Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 Toplam: 3

Pasaport Vize İşlemleri

Eğitim Öğretim Kategorisi Yurtdışında Eğitim Forumunda Pasaport Vize İşlemleri Konusununun içerigi kısaca ->> Bulundugunuz sehirin emniyet mudurlugunden alabileceginiz Pasaport'unuzu mutlaka imzalayin. Pasaportunuz ile vizeye basvurabilmeniz icin en az alti ay gecerlilik suresi olmasi ...

  1. #1
    SMN
    - Çevrimdışı
    Kıdemli Üye SMN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Nerden
    Sinop
    Mesaj
    918
    Blog Mesajları
    21
    Rep Gücü
    162

    Pasaport Vize İşlemleri

    Bulundugunuz sehirin emniyet mudurlugunden alabileceginiz Pasaport'unuzu mutlaka
    imzalayin. Pasaportunuz ile vizeye basvurabilmeniz icin en az alti ay gecerlilik suresi
    olmasi gereklidir. Pasaportunuzun kaybolmasi ve sayfalarinin dolmasi halinde tekrar
    cikarttirmak gerekmentedir. Yesil pasaportu olanlar bircok ulkeye vizesiz girebilirler
    fakat Amerika, Ingiltere, Kanada, Rusya gibi ulkeler haric. Bunun yaninda, Japonya,
    Arjantin, Bosna-Hersek, Brezilya, Jamaica, Hong Kong, Iran, Endonezya gibi bazi
    ulkelere Turk vatandaslari vizesiz de girebilir.


    Vize icin gerekli belgeler

    Her ne kadar her bir vize degisik belge istese de bazi belgeler hemen hemen butun
    vizeler icin gereklidir. Bunlar,

    Vize Basvuru Formu,
    Fotograf,
    Vize icin Dilekce,
    Turkiyede calistiginiz yerden alacaginiz isiniz maasiniz ve isyeriniz hakkinda belgeler
    ve geri dondugunuzde isinize devam edeceginize dair belge.
    SSK belgesi,
    Seyahatinizi rahatlikla yapabileceginiz miktarda paraniz oldugunu gostere Banka
    hesap detayi,
    Sahip oldugunuz ev, araba, ve arsa gibi mallarin tapulari.
    Geziniz hakkinda ayrintili bilgi, nerelere gideceginiz, hangi otellerde kalacaginiz, ...
    Yanliz gidecekseniz yeterli ingilizceniz olup olmadigi da onemlidir.
    Yurtdisinda birinin yaninda kalacaksaniz onun mumkunse size gonderdigi davetiye
    yazisi.

    Turist Vizesi

    B1 vizesi gocmen olmayan vizelerden olup gecici olarak is sebebi ile, turistik amacli
    veya hastalik tedavisi icin Amerikaya giris yapmak isteyenlere verilir. Kisa sureli is
    icin alinan B1 bizesi ve ziyaret amacli B2 vizesi alanlar Amerika da bir seneden fazla
    kalamazlar. Bu kalis suresi 6 ay ve katlari olacak sekilde uzatilabilir.

    Vizeye basvurmak icin Amerika'ya gelis amaciniz sadece is, turist veya tibbi
    sebepler olmali. Giris sirasinda belirtilen zaman dolmadan Amerikadan ayrilmaniz
    gerekmektedir. Bu vizeye basvuranlarin geri donduklerinde kendi ulkelerinde ikamet
    edecekleri evlerinin ve calisacaklari islerinin olmasi gerekmektedir.

    B1/B2 vize suresini giriste doldurdukleri I-94 formunda belirtilen tarihten uzatmak
    icin "Department of Homeland Security’s Bureau of Citizenship and
    Immigration Services" e vizelerinin uzatilmasi dilegi ve gerekcesini belirten bir
    dilekce ile basvurulmasi gerekmektedir. Basvurunuzun kabulu veya geri
    cevirilmesine "Bureau of Citizenship and Immigration Services" karar verir.

    Amerika icerisine ilk girdiginizde Department of Homeland Security's, Border and
    Transportation Security" den bir yetkili tarafindan size kucuk beyaz bir kart
    verilecek. Bu kart I-94 olarak bilinir ve Amerika ya giris ve cikis tarihlerini icerir. Bu
    karti sonradan pasaportunuza zimbalayacaklar. Bu kartin sol alt kosesindeki "D/S"
    bolumunde ya ne kadar sure kalacaginiz ya da hangi tarihe kadar kalacaginiz
    kapidaki gocmenlik burosu gorevlisi tarafindan yazilacaktir. Bu kart uzerindeki
    tarihden once Amerika dan ayrilmak zorundasiniz. J vizesi ve diplomat vizelerinde
    belirli bir tarih yerine gelis sartlarini sagladigi surece yazar, yani ogrenci ise
    ogrenciligi devam ettigi surece gecerlidir gibi.

    Vizeniz cok uzun bir sure gecerli olsa da (mesela 10 yil), Amerikada kalis sureniz I-
    94 formunda belirtilen sure kadardir (mesela 1 Ay)

    1 vizesini uzatmak icin I-539 formu, Amerikada kalis suresince yeterince maddi
    kaynaginiz oldugunu gosteren belge ve ulkenizde hala eviniz ve isiniz oldugunun
    belgeleri ile basvurabilirsiniz.

    B1 vizesinde diger vizelere de gecmek mumkundur, ancak B1 vizesi ile gelirken
    Amerika da kalma ve vize degistirme amaciniz olmadigini ispatlamaniz istenecek

  2. #2
    SMN
    - Çevrimdışı
    Kıdemli Üye SMN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Nerden
    Sinop
    Mesaj
    918
    Blog Mesajları
    21
    Rep Gücü
    162

    Cevap: Pasaport Vize İşlemleri

    Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

    1- En az 6 ay geçerli pasaport ve pasaportun ilk 4 ve son sayfalarının fotokopisi
    (Henüz pasaportu olmayanlar bulundukları il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'ne 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.) Eğer varsa eski pasaportlarınız.

    2- Son 6 ayda çekilmiş 4 adet 5x5 vesikalık fotoğraf (Arka fonun açık renk olması ve resimde kulakların gözükmesi gerekmektedir.)

    3- Vize başvuru formlarının eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulması gerekmektedir. Eğer Global Vizyon öğrencisi iseniz formunuzun doldurulmasında danışmanınız yardımcı olacaktır.

    4- 16 $ İş Bankası Amerikan Konsolosluğunun hesabına yatırılıp vize randevusu almak için gerekli olan Pin Numarası elde edilir. Vize görüşmesine gitmeden önce 100$ Fortis Bank'a Amerikan Konsolosluğu hesabına vize ücreti olarak yatırılır. Sevis ücreti olan 100$, internet üzerinden ( http://www.FMJfee.com ) ödenmekte ve ödendi dekontu konsolosluk tarafından istenmektedir. Global Vizyon danışmanları ücretlerin ödenmesini ve randevu alınmasını sağlar

    5- Türkiye'de en son mezun olduğunuz okulun diploma/mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri. Ayrıca özellikle hocalarınızdan referanslar almanız da tavsiye edilir. Hala öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve tatil dönemi dışında gidiyorsanız okuldan alacağınız izin belgesi.

    6- Amerika'daki okuldan geçerli bir I-20 Belgesinin orijinali Global Vizyon'la kayıt yaptıran öğrencilerin I-20'leri 2-15 iş günü içerisinde getirtilir.

    7- Türkiye'de bir dil kursuna gidilmişse; sertifika ya da dil kursundan bir yazı ve başka kurslara gidilmişse, o kurslara ait sertifikalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb) alınan neticeyi gösteren belge.

    8- Kurs ücretlerini ödeyebileceğinizi gösteren belgeler
    a) Gelirinizi gösteren evrak, örneğin çalışıyorsanız maaş bordronuz
    b) Bankadan, bankanın antetli kağıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren yazı.(Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir.) Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine olabilir.
    c) Ailenizin maddi durumunu gösteren evrak, örneğin maaş bordroları
    d) Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi

    9- Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi.)

    10- Aileniz masrafları karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı

    11- Eğitim giderlerinize sponsor firma yada şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı, sponsora ait banka hesap cüzdanı, Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi. (Sponsor, yakın akrabalarınıza ait şirketler, çalıştığınız veya gelecekte çalışacağınız şirketler olabilir.)

    12- Çalışıyorsanız işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.

    13- Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi

    14- Evli öğrenciler için evlilik cüzdan belgesi

    15- Velileri olmaksızın Amerika'ya seyahat eden 16 yaşın altındaki çocuklar, velilerinin seyahat etmelerine izin verdiklerini onaylayan bir mektup sunmalıdırlar.

    16- Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu

    17- Amerika'da bulunan 1. dereceden akrabalarınız varsa, o ülkedeki yasal durumlarını gösteren pasaportlarının ve iş/eğitim durumlarını gösteren belgelerin fotokopisi

    18- CV ile başvuru yapılması tavsiye edilir.

    * Amerika öğrenci vize başvuruları Amerika'nın İstanbul ve Ankara Konsolosluklarından bizzat öğrenci tarafından yapılmaktadır. Öğrenci, I-20'is geldiğinde acilen öncellikle SEVIS kaydını yapıp SEVIS için 100 doları ödemelidir (eğer I-20 gönderen okul, okul fiyatına dahil olarak bu işlemi yapmamış ise), daha sonra öğrenci vize randevusu için İş Bankasına 16 Dolar yatırıp randevu almalı ve akabinde ise Dışbank şubelerine vize ücreti olarak 100 dolar yatırmalıdır. Öğrenci vize randevu günü Konsolosluğa gitmeli ve 5 dakika civarında süren mülakata katılmalıdır. Tüm Konsolosluklarda olduğu gibi mülakat esnasında vize görevlisi, öğrencinin eğitim durumunu, Amerika'da eğitimi neden istediğini, İngilizce dil seviyesini ve en önemlisi öğrencinin veya ailesinin mali durumunu ve varsa öğrenciye sponsor olan kurum veya kişinin bilgilerini öğrenmeye çalışacaktır. Amerikan Konsolosluğu İngilizce dil kursu için giden öğrencilere eskiye nazaran biraz daha olumsuz bakabilmektedir. Genelde Üniversite veya Yüksek Lisans seviyesinde yapılacak eğitimlere daha olumlu bakmaktadır. Bu nedenle dil kursuna gitmek isteyen öğrencilerin Amerika'da eğitim planlarını çok iyi yapması gerekir. Mümkünse Üniversite bünyesinde bulunan üniversiteye bağlı dil okulları tercih edilmelidir.
    Amerika'da yazın yapılacak kısa dönem 3-4 haftalık kurslara turist vizesi ile gidilebilir ancak bunlar haricinde gidilecek tüm eğitim programlarına öğrenci vizesi alınmalıdır ve bunun için mutlaka kayıt yaptırılan okuldan I-20 belgesinin orijinali gerilmelidir.

    INGILTERE OGRENCI VIZESI ICIN HEMEN HEMEN AYNI BELGELER ISTENMEKTEDIR

    Öğrenci Vizesi İngilizce Başvuru Formu İçin Tıklayın..
    Öğrenci Vizesi Türkçe Başvuru Formu İçin Tıklayın..

  3. #3
    - Çevrimdışı
    Üyecik
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesaj
    6
    Rep Gücü
    11

    Cevap: Pasaport Vize İşlemleri

    arkadaşlar konsolosluklar artık hiçte adil degil gerekli belgeleri topluyosunuz sigortalar falan yapılıyo paralar harcanıyo müracattada sizden 60 euro alınıyo ve iki gün sonra postayla vize verilmediği açıklanıyo ama nedenleri yok.söylememek gibi bi lüksleri var yani 4 5 kere müracat ediyosunuz ve düşününki turist olarak gideceksiniz 1 aylıgına falan oglunuzun dügünü falan var ama gidemiyorsunuz harcadıgınız parada zayii oluyor. ben kayınvalidemden ötürü 2 kere başvurmak zorunda kaldım 2. de kabul edildi ilk başvuruda verilen 60 euro 2. müracatta yeniden alınıyo ve orda gördüklerime inanamadım 4 kere 5 kere başvuranlar var ve bu insanlar yaşlı evlatlarının yanına gidecekler hep turist olarak sanki orda çalışabileceklermiş gibi 4 5 kere müracat etmek zorunda kalıyorlar bu duruma çok üzüldüm.

Benzer Konular

  1. Hızlı Pasaport almanın yolları
    YukseLL Tarafından Turizm Gezi Seyahat Foruma
    Yorum: 2
    Son mesaj: 04-07-2012, 02:56 AM
  2. Eski pasaport sahipleri dikkat !
    dogangunes Tarafından Turizm Gezi Seyahat Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 07-02-2011, 05:06 PM
  3. 10 yıllık pasaport dönemi başladı
    mopsy Tarafından Hukuk Forum Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 07-08-2010, 09:50 AM
  4. Pasaport
    Venhar Tarafından Öykü ve Hikayeler Foruma
    Yorum: 1
    Son mesaj: 05-05-2010, 08:57 PM
  5. Pasaport İşlemleri
    dogangunes Tarafından Turizm Gezi Seyahat Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 11-06-2007, 05:52 PM

Anahtar kelimeler

Yukarı Çık