1. Sayfa, Toplam 2 12 SonSon
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 Toplam: 20

Konu: Aromaterapi

  1. #1
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Aromaterapi

    Frankincense « Aromaterapi




    Latincesi Boswelli Cateri'dir. Tropikal bölgelerde yetişen pennat yapraklı ağaçlardır. Reçine veya uçucu yağ taşırlar. Olibanum adı verilen madde içerir. Afrika'da, Asya'da ve Avrupa'da yetişir. Limon tadında ve kâfur kokusunda bir maddedir.

    Herbal Terapi

    Günlük olarak nefes darlığında, müzmin nezlede kullanılır. İlaç yapımında kullanımı söz konusudur. Yorgunlukta, halsizlikte, ruhsal rahatsızlıkta, işe bağlı yorgunluklarda, vücudun yemden düzenlenmesinin sağlanmasında kullanılır.

    Aromaterapi

    Aromatik yağ, ağaç ve kâfur kokusunda, limon tadını andıran bir yağdır. Kullanıldığı zaman vücuda ısı verir. Antiseptik, bağ dokusunun kuvvetlenmesine etkili, kaslarda gevşeme oluşturur. Aromaterapi olarak yorgunlukta, ruhsal bozukluklarda, soğuk algınlığında ve göğüs şikayetlerinde etkilidir.

    Kozmetikte kullanım


    Antiseptik özelliğinden dolayı cildin temizlenmesinde kullanılır. Masaj tarzında, banyoda, solunum yolu ile kullanılır. Baş ağrılarında masaj tarzında boyunun masaj yapılması önerilir. Doğrudan inhalasyon tarzında uygulama, gevşeme sağlar.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  2. #2
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Sardunya « Aromaterapi




    Latincesi Pelargonium Graveolens olup, bahçede yetişen bir bitkidir. Fransa, İspanya, İtalya, Çin ve yurdumuzda yetişmektedir. Aromatik yağ, bitkinin yapraklarından elde edilmektedir. Sardunya yağı başka yağlarlarla çok kolay karıştırılmaktadır. Pek çok ülkede herbal olarak kullanılmasına rağmen aromatik olarak 1850 yılında keşfedilmiştir.

    Herbal Terapi

    Sindirim sistemi rahatsızlıklarından farenjitte, ağız hastalıklarında, karındaki gaz şikayetlerinde, sindirim bozukluklarında, iştahsızlıklarda, şişmanlıkta, ishallerde, mide ülserinde etkilidir. İdrar yolları rahatsızlıklarından hafif ödemlerde idrar söktürmek için, idrar yollarındaki taşlarda kullanılır. Kadın hastalıklarından menopozda oluşmuş olan kanamalarda, vaginal akıntılarda, post menopozik sendrom adını verdiğimiz adet kesilmesine bağlı terlemelerde kullanılır. Psikolojik rahatsızlıklardan ruhsal sıkıntılarda, dikkat dağınıklığında, ve nörolojik rahatsızlıklardan ağrılarda kullanılır.

    Aromaterapi

    Sardunya aromatik yağı, gül tadında ve limon kokusunda bir yağdır. Sinir sistemi üzerinde sedativ etkili olup cilt için iyi bir toniktir. Atrofik cildin düzelmesinde etkilidir. Sardunya esansı yağı, ağız hastalıklarında, uyku bozukluklarında, halsizlikte enerji vermek için, gerilimde gevşeme sağlamak için kullanılmaktadır.

    Kozmetikte Kullanım

    Yanıklarda, yüzde oluşan çizgilerde, cildi temizleyici tonik olarak, alerjik ciltlerde kaşıntıyı gidermek için, ekzamalarda, dudak kenarında oluşan uçuk adını verdiğimiz herpes tedavisinde, ciltteki enfeksiyonlarda, ödemlerde, kuru ve olgun ciltlerde, atrofik ciltlerde ve ciltteki oluşan ülserlerde, ciltteki telenjiaktazi adı verilen damarlaşmaların giderilmesinde, aknede kullanılır.

    Kullanım Şekli

    Sardunya aromatik yağı masaj tarzında, banyoda, solunum yoluyla, kompresyon tarzında ve yanıklarda birkaç damla tarzında doğrudan lezyonun üzerine uygulanarak hızlı bir cevap alınır. Sıcak suya birkaç damla konularak vücut enerjik hale getirilir. Baş ağrılarında ve boyun ağrıları ile kas spazmlarında boyuna ve yüze masaj yapılarak iyileşme sağlanır. Sardunya yağı evlerde rahatlıkla hiç bir yan etkiye sebep olmadan kullanılabilir.

    Uygun Karışımları

    Portakal çiçeği Lavanta Biberiye Adaçayı

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  3. #3
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Zencefil « Aromaterapi




    Latince ismi Zingiber Officinale olup, tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişen yumrulu bitkilerdir. Hindistan ve Asya'nın sıcak bölgelerinde yetişir. Aromatik yağ açısından çok zengin olup, baharat iştah açıcı ve mide için kullanılır.

    Herbal Terapi

    Sindirim sistemi rahatsızlıklarından farenjitte ishalde, karındaki gazın giderilmesinde, sindirim rahatsızlıklarında kullanılır. Dolaşım sisteminde kan dolaşımını artırmak için, kas hastalıklarından romatizmal ağrılarda kullanılır.

    Aromaterapi


    Zencefil esansı yağı, limonsu ve biberimsi tarzda, baharat kokusunda, vücut ısısını artırıcı, kanamayı durduran ve antiseptik etkisi olan bir yağdır. Aromatik yağ, kan dolaşımını artırıcı olup, gerginliği giderici etkisi vardır. Öksürükte, karın ağrılarında, adale kasılmalarında ve aşırı yorgunlukta kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Kozmetikte aromatik yağ, antiseptik olarak ve cilde canlılık vermek için kullanılır.

    Kullanım Şekli


    Zencefil, aromatik yağ olarak masaj tarzında, banyoda, buğu tarzında, lapa tarzında kullanılmaktadır. Solunum tarzındaki uygulama, dokularda ve baştaki ağrılarda vücuda enerji vermek için uygulanır. Lapa tarzında kaslardaki kasılmalarda, karın ağrılarında, öksürükte kullanılır. Banyoda ve masaj olarak uygulama ise vücuttaki üşümelerde kullanılmaktadır. Çünkü zencefilin vücut ısısını artırıcı etkisi vardır. Zencefil esansı yağı güçlü bir uyarıcı olduğu için deri üzerinde, masaj tarzında ve banyoda yüksek dozda uygulanmaz.

    Uygun Karışımları

    Kişniş Limon Küçük hindistancevizi

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  4. #4
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Yasemin « Aromaterapi




    Latincesi Jasminum Grandiflorum olup, Güneydoğu Asya ve Akdeniz ikliminde yetişen hoş kokulu, beyaz çiçekli, tırmanıcı bir bitkidir.Yurdumuzda Alanya çevresinde yetişir. Çiçekleri parfümeride kullanılır. Sekiz milyon yasemin çiçeğinden bir kilogram yasemin yağı elde edilir.

    Herbal Terapi

    Solunum sistemi hastalıklarından solunum güçlüklerinde, bronşial spazmda, müzmin öksürükte, ses kısıklığında, psikolojik rahatsızlıklardan sıkıntıda, dikkat dağılımında, depresyon, ilgisizlik, halsizlik, teskin edici ve uykusuzlukta kullanılır. Kadın hastalıklarından doğumda, aşırı böbrek ağrılarında, rahim hastalıklarında etkilidir. Sindirim sistemi hastalıklarından kabızlıkta kullanılır.

    Aromaterapi

    Yasemin yağı, koyu kırmızı renkte, güzel kokusu olduğu için parfümeri sanayinde kullanılan bir maddedir. Kaslarda gevşeme sağlayan, ruhsal sıkıntılı durumlarda gerilimi azaltan ve ruhsal coşkunluk veren bir maddedir. Aromatik yağ olarak bütün ruhsal durumlarda, streste, yorgunlukta, aşırı hassasiyette, dalgınlıkta kullanılır. Menopoza bağlı terleme ve ruhsal şikayetlerde etkilidir. Bütün ağrılarda ve karındaki kramplarda etkilidir.

    Kozmetikte Kullanım

    Cilt için mükemmel bir gevşetici etkiye sahiptir. Kuru ciltler için ve hassas ciltler için uygulanması önerilir.

    Kullanım Şekli

    Yasemin aromatik yağı masaj, banyo, buğu, lapa ve kompres tarzında uygulanır. Yasemin yağı diğer yağlarla birlikte vücutta masaj tarzında karıştırılarak kullanılırsa iyi bir sonuç alınır. Birkaç damla yasemin yağı bir fincan su ile karıştırılarak kalorifer radyatörleri kenarına konulursa odanın havasını yumuşatır. Yasemin yağı, evde uzun süreli kullanımlarda dilüe edilerek kullanılmalıdır.

    Uygun Karışımları


    Portakal çiçeği.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  5. #5
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Ardıç « Aromaterapi




    Latincesi Juniperus communis olup, Kuzey Yarımküre'de yaygın olarak bulunmaktadır. Ülkemizde Trakya bölgesinde yetişen, çalı tarzında küçük bir ağaçtır. Meyveleri mavimsi siyah renkte olup, idrar söktürücü olarak ve alkollü içkilerin hazırlanmasında kullanılır. Terkibinde esans, şeker ve reçi-nemsi maddeler vardır.

    Herbal Terapi


    Dolaşım sisteminde kan dolaşımım artırıcı etkisi vardır, hemoroidde kullanılır. Sindirim sistemi hastalıklarından diş ağrılarında, karındaki kolit tarzındaki ağrılarda, karındaki gaz şikayetlerinde, hazımsızlıkta etkilidir. İdrar yolları hastalıklarından sistitte, idrar söktürücü olarak, işeme zorlanmalarında, idrar yolları taşlarında ve kadın hastalıklarından vajinal akıntılarda, ağrılı adetlerde, adet kanamalarındaki yetersizlikte kullanılır. Romatizmal hastalıklarda ağrıyı kesmek için, psikolojik rahatsızlıklardan ruhsal sıkıntıda, uykusuzlukta, streste kullanılır.

    Aromaterapi

    Ardıç yağı, çam kokusunda olup tadı biber acısındadır. İdrar söktürücü, antiseptik, kaslarda gevşeme sağlayıcı etkisi olup iyi bir ağrı kesicidir. Aromaterapi olarak adet problemlerinin giderilmesinde, idrar zorlamalarında, kramplarda ve yavaş olan dolaşım bozukluklarında, streste kullanılmaktadır.

    Kozmetikte Kullanım


    Yağlı ciltlerde iyi bir toniktir. Akne tedavisinde ve selülit tedavisinde kullanılır.

    Kullanım Şekli

    Ardıç aromatik yağı masaj tarzında, banyoda, solunum, kompres ve lapa tarzında uygulanır. Romatizmal hastalıklarda ardıç yağı dilüe edildikten sonra masaj tarzında eklemlere uygulanır. Bütün adet şikayetlerinde, masaj tarzında uygulama önerilir. Banyoya konulan birkaç damla ardıç yağı gevşemeyi sağlar. Odaların temizlenmesinde antiseptik özelliği olduğu için mikropları öldürmek için kullanılır. Ardıç yağı dilüe edilmeden kullanılmaz, hamilelikte kullanımı sakıncalıdır.

    Uygun Karışımları

    Benzoin Selvi Lavanta Santal esansı.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  6. #6
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Lavanta « Aromaterapi




    Lavanta yağı Latince'de Lavandula Agustifolia olarak bilinen lavanta bitkisinin çiçeğinden elde edilir. Terkibinde %35-55 linalil asetat bromil asetat, terpineol, borneol, nerol, valerian asidi vardır. Güney Avrupa'da, Avustralya ve İngiltere'de yetişir. Lavanta hoş kokusundan dolayı oda spreyi olarak kullanılmaktadır. Bu özelliğinden dolayı kozmetik sanayiye girmiş olup bugün sabunda, parfümeride, pudrada da kullanılmaktadır.

    Herbal Terapi


    Sinir sistemi üzerine etkisi fazladır. Kaslarda spazmları kaldırır. Uykusuzlukta, migrende, solunum yolları hastalıklarında, yüksek tansiyonda, balgam söktürmede, safra salgısını artırarak hazmın kolaylaştırılmasında, mide rahatsızlıklarında etkilidir.

    Aromaterapi

    Aromaterapide, kasların gevşemesinde ve sinir uçlarını uyarıcı etkisi olan stimülasyonda kullanılır. Aromaterapi olarak hipertansiyonda, yorgunluk ve depresyon hallerinde, deri problemlerinde kullanılır. Deri yanıklarında, böcek ısırmalarında, adet zamanında kullanımı söz konusudur. Sindirim sisteminde karındaki kolit tarzındaki ağrılarda, karındaki gazlarda, ishallerde, gastrit ağrılarında kullanılır. Migrende, tiroid hormonu rahatsızlıklarında, gerilim tipi baş ağrısı adını verdiğimiz sinirsel ağrılarda, mensruasyon bozukluklarında, vaginal akıntılarda etkilidir. Ruhsal rahatsızlıklardan anksiyete, uykusuzluk, aşırı irite ve nevrotik taşıkardilerde kullanılmaktadır.

    Kozmetikte Kullanım

    Deriyi canlandırarak tazelik verme özelliği mevcuttur. Cilde dinçlik kazandırmakta ve ciltte dinlendirici bir etki oluşturmaktadır. Kozmetikte aknelerde, saç dökülmelerinde, yanıklarda, yüzde damarların dışa doğru çıktığı telenjiaktazi adını verdiğimiz durumlarda, dermatitisde, ekzemada, kuru ciltlerde, herpeste, olgun yağlı ciltlerde, güneş yanıklarında kullanılmaktadır.

    Kullanım Şekli

    Masaj tarzında, yaraların üzerine lapa tarzında, kompres olursa ve inhalasyon tarzında kullanılmaktadır. Banyoda suya konulacak olursa enerji verir. Aynı zamanda cilt bakımında da enerji ve dinçlik kazandırmaktadır. Kasların üzerindeki gerginliği kaldırdığı için masaj tarzında uygulama iyi sonuç verir. Kullanımda risk faktörü oluşturacak bir durum söz konusu değildir.

    Uygun Karışımları

    Portakal çiçeği Adaçayı Patchouli Çam Biberiye.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  7. #7
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Defne « Aromaterapi


    Latincesi Laurus Nobilis olup, Akdeniz bölgesinde yetişen kışın yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Yaprakları derimsi ve özel kokuludur. Meyveleri zeytin büyüklüğünde olup yağ bakımından zengindir. Merhemi tıpta romatizmal hastalıklarda kullanılır. Defne yapraklarında Folium Lauri adı verilen uçucu yağı bulundurur ve defne yaprakları baharat olarak kullanılır.

    Herbal Terapi


    Mitolojide Apollon'un başındaki taç olan defne yaprağı, Yunanlılara göre tanrılar tarafından korunmanın işaretidir. Sezar banyo suyuna defne yaprağı attırmakta idi. Baharat olarak balık ve et yemeklerinin arasına pişirilirken konularak lezzet sağlamakta kullanılır. Sindirim sistemi hastalıklarından hazımsızlıkta, iştahsızlıkta, gastritte, karındaki gaz şikayetinde etkilidir. Solunum yolu hastalıklarından grip, müzmin bronşitte ve ateş düşürmek için kullanılır. Kadın hastalıklarından adetin düzenlenmesinde etkilidir.

    Aromaterapi

    Defne yağı tıbbi olarak sert bir koku ve sıcaklık verir. Yağ kaslarda gevşeme, vücut ısısında artma, antiseptik ve immun sistem adını verdiğimiz bağışıklık sistemini artırıcı etkisi vardır. Aromaterapide eklem ağrılarında, adet ağrılarında ve idrar retansiyonunda kullanılır. Soğuk algınlığına bağlı eklem ağrılarında, viral enfeksiyonlarda ve vücut direncinin artırılmasında kullanılır.

    Kullanım Şekli

    Defne yağı masaj, buğu ve lapa tarzında kullanılır. Yağ sıcak suya konularak radyatör peteklerine konularak havadaki mikrobu ve virüsü öldürmekte kullanılır. Eklem ağrılarında masaj tarzında kullanılmaktadır. Deriyi tahriş edici etkisinden dolayı dilüe edilerek kullanılmalıdır. Hamilelik esnasında kullanılmaz.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  8. #8
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Limon « Aromaterapi




    Latincesi Citrius Limon olup, subtropikal bölgelerde yetişmektedir. Uçucu yağ taşıyan küçük ağaçlardır. Limonun meyvelerinden gıda olarak yararlanıldığı gibi, meyve kabuklarından, çiçeklerden ve yapraklarından koku ve tat vermek için aromatik yağ olarak kullanılır. Kabuğun alt kısmındaki beyaz kısımdan pektin adı verilen madde elde edilir. Bu madde tıpta ishal kesmek için ve gıda sanayinde reçel, jöle, dondurma yapımında kullanılır.

    Herbal Terapi

    Dolaşım sisteminde kansızlıkta, zayıf dolaşım bozukluklarında, varislerde, yüksek tansiyonda, damar direncini artırmakta kullanılır. Sindirim sistemi hastalıklarından şeker hastalığında, bulantı ve kusmalarda, karaciğer rahatsızlıklarında, mide ülserinde, idrar yolları hastalıklarından böbrek rahatsızlıklarında ve idrar yolları taşlarında kullanılır. Gözdeki kızarıklıkta, faranjit ve laranjitte, artlarda, baş ağrısında, sinüzitte, kaslarda halsizlikte, eklem ağrılarında, romatizmal hastalıklarda, solunum sistemi hastalıklarından astımda, bronşitte kullanılır.

    Aromaterapi

    Limon yağı, taze limon kokusunda, vücudun dinçliğini uyaran, kanın durmasını sağlayan, idrara söktürücü, antiseptik ve deodorant olarak kullanılabilme özelliğine sahip bir yağdır. Aromaterapi olarak başın temizlenmesinde, soğuk algınlığında, mental yorgunlukta, vücudumuzda ağrıda, dolaşım sisteminin hızlandırılmasında, el ve ayaklardaki uyuşukluk ve yanmalarında, böcek ısırmalarında kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Ciltteki damar çatlamalarında, ciltteki hafif yanıklarda, ciltte dolaşım bozukluğu sonucu oluşan kızarıklıklarda, yağlı ciltlerde, herpes adını verdiğimiz uçukta, ağızda afta bağlı ülserlerde, cilde yaşlanmaya bağlı buruşukluklarda, selülit tedavisinde etkilidir.

    Kullanım Şekli

    Aromatik limon yağı, masaj tarzında, banyoda, buğu ve lapa tarzında uygulanmaktadır. Gece üşümelerinde ve dolaşım bozukluklarında banyoya birkaç damla damlatılır. Gribal enfeksiyonlarda, inhalasyon tarzında buğu olarak kaynar suya birkaç damla yeterlidir. Limon esansı yağının deriyi tahriş edici etkisi vardır. Akut güneş yanıklarından hemen sonra kullanılmaz. Serin ve karanlık ortamda saklanmalıdır.

    Uygun Karışımları

    Lavanta Neroli

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  9. #9
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Lemongrass « Aromaterapi




    Latincesi Cymbopagon Citratus olup Hindistan, Sri Lanka, Java ve Tropikal Asya'da yetişen bitkilerdir. Lemongrasstan elde edilen aromatik yağlar eczacılıkta ve parfümeri sanayinde kullanılır.

    Herbal Terapi

    Sindirim sistemi hastalıklarından kolitte, hazımsızlıkta, ishalde kullanılır. Kaslardaki gevşemelerde, yanık kısımlardaki ölü hücrelerin temizlenmesinde etkilidir. Bitkinin meyvesi yenmekte ve içilmektedir.

    Aromaterapi

    Limongrass yağı, sıcak limon kokusunda, teskin edici, dinçleştirici, antiseptik, anti bakteriyel ve deodorant özelliğin-dedir. Melisa yağından ucuz olduğu için onun yerine kullanımda tercih edilir. Baş ağrılarında, atlet ayağı hastalığında, terlemelerde, dolaşım bozukluklarında, böcek sokmalarında kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Aromaterapik yağ derinin üzerindeki gözeneklerin açılmasında etkilidir. Aknede ve tonik olarak kullanılmaktadır.

    Kullanım Şekli

    Lemongrass yağı masaj olarak, banyoda, buğu, lapa ve kompres tarzında uygulanmaktadır. Uygun dilüsyonda lezyon olan deriye masaj tarzında doğrudan uygulanır. Terlemelerde koltuk altına, ayağa ve ele, dolaşım bozukluklarında hızlı bir iyileşme için masaj tarzında uygulama önerilir. Böcek sokmalarında doğrudan uygulanır. El ve ayak yanmalarında ve aşın terlemelerinde sıcak suya aromatik yağ bir kaç damla damlatılarak el ve ayak, içerisine sokulur. Lemongrass yağının deri üzerine doğrudan tahriş edici etkisi mevcuttur. Onun için çocuklara kullanılamaz. Daima dilüe edilerek kullanılmalıdır.

    Uygun Karışımları

    Lavanta Yasemin Sardunya.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  10. #10
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Mandalina « Aromaterapi




    Latincesi Citrus Reticulata olup Akdeniz ülkelerinde, Brezilya, Meksika ve ülkemizde yetişen bir ağaçtır.

    Herbal Terapi

    Çiçekleri çay olarak içilmekte ve meyvesi yenmektedir. Sindirimi kolaylaştırıcı ve sakinleştirici olarak kullanılmaktadır.

    Aromaterapi

    Mandalın aromatik yağı, tatlı portakal ve limon kokusunda, psikolojik rahatsızlıklarda sakinleştirici, uykusuzlukta, idrar retansiyonunda, aşırı huzursuzlukta, yara izinde kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verdiğimiz gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknede kullanılmaktadır.

    Kullanım Şekli

    Masaj olarak, banyoda, buğu tarzında kullanılır. Eklem ağrılarında masaj tarzında uygulanır. Banyoda gevşeme sağlamak ve yorgunluğu gidermek için birkaç damla kullanılır. Mandalın esansı yağı, deri üzerinde irite edici etkisi mevcuttur, güneş yanıklarında dikkatli kullanılmalıdır. Serin yerde ve koyu şişelerde saklanmalıdır.

    Uygun Karışımları

    Sardunya Zencefil Lavanta Neroli.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

1. Sayfa, Toplam 2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. Uyurken aromaterapi
    ZAAX Tarafından Enfeksiyon Hastalıkları Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 27-02-2011, 07:49 PM
  2. Ayaklarınıza Aromaterapi!
    mopsy Tarafından El Ayak Bakımı Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 21-01-2010, 10:10 AM
  3. Aromaterapi nedir?
    Nil@y Tarafından Alternatif Tıp Foruma
    Yorum: 2
    Son mesaj: 14-12-2006, 07:28 AM
Yukarı Çık