Merhaba,
Siz evinize yabancı menşe'li ürün sokmuyorsunuz sözde ama beyninize soktuğunuz kavmiyetçilik yabancı menşe'li değil mi?
Sn.sevmekesas,bu sadece sizin düşünceniz,böyle düşünebilirsiniz,serbestsiniz yani,yani atıp tutabilirsiniz,meydan boş!!!
Emevi Zulmünün uzandığı noktalarda gerçekleştirdiği şen'i hareketlerden mütevellit arab düşmanlığınızı tutuyorsunuz İslam karşıtlığına dayanak yapmaya çalışıyorsunuz
Bunu ben yapmıyorum,islamı anlamayanlar/anlayamayanlar...Kur'an'ı anlamayan/anlayamayanlar Emevi zulmünün temelini islamda arıyorlar ben değil,analiziniz yanlış...!!!
Ne yani Kuteybe'nin ve Zalim Haccac'ın gayriislamî davranışlarını neden bize karşı ileri sürüyorsunuz ki? Hem o savaş ortamlarındaki gidişatın nasılını çok da yakınen bilmemiz mümkün değildir!!
Zalim Haccac'ın 12.000 Türk'ü kılıçtan geçirirken taaaa " tavşanın b.. attığı yerde " ne işi var...Üstelik bu kılıçtan geçirilenlerin büyük çoğunluğu " savaşçı Türkler " bile değilken !!!
Aktarımlarınız büyük ihtimalle taraflı kalemlerden çıkmış yazılar.
Olabilir herkes bir şeylerden etkilenebilirken sizin de düşünceleriniz karşı görüş kalemlerinden etkilenmiştir mutlaka...!!!
Kaldı ki türklerin İslamlara karşı ne kadar sert direniş gösterdikleri zaten herkesin malumudur. Bazıları Türkler İslamiyeti kolayca kabul etti diyorlar ya fasarya bu.
İslamı kolay kabul etmemeleri,kesilmelerini mi gerektirir...İslam bunu mu emreder,kabul etmeyeni,direneni kesin mi der,sizin " İslami Siyaset " anlayışınız bu mu...!!!
Bizlerde yani İslamcı çevrelerde ''Arab hayranlığı'' olduğu iddianız ise çok yanlıştır.
Bu sözlerimi üzerinize alıyorsanız " Arap hayranısınız " yok üzerinize almıyorsanız ne diye rahatsızlık duyuyorsunuz ki...!!!
Bizim temel dayanağımız Tevhidî inanış ilkelerimiz icabıdır. Biz İranlıyı da sevebiliriz; Gazzeli'yi de; Rusyalı'yı da İngilizi de, Hintli'yi de sevebiliriz. Burdaki ölçütümüz o kişilerdeki İslamî hassasiyet ve İslamî bağlılık ölçüsü(takva) dır sadece. Bizlere inatla ''Siz arab hayranı '' falan vs sv gibi yanlış ve kasıtlı ithamlarda bulunmayın. Bu iddianız dahi sizdeki ırkçı ve kavmiyetçi asabiyeti ortaya koyan ayrı bir göstergedir.
Bunun ırkçılkla hiç alakası yok hala daha gem almıyorsa söyleyebilecek bir şeyim yok.Ben diyorum ki ırkçılıkla ilgisi yok siz diyorsunuz ki var...!!! Bu ne yaman çelişki,sonra da kalkıp TAKVA dan bahsedebiliyorsunuz,yani hem yargılıyor hem hüküm veriyorsunuz....Sonuç meydanda...Hz.Peygamberimizi yönetim derdine düşüp defnetmeyen Araplardır kasıt,Nebati Arapça'yı peygamberimiz zamanında değil sonrasında değiştiren zihniyettir kasıt,halifelik yüksüğünü hakedene değil de babadan-oğula mantığıyla değiştiren Araplardır kasıt...NE IRKÇILIĞI...!!!
Önceden yaşadıkları cahiliye dönemi alışkanlıkları üzerlerinde idi
Önceki yorumunuza göre bu söz " bu ne biçim perhiz bu ne biçim lahana turşusu " misalidir...!!!
Atalarımız bütün bu 100 yıl süren mücadelelerinden sonra eski batıl adet ve inanışlarından vazgeçmiş ve ama öyle ama böyle müslümanlığı kabul eyleyip HAkk yola rücu eylemişlerdir.
Sanırım siz geçmişinizi OKUMAMIŞSINIZ...Türkler aile yapılarını dahi Arapların müdahalesi ile değiştirmiştir...İyi okuyun geçmişi...!!!
Ben zaten uzun zaman önce bu konuya NEYSE dedim,siz nakaratı sürdürüyorsunuz....Siz ile ben farklı görüşlerdeyiz Sn.sevmekesas,benim bakış açım ile sizinki bundan dolayı farklı olaması gayet doğaldır...Siz kendiniz gibi düşünün ben kendim gibi düşünüyorum ve siz de sizin etkisi altında kaldığınız yazıların bayraktarlığını yapınız....!!!
Sağlıcakla kalınız.