pirinci haşlayın. Tüm malzemeyi ve pirinci derin bir kabın içinde karıştırın. Yeşillikli bir tabağın içine alarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın.

    AFİYET OLSUN !




    YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ


    MALZEMELER

    5 ADET PATLICAN
    250 GR. YOĞURT
    SARIMSAK
    TUZ
    KIRMIZI BİBER

    HAZIRLANIŞI
    PATLICANLARI KÖZLEYİP KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA İNCE İNCE KIYIYORUZ. DAHA SONRA SARIMSAKLI YOĞURDU HAZIRLAYIP SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ PATLICANLARLA KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE ŞEKİL VEREREK KIRMIZI BİBERLERİ SERPİYORUZ. SERVİSE HAZIRDIR.

    AFIYET OLSUN!


    PÜRE
    MALZEMELER
    1 kilo patates
    Yarım kilo süt
    Yeterince tuz
    Yarım limon suyu
    2 kaşık margarin veya 1 çay fincanı sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI
    Yıkanıp, kabuğu soyulmuş patatesler haşlanır. Ezilecek kıvama gelince ateşten alınıp suyu süzülür. Bir tencereye yağ, süt, patatesler konulur. Tuz ilave edilir. Bir çatal yardımıyla veya el mikseriyle pütürsüz hale getirilir. Limon suyu ilave edilir. 1-2 defa daha karıştırılıp sıcak olarak servis edilir.

    AFIYET OLSUN!

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  2. # ADS
    İlginizi Çekebilir
    Üyelik tarihi
    Daima
    Mesaj
    Çok:)
     

Benzer Konular

  1. SES Çeşitleri
    dogangunes Tarafından Müzik Foruma
    Yorum: 1
    Son mesaj: 12-12-2011, 01:12 AM
  2. İstiklal Marşı’nı meze yapmam
    bursali68 Tarafından Serbest Kürsü Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 31-10-2011, 12:00 PM
  3. Havuçlu Meze
    mopsy Tarafından Türk Mutfağından Yemekler Foruma
    Yorum: 12
    Son mesaj: 12-02-2010, 10:47 PM
  4. Objektif Çeşitleri
    dogangunes Tarafından Fotoğrafçılık Foruma
    Yorum: 1
    Son mesaj: 19-08-2008, 10:47 AM
  5. Harita ve çeşitleri
    dogangunes Tarafından Harita & Kadastro Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 10-06-2008, 01:49 AM