1. Sayfa, Toplam 2 12 SonSon
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 Toplam: 14

Devnukedeki

Web Tasarım ve Google Kategorisi php nuke Forumunda Devnukedeki Konusununun içerigi kısaca ->> devnukede üstte linklere gelince açıklamalar çıkıyor bunu nasıl ekleyebilirim?(Sanırım javasciptle yapılıyor bunu ayrıntılı açıklamanız mümkün mü acaba? Sagolun BU KATOGORİDEKİ ...

  1. #1
    - Çevrimdışı
    Acemi Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2005
    Yaş
    35
    Mesaj
    117
    Rep Gücü
    13

    Devnukedeki

    devnukede üstte linklere gelince açıklamalar çıkıyor bunu nasıl ekleyebilirim?(Sanırım javasciptle yapılıyor bunu ayrıntılı açıklamanız mümkün mü acaba?

    Sagolun

  2. #2
    - Çevrimdışı
    Acemi Üye Quarezma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2005
    Nerden
    VIENNA / ISTANBUL
    Mesaj
    150
    Rep Gücü
    21
    Kod:
    <!--- ÖRNEK BAŞLANGICI --->
    <SCRIPT>
         var tip=new Array
               tip[0]='Türkiyenin<br> Paylasim Platformu'
               tip[1]='Türkiyenin<br> Paylasim Platformu'
               tip[2]='Türkiyenin<br> Paylasim Platformu'
               tip[3]='Türkiyenin<br> Paylasim Platformu'
               
         function showtip(current,e,num)
            {
             if (document.layers) // Netscape 4.0+
                {
                 theString="<DIV CLASS='ttip'>"+tip[num]+"</DIV>"
                 document.tooltip.document.write(theString)
                 document.tooltip.document.close()
                 document.tooltip.left=e.pageX+14
                 document.tooltip.top=e.pageY+2
                 document.tooltip.visibility="show"
                }
             else
               {
                if(document.getElementById) // Netscape 6.0+ and Internet Explorer 5.0+
                  {
                   elm=document.getElementById("tooltip")
                   elml=current
                   elm.innerHTML=tip[num]
                   elm.style.height=elml.style.height
                   elm.style.top=parseInt(elml.offsetTop+elml.offsetHeight)
                   elm.style.left=parseInt(elml.offsetLeft+elml.offsetWidth+10)
                   elm.style.visibility = "visible"
                  }
               }
            }
    function hidetip(){
    if (document.layers) // Netscape 4.0+
       {
        document.tooltip.visibility="hidden"
       }
    else
      {
       if(document.getElementById) // Netscape 6.0+ and Internet Explorer 5.0+
         {
          elm.style.visibility="hidden"
         }
      } 
    }
    </SCRIPT>
    <DIV id=tooltip 
    style="BACKGROUND-COLOR: lightyellow; BORDER-BOTTOM: black 1px solid; BORDER-LEFT: black 1px solid; BORDER-RIGHT: black 1px solid; BORDER-TOP: black 1px solid; FONT-SIZE: 12px; PADDING-BOTTOM: 1px; PADDING-LEFT: 1px; PADDING-RIGHT: 1px; PADDING-TOP: 1px; POSITION: absolute; VISIBILITY: hidden; layer-background-color: lightyellow"></DIV><A 
    href="http://www.supermeydan.net/" onmouseout=hidetip() 
    onmouseover="showtip(this,event,'0')">SUPERMEYDAN.NET</A> <BR><A 
    href="http://www.supermeydan.net/" onmouseout=hidetip() 
    onmouseover="showtip(this,event,'1')">SUPERMEYDAN.NET</A> <BR><A 
    href="http://www.supermeydan.net/" onmouseout=hidetip() 
    onmouseover="showtip(this,event,'2')">SUPERMEYDAN.NET</A> <BR><A 
    href="http://www.supermeydan.net/" onmouseout=hidetip() 
    onmouseover="showtip(this,event,'3')">SUPERMEYDAN.NET</A><!--- ÖRNEK SONU --->
    bunu bi html editörü ile düzenleyebilirsin.Kolay gelsin...

  3. #3
    - Çevrimdışı
    Acemi Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2005
    Yaş
    35
    Mesaj
    117
    Rep Gücü
    13
    Bunu editlemek kolay fakat benim yapmak istedigim kendi linklerime bunu nasıl adapte edicem mesala bir bloga koymayı düşünüyorum burada sadece belli linkler var onları değiştirebilirim,

    Örnek:Ben bir tablo hazırladım Paris-Eyfelkulesi Yazıyor ben bunun üzerine gelince açıklama çıksın istiyorum bunu o linke nasıl adapte edebilirim.

  4. #4
    - Çevrimdışı
    Acemi Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2005
    Yaş
    35
    Mesaj
    117
    Rep Gücü
    13
    bunu anlatacak yok mu arkadaşlar

  5. #5
    - Çevrimdışı
    Acemi Üye Quarezma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2005
    Nerden
    VIENNA / ISTANBUL
    Mesaj
    150
    Rep Gücü
    21
    bu kodu dene istersen; buda olmassa YukseLL abi bakar...

    Kod:
    <!--- KAYNAK: http://www.supermeydan.net --->
    <style><!-- free javascripts at http://www.ScriptBreaker.com{  }
     .divstyle{position:absolute;
               border:1px groove #115585;
               width:150;
               top:0;
               left:0;
               }
     .pstyletitle{postion:absolute;
                  background:#b1b49e;
                  color:white;
                  font-size:70%;
                  font-family:verdana;
                  heigth:50px;}
    
     .pstylebody{postion:absolute;
                 background:#ebe9d9;
                  font-size:70%;
                  font-family:verdana;}
    </style>
    <script language="JavaScript1.2">
    var IE = document.all?true:false
    
    if (!IE) document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE)
    
    document.onmousemove = getMouseXY;
    
    var tempX = 0
    var tempY = 0
    
      
    function getMouseXY(e) {
      if (IE) { // grab the x-y pos.s if browser is IE
        tempX = event.clientX + document.body.scrollLeft
        tempY = event.clientY + document.body.scrollTop
      } else {  // grab the x-y pos.s if browser is NS
        tempX = e.pageX
        tempY = e.pageY
      }  
      // catch possible negative values in NS4
      if (tempX < 0){tempX = 0}
      if (tempY < 0){tempY = 0}  
      // show the position values in the form named Show
      // in the text fields named MouseX and MouseY
    obj_info = document.getElementById("info")
    obj_info.style.top = tempY + 10;
    obj_info.style.left = tempX + 10;
      return true
    }
    
    function alert_msg(titletext,bodytext){
    obj_info = document.getElementById("info")
    obj_info.style.display = '';
    obj_imagetitle = document.getElementById("imagetitle");
    obj_imagetitle.innerHTML = titletext;
    obj_imagebody = document.getElementById("imagebody");
    obj_imagebody.innerHTML = bodytext;
    }
    
    function away()
    {
    obj_info = document.getElementById("info")
    obj_info.style.display = 'none';
    }
    function goToURL() { history.go(-1); }
    </script>
    <body>
    <div Class="divstyle" id="info" style='display:none;'>
      <div id="imagetitle" class="pstyletitle" align="center"></div>
      <div id="imagebody" class="pstylebody"></div>
    </div>
    <img src="http://www.supermantoys.net/images/superman-toys-mainpic.gif" width="183" height="234"  onmouseover="alert_msg('Buraya Resmin adını','Burayada <br>resmin açıklamasını yazacaksınız')" onmouseout="away()"><!--- KAYNAK: http://www.supermeydan.net --->
    Konu Quarezma tarafından (13-01-2006 Saat 02:16 PM ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    - Çevrimdışı
    Acemi Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2005
    Yaş
    35
    Mesaj
    117
    Rep Gücü
    13
    önemli olan kod değil kodları adapte edebilmek kod var.Yinede sagol querezma

  7. #7
    - Çevrimdışı
    Acemi Üye Quarezma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2005
    Nerden
    VIENNA / ISTANBUL
    Mesaj
    150
    Rep Gücü
    21
    walla elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisiyom...

  8. #8
    - Çevrimiçi
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    Nov 2005
    Nerden
    Uzay:))
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Erkek
    Yaş
    42
    Mesaj
    11.460
    Blog Mesajları
    33
    Rep Gücü
    93742
    Bak Anlatıyorum (iyi oku birdaha anlatmam ona gore:Orgasmo: )

    Ilk once asagıya ekleyecegim js dosyalarını indirip sitende kullandıgın temanın klasorunun icine at

    AC

    themes\SENIN_TEMANIN ADI \theme.php

    BUL

    Kod:
    function themeheader()
    Burada temanın arkaplan kodları olacak muhtemelen asagıdaki kodlar gibi veya benzeri

    Kod:
    echo "<body background=\"themes/fiapple/images/lines.gif...............devamı var
    HEMEN ALTINA EKLE

    Kod:
                 <div id=\"overDiv\" style=\"position:absolute; visibility:hidden; z-index:1000;\"></div>
                 <script language=\"JavaScript\" src=\"BU BOLUME INDIRDIGIN JS DOSYASINI YUKLEDIGIN ADRESI YAZACAN/overlib.js\"><!-- overLIB (c) Erik Bosrup --></script>

    DEVAM EDIYORUZ:)

    Daha sonra bu tooltip i hangi linkte kullanacaksan oraya eklemeler yapacagız eklemeler asagıdaki ornekte oldugu gibi olacak


    ORNEK

    Asagıdaki gibi bir link oldugunu varsayıyoruz

    Kod:
    <a href="www.siten.com">Link ismi</a>
    BU LINKE EKLENMIS KOD ORNEGI ASAGIDADIR

    Kod:
    	     <a href="www.siten.com" onMouseOver="return overlib('tooltip mesajı buraya yazılacak');" onMouseOut="return nd();">Link ismi</a>


    Bundan daha fazla acık da anlatamazdım herhalde:Hasta: Kolay gelsin

  9. #9
    - Çevrimdışı
    Acemi Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2005
    Yaş
    35
    Mesaj
    117
    Rep Gücü
    13
    anca bu kadar güzel anlatılır ellerine saglık

    Smn_V1 de theme arkaplan özellikleri ile ilgili kod yok yada ben bulamadım.

  10. #10
    - Çevrimiçi
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    Nov 2005
    Nerden
    Uzay:))
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Erkek
    Yaş
    42
    Mesaj
    11.460
    Blog Mesajları
    33
    Rep Gücü
    93742
    Alıntı legolasist´isimli üyeden Alıntı
    anca bu kadar güzel anlatılır ellerine saglık

    Smn_V1 de theme arkaplan özellikleri ile ilgili kod yok yada ben bulamadım.
    Begraund kodları her temada vardır Farklı olabilir farklı yerde olabilir ama vardır SMN_V1 de kodlar 95. satırda galiba kodlarda asagıdaki gibi


    Kod:
    echo "<body bgcolor=\"#ffffff\" text=\"#545C70\" leftmargin=\"0\" topmargin=\"0\" marginwidth=\"0\" marginheight=\"0\">";

1. Sayfa, Toplam 2 12 SonSon
Yukarı Çık