Demek ki, seytan allahtan kormuyor.
Bkz: Seytan Allah'tan korkar.
Resmen meydan okuyor yahu...
Araf-11. Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik. İblis'in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı. *
12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.
13. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu.
14.
İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.
15. Allah: Haydi, sen mühlet verilenlerdensin, buyurdu. 16. İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım.
17. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi.
18. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım!
gördüğünüz gibi efenim,Yaradan,bu dünyadaki insan şeytanlarına ömürlerinde isyan ve kötülüklerini işlemelerine,(kendilerine verdiği cüzi iradeye saygısı sebebiyle )nasıl müdahale etmemişse,şeytanada öylecedir efenim.
cin ve insanlar,cüzi iradeye sahip olarak yaradılmışlardır. ve bu yüzden,isyan edip başkaldırsalarda, meydan okusalarda mühletleri doluncaya kadardır efenim.şeytan,isyankarlığı seçmiş,ve bu seçimine müdahale edilmemiştir. Ayrıca,saptığı gibisaptırmayıda istemiş,bu konudada hadi bakalım diyerek kendisine mühlet verilmiş ve ihlaslı kullara hiç bir tesirde bulunamayacağıda belirtilmiştir.
şeytanın isyanı,,Allah tanımamazlıktan değil,kıskançlık ve kibir sebebiyle olduğundan,Allahtan korkmasına engel değildir .çünkü bilir ki O dilemeden yaprak kımıldamaz.
İbrahim 22 ) İş bitirilince şeytan da diyecek ki:
“Şüphesiz Allah, size gerçek olanı söz verdi. Ben de size söz verdim ama yalancı çıktım. Zaten benim sizi zorlayacak bir gücüm yoktu. Ben sadece sizi çağırdım, siz de hemen bana geliverdiniz. O hâlde beni kınamayın, kendinizi kınayın. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız. Şüphesiz ben, daha önce sizin, beni Allah’a ortak koşmanızı kabul etmemiştim. Şüphesiz, zalimlere elem dolu bir azap vardır.”
bakın şeytan bizdeki nefsin kötülüğe meyyal tarafını gıcıklayarak,uyararak,kendi elimizle kendimizi ateşe attırıyor.yoksa bizi kötülüğe boynumuza kement atıp zorla çekme gücünün olmadığını kendiside biliyor.
ve şeytanıa bu fırsatın verilmeside bir hikmete binaendir efenim;
Sebe’ 21 Oysa şeytanın onlar üzerinde hiçbir hâkimiyeti yoktu. Ancak ahirete inananları, onun hakkında şüphe içinde bulunanlardan ayırt edelim diye (ona bu fırsatı verdik). Senin Rabbin her şey üzerinde hakiki bir koruyucudur.
yani bir elek vazifesi görüyor efenim.yani şeytanlığı ile bile,vazifesi var.