2. Sayfa, Toplam 2 BirinciBirinci 12
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 Toplam: 20

Konu: Aromaterapi

  1. #11
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Kadife Çiçeği « Aromaterapi




    Latincesi Calendula Officinalis olup, çiçeği harika bir bitkidir. Akdeniz ülkelerinde, Fas, Bulgaristan ve Macaristan ile ülkemizde yetişmektedir.

    Herbal Terapi

    Kadife çiçeği, cilt problemlerinde, gözlerin güçlü görmesinde, kalp atışlarının düzenlenmesinde, varislerde, kuru ve hassas ciltlerde kullanılmaktadır.

    Aromaterapi

    Kadife çiçeği yağının hafif, hoş bir kokusu vardır. Güneş yanıklarına ve böcek sokmalarına karşı etkilidir.

    Kozmetikte Kullanım

    Kuru ciltlerde, hassas ciltlerde, iltihaplı ciltlerde kullanılmaktadır.

    Kullanım Şekli

    Masaj tarzında ve banyoda kullanılmaktadır. Küçük dozlarda kullanılmalıdır. Cilt problemlerinde sıcak suya konularak kullanılmaktadır. Aromatik yağ dilüe edilerek masaj tarzında uygulanmaktadır.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  2. #12
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Mercanköşk « Aromaterapi




    Latincesi Origanum Majorana olup, aromatik yağ, kurutulmuş çiçeklerinden elde edilen bir çalıdır. Özellikle Asya'da ve dünyanın pek çok yerinde yetişen bir bitkidir. Ülkemizde de yetişmektedir. Mercanköşk çiçeği özellikle Mısır, Yunanistan ve Hindistan'da binlerce yıldır sevginin sembolüdür.

    Herbal Terapi

    Mercanköşk, herbal olarak eskiden beri sindirim sistemi rahatsızlıklarında, sinir sistemi rahatsızlıklarında ve solunum sistemi rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Sinir sistemi için migren, yüksek tansiyon, psikolojik rahatsızlıklardan uykusuzluk, sıkıntı, dikkat toplayamama ve aşırı cinsel isteğin azalması için kullanılır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarından mide spazmında, mide yanmasında, karındaki gaz şikayetlerinde, hazımsızlıkta, ishalde kullanılır. Solunum sistemi rahatsızlıklarında balgam söktürmek için, astını ve bronşitte faydalıdır.

    Aromaterapi

    Aromaterapik yağ, baharatımsı, biberimsi, kâfur ve kekiği andırır bir kokuya sahiptir. Vücutta gevşeme, sıcaklık, sakinleştirici bir etkisi mevcuttur. Mercanköşk yağı özellikle baş ağrısında, uykusuzlukta, tansiyon yüksekliğinde, eklem ağrılarında, burkulmalarda, lumbagoda, bronşitte, öksürükte ve soğuk algınlıklarında kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Ciltteki berelerde ve atrofik ciltleri sıkıştırıcı olarak kullanılmaktadır.

    Kullanım Şekli

    Masaj tarzında, banyoda, buğu tarzında kullanılır. Birkaç damla sıcak banyo suyuna konulur. Dolaşımı artırır, burkulmalarda, eklem ağrılarında, kas ağrılarında ve sakinleştirici etkisi bu yoldan sağlanır. Masaj tarzında uygulama özellikle boyun ağrılarında, baş ağrılarında, migrende, egzersiz sonucu oluşan kas tutulmalarında ve ağrılarında tercih edilir. Buğu tarzında uygulama ise öksürük söktürmek için, konjesyonda kullanılmaktadır. Mercanköşk yağı kullanılmadan önce dilüe edilmelidir. Hamilelikte kullanılmaz.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  3. #13
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Akasya « Aromaterapi




    Latincesi Robinia Pseudoacacia olup, vatanı Kuzey Amerika'dır. Ülkemizde de çok yetişen, dikenli bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz ve sarı renkte, salkımlar halinde güzel kokuludur. Gölge vermesi için yol kenarlarına dikilir ve çiçeklerinden parfümeride kullanılan esans elde edilir.

    Herbal Terapi

    Sindirim sistemi rahatsızlıklarından karındaki gazın giderilmesinde, ishalde, derideki iltihaplarda kullanılan akasyanın kabuklarından günümüzde deri sanayinde yararlanılmaktadır.

    Aromaterapi

    Akasya çiçeği aromatik yağı, bal tadında, yeşil çiçek kokusunda ve vücutta gevşemeyi sağlayan, sakinleştirici, yatıştırıcı, antiseptik etkiye sahiptir. Teskin edici keyif veren bir ürün olduğu için melankolide ve depresyonda, ruhsal sıkıntılarda, aşırı hassasiyetlerde, hemen bütün psikolojik rahatsızlıklarda kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Bütün cilt rahatsızlıklarında, antiseptik ve tonik olarak kullanılır.

    Kullanım Şekli

    Masaj olarak, banyoda, buğu tarzında kullanılmaktadır. Banyoda sıcak suya konularak cilt için kullanılır. Boyun ağrılarında ve omuz ağrılarında masaj olarak kullanılmaktadır. Birkaç damla sıcak suya damlatılarak radyatöre konulursa odanın havasının temizlenmesi sağlanır. Akasya yağı dilüe edilmeden kullanılmamalıdır.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  4. #14
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Mirra « Aromaterapi




    Latincesi Commiphora Myrrha olup, aromaterapik yağ, ağacın gövdesi ve filizlerinden elde edilir. Tütsü olarak ve tıpta ağız ve boğaz hastalıklarında gargara olarak kullanılmaktadır. Alkolde tamamen erir ve suda sarımtırak bir renk alır. İlaç sanayinde balsamodendron adı verilen madde elde edilir.

    Herbal Terapi

    Yüzyıllardır Hıristiyanlarca dini ayinlerde tütsü olarak kullanılan mirra aynı zamanda mumya yapmakta, parfümeride, tıpta yaraların tedavisinde, göğüs kafesine ait rahatsızlıklarda kullanılmaktadır.

    Aromaterapi

    Aromatik yağ, baharat kokusundadır. Vücuda ısı vermekte ve kaslarda gevşeme sağlamaktadır. Antiseptik özellikte, iltihap giderici ve balgam söktürücüdür. Zayıf olan kan dolaşımını kuvvetlendirici, eklem ağrılarında, balgam söktürmek için ve burundaki bahar nezlesinde etkilidir.

    Kozmetikte Kullanım

    Cildin sağlıklı olmasında ve gençleştirilmesinde, olgun ciltlerde, bütün kuru ciltlerde ve ekzamaların tedavisinde etkilidir. Masaj tarzında kullanılması önerilir.

    Kullanım Şekli

    Masaj, banyo ve buğu tarzında uygulanmaktadır. Kışın vücuttaki üşümeyi kaldırmak için koklanır veya birkaç damla sıcak banyo suyuna konulur. Yüz ve eklemler ile ayaklardaki üşümeyi kaldırmak için ve kuru ciltlerin tedavisinde masaj tarzında uygulanır. Çok iyi bir balgam söktürücü olduğu için buğu tarzında kullanılır. Mirra aromatik yağı kullanılmadan önce dilüe edilmeli ve hamilelikte kullanılmamalıdır.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  5. #15
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Turunç Çiçeği « Aromaterapi




    Latincesi Citrus Aurantium Bigaradia olup, turunç ağacıdır. Meyveleri koyu turuncu renkli, lezzeti acı ve ekşidir. Bitkinin çiçeklerinden neroli yağı adım verdiğimiz turunç çiçeği yağı elde edilir. Meyvenin kabukları iştah açıcı, mide üzerine rahatlatıcı, koku ve tat verici olduğu için kozmetik sanayinde ve ilaç sanayinde kullanılır.

    Herbal Terapi

    Dolaşım sisteminde varislerde, sindirim sistemi hastalıklarından müzmin ishallerde ve karında oluşan gazlarda, psikolojik rahatsızlıklardan sıkıntıda, depresyonda, aşırı hassasiyette, uykusuzlukta, kalp çarpıntısında, panikte ve ruhsal çöküntülerde kullanılır.

    Aromaterapi

    Portakal kokusundadır. Sakinleştirici ve teskin edici, antidepresan ve kasları gevşetici etkisi mevcuttur. Bütün psikolojik rahatsızlıklarda, streste, uykusuzlukta, heyecanda, korkuda kullanılmaktadır.

    Kozmetikte Kullanım

    Bütün cilt tiplerinde özellikle kuru ciltlerde ve olgun ciltlerde, yüzde oluşan kılcal damarlaşmalarda, ciltteki aşırı hassasiyette, cildin yenileşmesinde kullanılmaktadır.

    Kullanım Şekli

    Turunç çiçeği yağı masaj tarzında banyoda ve buğu tarzında uygulanmaktadır. Sırt ve boyun ağrılarında yüz, el ve ayaklarda kasları gevşetmek için masaj tarzında uygulanarak cildin yapısını iyileştirdiğini gözleriz. Hamilelikte kullanılan iyi bir üründür. Sıcak suya bir kaç damla konularak buğu tarzında uygulama yapılır. Turunç çiçeği aromatik yağı serin bir ortamda ve koyu cam şişelerde tazeliğini korur.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  6. #16
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Portakal « Aromaterapi




    Latincesi Citrus Sinensis olup meyve turunç meyvesine benzer, lezzeti tatlıdır. Meyvenin kabuk kısmındaki salgı ceplerinden portakal esansı yağı elde edilir. Eczacılıkta ve gıda sanayinde kullanılır.

    Herbal Terapi

    Dolaşım sistemini uyarmak için, sindirim sistemi rahatsızlıklarından kabızlıkta, karındaki gazda, hazımsızlıkta, karın ağrılarında, psikolojik rahatsızlıklardan, sıkıntıda, uykusuzluklarda ve sinir sistemi rahatsızlıklarından vertigo adını verdiğimiz baş dönmelerinde kullanılır.

    Aromaterapi

    Portakal aromatik yağı %90 limon özelliğinde olup, vücuttaki halsizliği kaldırırken aynı zamanda gevşeme sağlar. İyi bir cilt canlandırıcısıdır. Çocukların sakinleştirilmesinde, halsizlik ve yorgunlukta kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Cildin gençleştirilmesinde, güneşe maruz kalan ciltlerde, aknede, ciltteki kan dolaşım bozukluklarına bağlı ödemlerde, olgun ve yağlı ciltlerde, atrofik ciltlerin gerilmesinde uygulanır. İyi bir nemlendiricidir.

    Kullanım Şekli

    Aromatik yağ masaj tarzında, banyoda, buğu şeklinde, lapa şeklinde ve kompres tarzında uygulanmaktadır. Aşırı yorgunluk ve gerilim durumlarında yüze uygulanan masajla vücutta gevşeme sağlandığı gibi aynı zamanda enerji verir. Çocuklar için bir kaç damla banyoya konularak kullanılır. Portakal aromatik yağının deriyi tahriş edici etkisi mevcuttur. Bu yüzden az miktarlarda kullanılmalıdır. Kullanımdan sonra güneşe çıkılmamaya özen gösterilmelidir. Serin yerde ve koyu şişelerde saklanmalıdır.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  7. #17
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Patchouli « Aromaterapi




    Latincesi Pogostemon Cablin olup Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitkidir. Patcholi aromatik yağı parfümeri sanayinin en önemli maddelerinden biridir.

    Herbal Terapi

    Doğuda eski çağlardan beri bilmen bir bitkidir. Elbiselere koku vermek için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Batı dünyasına 19. Yüzyılda parfümeri olarak girmiştir. Modern parfümerinin vazgeçilmez ürünlerindendir. 60'lı yıllarda hippiler tarafından bitkinin şekli, aşkın ve barışın sembolü olarak kullanılmıştır.

    Aromaterapi

    Patchouli aromatik yağının odunumsu, toprağımsı, tatlı bir kokusu vardır. Bu koku, ağır ve kalıcıdır. Küçük dozlarda uyarıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. İltihap giderici ve antiseptik özelliği mevcuttur. Yorgunlukta ve gerilimde kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Ciltteki iltihapların ve cildin temizlenmesinde kullanılır. Aknede, ekzemada, cilt yanıklarında, yağlı ciltlerde ve saçtaki kepeklerde kullanılmaktadır.

    Kullanım Şekli

    Aromatik yağ masaj tarzında, buğu tarzında, banyoda, lapa tarzında ve kompres tarzında uygulanır. Vücuda, boyuna ve yüze yapılan masajda gevşeme yapar ve enerji verir. Banyoda sıcak suya konulan bir kaç damla aromatik yağ vücuda zindelik vermekte ve rahatlama sağlamaktadır. Patchouli aromatik yağı dilüe edilerek kullanılmalıdır.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  8. #18
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Nane « Aromaterapi




    Latincesi Mentha Piperita olup sulak yerlerde yetişen bir kültür bitkisidir. Yaprakları koyu yeşil renktedir. Mide rahatsızlıklarında, bulantıyı önlemede, iştah açıcı olarak ve baharat olarak eskiden beri bilinen bir bitkidir. Aromatik yağı mentol bakımından zengindir. Bu yağın spazm giderici, antiseptik ve anestezik etkisi vardır. Bundan dolayı ilaç sanayinde kullanılır. İçkilere ve şekerlemelere koku ve tat vermek için gıda sanayinde kullanılır.

    Herbal Terapi

    Çaya aspirin yerine kullanılabileceği gibi limon ile kaynatıldığı zaman şifa verici bir etkiye sahiptir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarından, karın ağrısında, ishalde, karındaki gazda, safra kesesi taşlarında, hazımsızlıkta, karaciğer rahatsızlıklarında ve mide ağrısında, araba tutmalarında, ağız kokusunda, baş ağrısında, migrende, sinüzitde, diş ağrılarında ve soğuk algınlığında kullanılır. Düzensiz adetlerde, ağrılı adetlerde ve adet yetersizliklerinde, psikolojik rahatsızlıklarda, halsizlikte ve nöraljik ağrılarda, solunum sistemi rahatsızlıklarında, bronşitte, öksürükte kullanılmaktadır.

    Aromaterapi

    Portakalımsı keskin kokusu vardır. Vücutta gevşeme ve canlılık sağlar. Streste ve yorgunlukta ideal bir üründür. Uykusuzlukta, yorgunlukta, halsizlikte, kas spazmlarında ve bütün psikolojik rahatsızlıklarda etkisi mevcuttur.

    Kozmetikte Kullanım

    Telanjiektazi adını verdiğimiz ciltteki kılcal damarlaşmalarda, cilt iltihaplarında, ciltteki tahrişlerde, iltihabi ödemlerde, ve ciltteki sıcak yanmalarda kullanılır.

    Kullanım Şekli

    Aromatik yağ masaj tarzında, banyoda, buğu tarzında kullanılmaktadır. Aşırı yorgunluktan sonra banyoda sıcak suya bir kaç damla damlatılarak gevşeme ve uyku meydana getirir. Boyun ağrılarında, göğüs ağrılarında masaj tarzında uygulanır. Böcek sokmalarında kompres tarzında uygulanır. Psikolojik rahatsızlıklarda, buğu tarzında uygulanarak yumuşak dokularda gevşeme sağlanır. Aromatik nane yağı serin yerde ve koyu şişelerde saklanmalıdır.

    Uygun Karışımları

    Benzoin Limon Biberiye Anason.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  9. #19
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Çam « Aromaterapi




    Latincesi Pinus Palustris olup kışın yaprak dökmeyen iğnemsi yapraklı ağaçlardır. Ülkemizde 90 kadar türü vardır.

    Herbal Terapi

    Sindirim sistemi rahatsızlıklarından safra kesesi taşları ve ishallerde, idrar yolları iltihaplarında, psikolojik yorgunluklarda, solunum sistemi rahatsızlıklarından sinüzitte bütün solunum sistemi iltihabı enfeksiyonlarında, astımda ve bronşitte kullanılır.

    Aromaterapi

    Çam aromatik yağı çok sert, koyu yapıda, kâfur kokusundadır. Antiseptik etkisi mevcuttur. Bütün viral enfeksiyonlarda, öksürükte ve soğuk algınlıklarında kaslardaki ağrılarda ve romatizmal hastalıklarda etkilidir.

    Kozmetikte Kullanım

    Ölü hücrelerin temizlenmesinde, terlemede, tonik olarak kullanılır.

    Kullanım Şekli

    Masaj tarzında, banyoda, buğu şeklinde, lapa tarzında uygulanır. Göğüs ağrılarında ve soğuk algınlıklarında masaj tarzında uygulanır. Kanı hızlandırıcı ve kaslardaki ağrıları giderici etkisinden ve ayaklardaki terlemeyi gidermek için bir kaç damla sıcak suya konulur. Uzun süreli kullanımlarda dilüe edilerek kullanılmalıdır.

    Uygun Karışımları

    Lavanta Biberiye.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

  10. #20
    Onursal Üye dogangunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Burç:
    Kova
    Cinsiyet
    Kadin
    Mesaj
    17.801
    Rep Gücü
    137443

    Cevap: Aromaterapi

    Gül « Aromaterapi




    Latincesi Rosa Damascenea olup yurdumuza Isparta ve Burdur civarında yetişen bir kültür bitkisidir. Çiçekleri pembe olup kuvvetli kokuludur. Gül yağı parfümeri alanında temel maddedir. Eczacılıkta koku vermek için ilaçlarda kullanılır. Gül çiçeklerinden petrol eteri yardımı ile elde edilen ekstre parfümeride değerlidir. Ayrıca gıda sanayinde lezzet vermek için kullanılmaktadır.

    Herbal Terapi

    Zayıf olan kan dolaşımım hızlandırır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarından kabızlıkta karaciğer problemlerinde, ülserde, bulantıda ve karın ağrısında kullanılır. Konjonktivit adını verdiğimiz gözlerdeki kızarıklıklarda, baş ağrısında, migrende, kulak ağrılarında, kadın hastalıklarında, kanamalarda, vaginal kaşıntılarda, düzensiz adetlerde, adet görmemede, akıntılarda, ağrılı adette, menopoz şikayetlerinde ve kısırlıkta, psikolojik rahatsızlıklarda, depresyonda, streste, uykusuzlukta, ruhsal gerilimde kullanılır.

    Aromaterapi

    Aromatik yağın tatlı bir çiçek kokusu vardır. Vücuda enerji verir. Streste, depresyonda, baş ağrılarında, uykusuzlukta kullanılır.

    Kozmetikte Kullanım

    Cildin bütün tiplerinde, alerjik ciltlerde, antiseptik temizleyici olarak, kılcal damarlaşmalarda, sert ciltlerde, kuru ciltlerde, hassas ciltlerde, olgun ciltlerde, uçukta ve ciltteki iltihaplarda kullanılır.

    Kullanım Şekli

    Gül aromatik yağı masaj tarzında, banyoda ve buğu tarzında uygulanır. Yüz ve vücuda yapılan masajlarla baş ağrısı giderilir. Yorgunluk kalkar. Dilüe edilerek kullanılmalıdır.

    Uygun Karışımları

    Bergamot Sardunya Yasemin Patchouli. Bütün diğer aromatik bileşiklerle karışım yapılabilir.

    Her Hakkım Saklıdır®
    |l|lllll|lll||ll||lll||ll||
    ³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³
    © σяigiиαL-ρяσfiLє ®

    Supermeydan

Benzer Konular

  1. Uyurken aromaterapi
    ZAAX Tarafından Enfeksiyon Hastalıkları Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 27-02-2011, 07:49 PM
  2. Ayaklarınıza Aromaterapi!
    mopsy Tarafından El Ayak Bakımı Foruma
    Yorum: 0
    Son mesaj: 21-01-2010, 10:10 AM
  3. Aromaterapi nedir?
    Nil@y Tarafından Alternatif Tıp Foruma
    Yorum: 2
    Son mesaj: 14-12-2006, 07:28 AM
Yukarı Çık