1. Sayfa, Toplam 2 12 SonSon
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 Toplam: 18
  1. #1
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.

    Az önce nostalji kokan bir topicde dilimden bu cümle dökülüverdi. Orjinaliz, marjinaliz havamız batsın emi :) Haydi 80'ler buraya 80'li yıllarımız ile ilgi ne varsa ekleyelim,yazalım çizelim. Açılış benden :o





    You Can't touch this :)



    AHA










    Şiki şiki ba ba... Hatırlayan var mı?


    The Cure


  2. #2
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.









    [YOUTUBE]c8-uqJ5Eq1s[/YOUTUBE]

    1 Amigacıya 1 commodore'cu breeyyt


  3. #3
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.

    Buda o yıllardan beri hastası olduğum E30 kasa BMW namı diyar çakal kasa.



    [YOUTUBE]5m12OA-BUvE[/YOUTUBE]

    [YOUTUBE]BNyRU0fKHAY[/YOUTUBE]

  4. #4
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.

    MÜZİKLER' bazıları

    Aqua - Barby Girl
    [youtube]zEzh10_xoqw[/youtube]

    Kaoma - Lambada
    [youtube]5AfTl5Vg73A[/youtube]

    Spice Girls - Wanna Be(bu da 90lardan sanırım)
    [youtube]OFpu0ROaPLQ[/youtube]

    Queen - We Will Rock You
    [youtube]iikKzQwgBJc[/youtube]

    Abba - Dancing Queen
    [youtube]7GFpMb0sOaw[/youtube]


    ÇİZGİFİLMLER

    Alvin And The Chipmunks


    Betty Boop


    Beverly Hills Teen


    Care Bears


    Casper


    Charlie Brown


    Denver, The Last Dinosaur


    Duck Tales


    Flintstones


    Frosta


    Jem Lesson


    Mask


    My Little Pony


    Popeye


    Popples


    Rainbow Brite


    Scooby Doo


    Shera


    Simpsons


    Smurfs


    Strawberry Shortcake


    SuperMario


    Superman


    Teen Wolf


    Thundercats


    Winnie The Pooh


    Zorro


    DİZİLER

    21 Jumpstreet - 21. Sokak


    A Team - A takımı


    Airwolf - Hava kurdu


    Alf


    Baywatch - Sahil Güvenlik


    Columbo


    Cooking With The Young And The Restless - Yalan Rüzgarı


    Dallas


    Knight Rider


    Lessie


    MacGyver


    Magnum-PI


    Married With Children


    Miami Vice


    Muppet Show


    Saved By The Bell - Zil Çalınca


    Transformers


    Twin Peaks - İkiz Tepeler
    [/b]
    Konu SGOR tarafından (08-02-2008 Saat 10:19 AM ) değiştirilmiştir.

  5. #5
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.


    Michael Jackson | Musicbox: Powered by Sony BMG
    Michael Jackson ve...

    Metallica ve yarattığı Rocker-Punk devrimi

  6. #6
    Üyecik RUNZÖ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesaj
    14
    Rep Gücü
    11

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.

    gün güneşli, insanlar neşeli,
    sen de gel oyna,
    susam sokağına.
    dostluk ve sevgi
    sarıyor her yeri
    sen de gel yine(?)
    el, ele..
    sev dünyayı, açılır her kapı
    işte susam sokağı,ğığığıı..

  7. #7
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.

    80'ler Deneme Sınavı


    Hemen kağıdı kalemi elinize alın. Süre sınırlaması yok, soruları dikkatli okuyun. Kopya çekmek yasak değil, ama ayıp.

    Testiniz bitince cevaplarınızı kontrol edin ve doğru cevap sayınıza göre yorumları okuyun.

    Haydi herkese bol zihin açıklığı.
    Kolaylar gelsin.

    ...

    1) 80’lerin ünlü “küçük” şarkıcıları kimlerdi?
    a) Küçük İbo, Küçük Onur
    b) Küçük Ceylan, Küçük Emrah
    c) Küçük Prens, Küçük Kurbağa
    d) Küçük 100bin, Büyük 200bin
    e) Minik Serçe

    2) Michael Jackson 80’lerde ne renkti?
    a) Yavruağzı
    b) Gri
    c) Siyah
    d) Beyazötesi
    e) Beyaz

    3) Şu sıralar Marmaris’te yaşayan, yaptığı nü resimleri ile ünlü ressamımız 80’lerde ne iş yapıyordu?
    a) Overlokçuluk
    b) Kabzımallık
    c) Reis-i Cumhur’luk
    d) Yaylalar Yaylalar
    e) Hepbiri

    4) ITT Şahap Lorenz televizyonların kanal ayarlama çubuğu ne renktir?
    a) Eflatun
    b) Siyah
    c) Kırmızı
    d) Prusya Mavisi
    e) Rengarenk

    5) Adile Naşit masal anlattığı programda çocuklara ne diye seslenirdi?
    a) Kuzucuklarım
    b) Yurttaşlar
    c) Efendiler
    d) Değerli gençler
    e) Dostlar, Romalılar

    6) Cenk Koray ünlü pazar programındaki yarışmada yarışmacılara ne derdi?
    a) İyi olan kazansın
    b) Bildiniz soruyu, aldınız bo...yu
    c) Alooo! Ne koyiyim?
    d) Kutunuzu açıyorum
    e) Çekinizi mi veriyim, devam mı edeceksiniz?

    7) Pazar sabahları yayınlanan ünlü Japon çizgi filminde robotlardaki kahramanlar büyük parçayı oluşturmak için ne diye seslenirdi?
    a) Gelin canlar bir olalım!
    b) Ekibi yeniden topluyoruz
    c) Susma sustukça sıra sana gelecek!
    d) Voltron Voltron Voltron
    e) Seni seçtim Pikaçu

    8) Yakari’deki kartal uçarken nasıl bağırırdı?
    a) Watasiva Kendiii
    b) Yakarikuuuu, hakarikuuu!
    c) Yaba daba duuu!
    d) Tey tey tey!
    e) Gag gag gag!

    9) "Watasiva Kendiii" sözü hangi çizgi filmin müziğinde yer alırdı?
    a) Tom ve Jerry
    b) Okayi Yamaşita Kumbaba
    c) Şeker Kız Kendi
    d) Yakari
    e) Pokemonlar

    10) 80’lerde İstanbul’un telefon kodu neydi?
    a) 1
    b) 333
    c) 1453
    d) 212
    e) 216

    11) 80’lerde mahalle maçlarından sonra içilen o ünlü gazoz markası hangisiydi?
    a) Fanta
    b) Elvan
    c) Sprite
    d) Kazuz
    e) Coca-Cola

    12) BMX nedir?
    a) 80’lerin ünlü pop grubu
    b) 80’lerin ünlü kamyon markası
    c) 80’lerin ünlü bisiklet markası
    d) 80’lerin ünlü araba markası
    e) Yanlış yazmışsınız, doğrusu BMW olcak.

    13) Pinokyo bir masal kahramanı olmak dışında senin için başka ne ifade ediyor?
    a) Bir zamanların en popüler bisikleti
    b) 80’lerin en ünlü çizgi film oyuncusu
    c) Tüm zamanların en büyük süperstarı
    d) Bir tür Japon halk sazı
    e) Yalancı pez...ngin teki

    14) Misket oyunlarının en popülerlerinden olan “kuyu” da kaç kuyu vardır?
    a) 1
    b) 15
    c) 5
    d) 13
    e) Kuyu da ne be?

    15) 80’lerde ders kitaplarının arasını süsleyen yegane mecmualar hangisiydi?
    a) Cosmopolitan, Cosmogirl, HeyGirl vs.
    b) Pokemon, Pikaçu vs.
    c) Zagor, Teksas, Tommiks ve Mandrake vs.
    d) Akbaba, Marko Paşa vs.
    e) Mecmua ne demek be?

    16) Mekap ve Esem nedir?
    a) 80’lerin çocuk oyunlarından biri
    b) 80’lerin en ünlü filmi
    c) 80’lerin en komik ikilisi
    d) 80’lerin popüler spor ayakkabıları
    e) Nedir?

    17) ”Önce alışveriş, sonra.........”
    Noktalı yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a) seviş
    b) fiş
    c) tepiş
    d) yemiş
    e) Kemal Derwish

    18) 80’lerde Almanya’dan gelen akrabalar hediye olarak en çok ne getirirlerdi?
    a) Alaman Çikolatası
    b) Alaman Birası
    c) Alaman Rakısı
    d) Alaman Karısı
    e) Alaman da ne?

    19) Bir zamanların en sevilen dizisi Dallas’ın kötü adamı kimdir?
    a) Tecavüzcü Coşkun
    b) Erol Taş
    c) Ciğer
    d) Ceyar
    e) ”Ceyar” onun okunuşu akıllım, aslında “Jr” diye yazılır.

    20) 80’lerin ünlü futbolcusu Rıdvan Dilmen’in lakabı neydi?
    a) Fırtına
    b) Şeytan
    c) İmparator
    d) Karpatların Maradonası
    e) Rıdvan Dilmen Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü değil miydi ya?

    21) 80’lerin sonuna kadar kaç tv kanalı vardı?
    a) Bir
    b) Birdirbir
    c) Binbir
    d) 3+1
    e) Şifreli kanalları da sayacak mıyız?

    22) Muhabbet arasında “Pac-Man” lafı geçse vereceğiniz tepki ne olur?
    a) Ulan gene karnım acıktı.
    b) Olum en sevdiğim çizgi roman kahramanıydı lan!
    c) Of! Var ya acayip bi bilgisayardır.
    d) Anaaaa Pac-Man! Abi var ya bi zamanlar en sevdiğim bilgisayar oyunuydu.
    e) Küfretme bak bozuşuruz!

    23) Genellikle defter kağıdından yapılan külahların cephane olarak kullanıldığı “Tüftüf”te silah olarak ne kullanılırdı?
    a) Su borusu
    b) Soba borusu
    c) Elektrik borusu
    d) Kalk borusu
    e) Buyur?

    24) 80’lerde bakkalarda satılan “meyve tozu” dışındaki o lezzetli toz nedir?
    a) Leblebi tozu
    b) Süt tozu
    c) Kabartma tozu
    d) Çamaşır tozu
    e) Bu dedikleriniz markette bulunur mu?

    25) 80’lerde birçok evde televizyonun altında bulunan ve üzeri genelde dantelle örtülü devasa aletin adı nedir?
    a) Video
    b) VCD Player
    c) DVD Player
    d) Decoder
    e) Aha bunu biliyorum: Play Station

    26) "Güüüç bende artııık!”" kimin sözüdür?
    a) Hitler
    b) He-Man
    c) Sokrates
    d) Pikaçu
    e) Bir reklam kahramanıydı ama adını şimdi tam hatırlayamıycam.

    27) 80’lerdeki o ünlü konuşan arabalı dizinin adı neydi?
    a) Kara Şahin
    b) Kara Şimşek
    c) Kara Murat
    d) Kara Oğlan
    e) Karamürsel (eki eki eki)

    28) Peki o konuşan arabalı dizideki arabanın adı neydi?
    a) Herbie
    b) Red Kit
    c) Johnny
    d) KİT
    e) “KİT” bi kere “Kamu İktisadi Teşebbüsleri” demek akıllım.

    29) 80’lerde kabereleri meşhur olan ünlü ikili aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Lorel ile Hardi
    b) Zeki ile Metin
    c) İzel ve Çelik
    d) Deniz’le Mehtap
    e) Cem Yılmaz’la Yılmaz Erdoğan

    30) “Aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip!“ adlı güzide şarkıyı seslendiren grup hangisidir?
    a) Moğollar
    b) Esmeray ve Yaylalar
    c) Ersen ve Dadaşlar
    d) Mazhar-Fuat-Özkan
    e) İzel-Çelik-Ercan

    31) ”Çikolata renkli şarkıcı” sözü kime aittir?
    a) Esmeray
    b) Raga Oktay
    c) Sezen Cumhur Önal
    d) Bob Marley
    e) Puff Daddy

    32) Türkiye’de 80’lerin en ünlü dans grubu aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Birkaç İyi Adam
    b) Çıtır Kızlar
    c) Tolgahan Dans Grubu
    c) Ersen ve Dadaşlar
    d) Backstreet Boys

    33) 80’lerin en ünlü pembe dizisi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Köle Isaura
    b) Cesur ve Güzel
    c) Pembe Panter
    d) Çarli’nin Melekleri
    e) Memoli

    34) batı/hafif/müziği/sözlü/Türkçe
    Yukarıdaki kelimelerle 80’lere dair anlamlı bir söz grubu oluşturunuz.
    a) Türkçe sözlü hafif batı müziği
    b) Sözlü batı hafif Türkçe müziği
    c) Batı sözlü hafif Türkçe müziği
    d) Hafif sözlü Türkçe batı müziği
    e) Müziği Türkçe sözlü hafif batı

    35) Heidi’nin en yakın arkadaşının adı neydi?
    a) Kanki
    b) Peter
    c) Aziz Peder
    d) Barbi
    e) Cindy

    36) 80’lerin en komik(!) üçlüsü aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Ahu Tuğba-Banu Alkan-Serpil Çakmaklı
    b) Üç silahşörler
    c) Mazhar-Fuat-Özkan
    d) Komedi Dans Üçlüsü
    e) Cem Yılmaz-Yılmaz Erdoğan-Beyaz

    37) 80’lerin en çok okunan karikatür dergileri hangileriydi?
    a) Marko Paşa-Akbaba
    b) Gırgır-Fırt
    c) Deli-Limon
    d) Crocodil-Mad
    e) Leman-Lemanyak

    38) 80’lerin en büyük ve şaibeli bankeri kimdir?
    a) Banker Bilo
    b) Turgut Özal
    c) Cotarelli
    d) Kastelli
    e) Cavit Çağlar

    39) Fare yiyen garip uzaylıların dünyayı işgal ettiği fantastik dizi hangisiydi?
    a) Uzaylı Zekiye
    b) Tom ve Jerry
    c) Visitors
    d) Dünyayı Kurtaran Adam
    e) Uzay Yolu

    40) Robin Williams’ın bir uzaylıyı oynadığı dizi hangisiydi?
    a) Vizitors
    b) Mork ve Mindy
    c) Deli Yürek
    d) Uzay yolu
    e) Kankigiller

    41) Mahallenin sevgi kelebeği kimdi?
    a) Perihan Abla
    b) Panter Emel
    c) Bülent Abla
    d) Şakir
    e) Temel ve Muhtar

    42) 80’lerde TV’de teknik nedenlerden dolayı yayın kesildiğinde uzun süre neyi seyrederdik?
    a) Necefli Maşrapa
    b)Niagara Şelaleleri
    c)İstiklal Marşı
    d)Yurttan Sesler Halk Korosu
    e)Reklamlar, Az Sonra

    43) Bakkal amca tahmin et ne alacağım?
    a) Paramın 3/8’i ile fındık alacağım
    b) Paramın 4/8’i ile fındık alacağım
    c) Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata
    d) İki ekmek, bir süt, üç yumurta
    e) Piringıls

    44) Who’s bad?
    a) Simbad
    b) Mortal Kombad
    c) Michael Gorbaçov
    d) Michael Jackson
    e) Michael Jordan

    45) Hangi peynir reklamında insanlar şarkı söyleyerek mutlu bir şekilde zıplıyorlardı?
    a) Kaşar Peyniri
    b) Yörsan
    c) La vache Quiri
    d) Pınar Peynir Mayası ile yapılmış peynirler
    e) Burger peyniri

    46) Her oyuncunun küçük bir kalesinin olduğu sokak futbolunun adı nedir?
    a) Langırt
    b) Gol atan kaleye
    c) Hayber Kalesi’nin Fethi
    d) Japon kale
    e) FIFA 2002

    47) Comodor 64’te aşağıdakilerden hangisi kullanılıyordu?
    a) Disket
    b) CD
    c) Kaset
    d) Plak
    e) DVD

    48) Akşam ezanı okunduktan sonra evlere dağılırken birisini ebeleyip kaçarak oynanan oyun aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Elim sende
    b) Yatsı ebesi
    c) Akşam ebesi
    d) Vur kaç
    e) Saklambaç

    49) Erhan Konuk’un uzun yıllar sunduğu ünlü müzik programı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) İnleyen Nağmeler
    b) Pop Corn
    c) Top Saati
    d) Pop Saati
    e) MTV

    50) Joe, Jordan vs. adında 5 gençten oluşan ünlü pop grubu aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Batı çalışma grubu
    b) New Kids On The Block
    c) Step by Step
    d) Grup Vitamin
    e) Backstreet Boys

    51) Ajda Pekkan’ın ünlü Petrol şarkısı aşağıdaki yarışmalardan hangisinde yarışmıştır?
    a) Grammy
    b) Çarkıfelek
    c) Örovizyon
    d) Kim 500 Milyar İster?
    e) Kral Müzik Ödülleri

    52) 80’lerin kelebek tokayla kıvırcık saçlarını tepesinde toplayıp şuh bakışlar atan esmer film artisti kimdir?
    a) Banu Alkan
    b) Ahu Tuğba
    c) Suna Pekuysal
    d) Serpil Çakmaklı
    e) Sevda Demirel

    53) Özellikle 80’ler Türk sinemasının genç kızları eroine alıştırarak habire ifal eden kötü adamı kimdir?
    a) Yusuf Miroğlu
    b) Tecavüzcü Coşkun
    c) Nuri Alço
    d) Ceyar
    e) Yıldo

    54) 80’lerin koca göğüslü sembolü kimdir?
    a) Nadide Sultan
    b) Sementha Fox
    c) Marliyn Monroe
    d) Pamela Anderson
    e) Britney Spears

    55) SSCB yıkılmasıyla dağılan doğu bloku ülkelerinin adı neydi?
    a) 3. Dünya Ülkeleri
    b) Demir Yumruk Ülkeleri
    c) Demir Perde Ülkeleri
    d) Uzak Doğu Ülkeleri
    e) Nato Ülkeleri

    56) SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) açılımını öğretmek için hangi eğlenceli kalıp kullanılırdı?
    a) Soğan sarımsak, ciğer bağırsak
    b) Sağına soluna, cananım yoluna
    c) Seni seviyorum canım benim
    d) Sofrana, sağlığına, cüzdanına bereket
    e) Sevgilim seni cepten bulamıyorum

    57) Reklamında bir kısım Türk gencinin „Ummah Ummah!“ diye sesler çıkararak ellerini çırptıkları kot markası hangisiydi?
    a) Lee
    b) Levi’s
    c) Lee Cooper
    d) Mavi Jeans
    d) Donna Karan New York

    58) Olur mu hiç ........... dön de aynaya bak!
    Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a) Salak
    b) Şabalak
    c) Tombalak
    d) Üç kulak
    e) Dangalak

    59) Bir zamanlar trafik kurallarını öğretmek adına garip davranışlarda bulunan müthiş ikili aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Lorel ve Hardy
    b) Bay Yanlış ve Doğru Ahmet
    c) Bay Kuş ve Doğrucu Davut
    d) Bay Bay Mr. American Pay
    e) Ahmet Mete ve Işıkara

    60) Pembe, sarı, açık yeşil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meşhur kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardı?
    a) Mona Lisa
    b) Banu Alkan
    c) Arı Maya
    d) Pak Maya
    e) Resim yoktu, Rotring yazıyodu.

    61) İçinden araba resimleri çıkan, bir zamanların ünlü sakızı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Turbo
    b) Formula 1
    c) Falım
    d) Tipitip
    e) First Duo

    62) Sevgilisinin suratına kezzap atması dolayısıyla bir gözünü kaybetmiş, bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk şarkıcısı kimdi?
    a) Kibariye
    b) Müslüm Gürses
    c) Serdar Ortaç
    d) Bergen
    e) Sergen

    63) Çantada, cepte?
    a) Jelibon
    b) Bonbon
    c) Bonibon
    d) Megafon
    e) Telefon

    64) İçinden komik karikatürler çıkan pembe renkli sakız aşağıdakilerden hangisiydi?
    a) Pembiş
    b) Penbo
    c) Pembo
    d) Pembelim
    e) Vivident

    65) Bir çizer tarafından yeşil bir fona çizilip silinen, habire yürüyen, komik bir şeyle karşılaştığında karnını tuta tuta ve püskürerek gülen animasyon kahramanı kimdir?
    a) Kaptan Mağara Adamı
    b) Reha Muhtar
    c) Persil Adam
    d) Bay meraklı
    e) Cell-o

    66) Aşağıdaki gruplardan hangisi 80’lerde en parlak dönemlerini yaşamıştır?
    a) Duran Duran
    b) Pink Floyd
    c) Athena
    d) Grup Vitamin
    e) Korn

    67) Ünlü Meksika dalgasının ortaya çıktığı Dünya Şampiyonası nerede ve kaç yılında yapılmıştır?
    a) İtalya 86
    b) Meksika 86
    c) Meksika 82
    d) SSCB 82
    e) Kore-Japonya 2002

    68) 80’lerin ünlü gözlüklü “tonton”u kimdir?
    a) Turgut Özal
    b) Ümit Usta
    c) Süleyman Demirel
    d) Akrep Nalan
    e) Fatboy Slim

    69) Turgut Özal’ın icraatlarını gözümüze kalem soka soka anlattığı programın adı neydi?
    a) Susam Sokağı
    b) Anadolu’dan Görünüm
    c) 32. Gün
    d) İcraatın İçinden
    e) Siyaset Meydanı

    70) Bir zamanlar cuma geceleri yayınlanan ve tüylerimizi diken diken eden program aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Sıcağı Sıcağına
    b) Bir Başka Gece
    c) Alacakaranlık Kuşağı
    d) Söz Fatoda
    e) BBG

    71) 80’lerde Türkiye’de kaç il vardı?
    a) 7
    b) 37
    c) 67
    d) 61
    e) 81

    72) Ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (Eski yılbaşlarını hatırlayın)
    a) Sibel Can
    b) Nesrin Topkapı
    c) Tan Sağtürk
    d) Nesrin Edirnekapı
    e) Asena

    73) Pepe ve Balonu’nun ünlü repliği?
    a) Üzüntü ve muz kabuğu
    b) Ama haksızlık bu!
    c) Size baba diyebilir miyim amca?
    d) Hay bin kunduz!
    e) Deermişim...

    74) Zeki Müren oynadığı deterjan reklamında bizlere ne diye sesleniyordu?
    a) Bu yumuşaklığımı Omo’ya borçluyum?
    b) Size Alo diyorum?
    c) Oh! Harikasın Persil Adam
    d) Öpsün sizi Zeki Müren!
    e) Çamaşırdır kirlenir, Zeki böyle öğrenir!

    75) TRT’nin ünlü pazar sineması kaçta başlardı?
    a) 10.00
    b) 22.00
    c) 12.05
    d) 09.05
    e) Parlament Sinema Klubü’nden bahsediyorsanız her hafta farklı saatte başladığını belirtmek isterim

    76) Bu sene içerisinde kaybettiğimiz ünlü müzik adamı Hikmet Şimşek uzun yıllar hangi müzik programını hazırlayıp sunmuştur?
    a) Kara Şimşek
    b) Pazar Konseri
    c) Cumartesi Konseri
    d) Bir Başka Gece
    e) Kral Top 20

    77) Akıllı Vosvos’un adı nedir?
    a) Düldül
    b) Haribo
    c) Herbie
    d) Kaplumbağa
    e) Volkswagen

    78) Reklamında “You take my breath away” şarkısı çalan, 80’lerin mavi şişe ve beyaz kapaklı ünlü şampuan markası hangisidir? (Halen piyasada bulunmaktadır)
    a) Elidor
    b) Blendax
    c) Pantene
    d) Hacı Şakir
    e) Herbal Essences (Oh! Ah! Yea!)

    79) Yakalayın yeşil ışığı.............................!
    Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a) Sonra da öpün Kenan Işığı
    b) Mahallenin en büyük aşığı
    c) Hesaplı parlak bulaşığı
    d) Makinede tertemiz bulaşığı
    e) Hepbiri

    80) Her hafta başka bir ilden yayın yapan Pazar 86 programının sunucusu kimdi?
    a) Halit Kıvanç
    b) Mustafa Keser
    c) Mustafa Yolaşan
    d) Reha Muhtar
    e) Kankigiller

    ...

    CEVAPLAR
    1)B 2)C 3)C 4)C 5)A 6)D 7)D 8)B 9)C 10)A 11)B 12)C 13)A 14)C 15)C 16)D 17)B 18)A 19)D 20)B 21)A 22)D 23)C 24)A 25)A 26)B 27)B 28)D 29)B 30)C 31)C 32)C 33)A 34)A 35)B 36)D 37)B 38)D 39)C 40)B 41)A 42)A 43)C 44)D 45)C 46)D 47)C 48)C 49)D 50)B 51)C 52)D 53)C 54)B 55)C 56)A 57)C 58)D 59)B 60)C 61)A 62)D 63)C 64)C 65)D 66)A 67)B 68)A 69)D 70)C 71)C 72)B 73)A 74)B 75)A 76)B 77)C 78)B 79)C 80)C

    ...

    Şimdi gelelim yorumlara...

    Eğer 80'de 80 doğru cevap verdiyseniz aşmış birisiniz. Biz bile o kadar değiliz. Tek başına kolay bişii diil. Helal! 75 de süper başarı kabul edilir.

    50 - 75 arası doğru cevap varsa. Siz klasik, standart birisiniz. Hayatta hiç bir belirleyici özelliğiniz yok. Ortalamasınız. İstatistiksiniz. Demokrasi sizin için var. Çoğunluğu siz ve sizin gibiler oluşturuyor. Bravo size.

    25 - 50 arası doğru cevabınız varsa hafızanızın zayıf olduğunu söyleyebiliriz. Ya da ucundan yakalamışsınız biraz ama tam olmamış, olamamış.

    Şimdi gelelim size, 25'ten az doğru cevabı olanlar. Sizin muhtemelen "e" şıklarınız da çoğunluktadır. Siz yanlış zamanda gelmişsiniz dünyaya. 72-79 arası doğanlar alemin en şanslı kitlesidir. Hayatın en civcivli olduğu dönemi ıskalamamış ve bi yandan da 80'deki darbenin acılarını ve sıkıntılarını bilmekle beraber, bizzat yaşamamışlardır. Halbuki sen ve senin gibiler hayatta "kendi yağında kavrulma" diye bi şeyden bihaber yaşarsınız. Hayatı oyun zannedersiniz. Hayat download edilmez, yaşanır. 80'lerin kuşağı saçını uzatmak için didişti ailesiyle ama ….. piercing takmadı. 80'lerin kuşağı manitasının elini tutunca kızaran En Kahraman Rıdvan'ı okudu, siz ı Kötü Kedi Şerafetin'i okuyosunuz. 80'lerin adamı yılbaşında dansöz çıksa diye beklerdi, siz şifre geç girse diye bekliyorsunuz. 80'lerin adamı denedi, yanıldı, öğrendi. Siz size sunulanı alırsınız, ötesi sizi bağlamaz. Siz var ya... Neyse bozmıyım ağzımı. Senden bi b..k olmaz. Siz de demiyorum sana. Yuh be...

    Kaynak : gag.web.tr :: gag test :: 80'ler Deneme Sınavı

  8. #8
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.

    sağlam espriler nedense 80 kuşağından çıkıyor.

    Bakın bakalım hatırlayabilecek misiniz? Kimdir bu?





    ve diğerleri






  9. #9
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.

    1880 lerden bir tüftüfcü :D




    Ekşi sözlük'ten tüf tüf ile ilgili bir yazı
    -------------------------------------------------
    çocukluğumuzun en eğlenceli oyuncaklarından birisi. boru,nam ı diğer tuf tuf borusu aracılığı ile kullanılır,çeteler kurulur,karşılıklı savaşılırdı. tabi iğnesiz olanları ile yapılanlar bunlardı. boru kullanmakta usta olmak,iyi külah hazırlayabilmek o zamanın en önemli maharetlerinden biriydi. ucu bozulmayan külah yapabiliyor isen,senden iyisi yoktu,bütün çeteler ilk seni almak için uğraşırdı.bir de borun 4 adetse ki,bunlar birbirlerine kibrit kutusu ve selo bant aracılığı ile bağlanırdı,tam bir savaş makinesi olarak görülürdün.o boruların bir salaklığı vardı,ama bütün çocuklarda bunu yapardı,borunun ucuna aynı borudan kesilmiş bir nişangah yapılırdı.sanki atılan bütün külahlar dümdüz gidip hedefini vuracakmış gibi. kenarına külah sokmaktan başka bir işe yaramazdı.o zamanlar anlamıyor insan tabi böyle şeyleri.

    dışarı çıkmama cezası alan arkadaşlarınızla da konuşmayı sağlamak için birebirdi bu külahlar,külah kağıdına yazar atardınız balkona, o da cevap yazardı evdekilere çaktırmadan.o zaman cep telefonu yok,ev telefonlarından arkadaşını aramak mı,nerdeee,telefon dediğin uzaktaki kişilerle konuşmak için,ööle zırt pırt telefon açılamaz,açılsa bile aydın havası olmak zorunda,hemen söyleyeceksin,gerekirse cevabını almadan kapatacaksın,o kadar zor sizin anlayacağınız*.külah kağıdı bulmak da zordu o zamanlar.defter kağıdından yapılması zorunluydu,en hafif,en düzgün külahlar bu şekilde yapılıyordu.büyük defterlerde pek kullanılmıyor o zaman,yıl bilmem kaç,değil defter,kıçını silecek kağıt bulamıyosun.ben seksen yaşındayım ya,kurtuluş savaşı sırasında oynuyoruz ya biz bu oyunları,hey allaaam,kendime kızdım şimdi bak! neyse konumuza dönelim,küçük defter sayfasından 3 tane külahlık kağıt çıkıyordu,sokakta günde en az yirmi ortalı defter civarında kağıt bulmanız mümkündü,hatta o kağıtları toplayan bir adam ev almış diyolardı,ben pek inanmamıştım şahsen,ama söylenti işte,inanası geliyor insanın.

    iğneliler ile yapılanlar ise;

    su balonu patlatmaca

    yaz aylarının en eğlenceli oyunlarından birisi idi o zamanlar.bir diğeri pril şişeleri ile su savaşı yapmaktı,temiz su bulmak zordu o zamanlar tabe,kıtlık yılları,içmek için günde kişi başına iki bardak su düşerdi,çişimizi tutmaktan helak düşerdik su kaybetmeyelim diye, şimdilerde prostat olacağımızı ne bilelim,çocuk aklı işte*... ne diyorduk,hah, balon patlatmaca..bir bebek emziği musluğun ağzına yerleştirilerek musluk yavaşça açılır ve içine su doldurulur.o zamanın balonları çok sağlam olmadığı ve yeterince su taşıyamadığı için bu yola gidilirdi.yaklaşık 5 litre su alma kapasitesine sahip bu balon sağlam bir ip ile yüksek bir yere asılırdı ve altına bir sandalye konurdu. belirlenmiş hedefe en uzak atışı yapan sandalyeye ve dolayısıyla balonun altına oturur,en yakın atan ise ilk atışı yapardı. iğneli külahlar hazırlanır ve sırayla atılırdı,balon patlatılırsa altındaki donuna kadar ıslanır,patlatılamazsa ilk atışı yapan balonun altına otururdu.

    safari

    bunun için bir kaç saat önceden,külahlar yapılmadan önce iğneler kolonyanın içine bırakılırdı,kırmızı biber,karabiber ve benzeri her türlü acı karıştırılarak.bir süre sonra kolonya uçar,karışımın içindekiler iğnenin üzerine yapışırdı. külahlar hazırlanırken bu iğneler ucuna dikkatlice yerleştirilir ve sıkıca sarılır,etrafına selo bant çekilirdi,hedefe çarptığında iğne içeriye girmesin diye. afrika ormanlarında dolaşır gibi, apartman aralarında,kömürlüklerde,arka bahçelerde dolaşılmaya başlanırdı,hangi köşeden bir kaplan* çıkacak, hangi ağacın dibinde bir aslan* dinleniyor olacak, hangi ağacın tepesinde bir kartal* veya bir şahin* av arıyor olacak diye. çoğunlukla hiçbir vahşi(!) hayvan vurulamaz,hazırlanan iğneli külahlar boşa giderdi,tabi avcılar kendi aralarında tartışmaz ve birbirlerinin bacaklarına atmazlar ise. cocuklukta yapilan essek sakalarinın en daniskasından birisiydi. yanlışlıkla alakası olmayan birine bile saplansa en az iki gün kıpkırmızı dolaşırdı yaralanan.

    ara sıra düşünüyor da insan,ulan bizim hiç doğru dürüst oyuncağımız olmamış be,gazoz kapakları,sakız içinden çıkan kolleksiyon kağıtları,konserve tenekeleri,pril şişeleri,parça mermerler,derme çatma tornetler...şimdiki çocuklar evlerinden dışarı ya sadece top oynamak için çıkıyor,ya okula gitmek için,veya bana öyle geliyor.bütün oyuncakları evde onların,bilgisayar oyunları,internet,oyun konsolları,monopol ve türevi oyunlar,cep telefonları,mp3 playerlar vs vs.ama hiç bir zaman da eğlencesiz günümüz geçmemiş,kolumuzu bacağımızı kırmamıza, kafamızı dizimizi yarmamıza rağmen, şimdiki çocukların çöp olarak göreceği şeylerle çocukluğumuzu geçirmemize rağmen..acaba onlar şimdiki zamanda bizim o zamanlar eğlendiğimiz kadar eğleniyorlar mı?

  10. #10
    Aktif Üye SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Nerden
    united states of KONYA
    Yaş
    35
    Mesaj
    1.248
    Rep Gücü
    3820

    Cevap: Biz 80'leriz. Orjinaliz, marjinaliz. Havamız batsın emi.




    BAŞ: Misketle oynanan oyunlardan en çok tercih edileni olan `Baş`ın kuralları genel olarak şöyledir. Her çocuk belli miktarda misketi ortaya bir çizgi olacak şekilde dizer, bunun ardından belli bir uzaklığa geçilir ve sırayla misketlerden oluşan çizgiye atışlar yapılır. Kurallarla değişebilmekle beraber bu atışlarda önemli olan, öncelikle neresinin hedef alındığı söylenmek üzere sağ ya da sol baştaki misketlerin vurulmasıdır. Zor olduğu için ödüllü olan bu vuruş yine oyuncular tarafından belirlenen bir sayıda yanyana olan misketlerin birkaçının birden kazanılmasını sağlar. İyi atış yapan oyuncu diğerlerinin misketlerini de alır böylece kendi hazinesini yavaş yavaş artırır. Oyuncu zemine göre de taktikler belirlemek zorunda kalabilir. Oyunun esas tercih edilen zemini topraktır, ama oynanan yer oyuncuların keyif ve zorunluluklarına göre değişebilir.
    MORS: Toprağa mors adı verilen bir üçgen çizilir ve her oyuncu üçgenin içine üçer ya da beşer misket yerleştirir. Üçgenin 2 metre ötesine bir çizgi çizilip sırayla oyuncular misketlerini çizgiye doğru atarlar. Misketi çizgiye en yakın düşen oyuna ilk olarak başlar. Çizgiden üçgene doğru herkes sırayla misketini atar. Amaç üçgenin içersinde misketleri çıkartmaktır. Oyuncunun attığı misket üçgen içersinde kalırsa sıra diğer oyuncuya geçer. Her oyuncunun üçgenden çıkarttığı misket onun olur.

    ....................Varmı bana rakip hala çok iyiymdir he ona göre........ :)
    ve tabiki olmazsa olmaz plastik toplarımız..vurursun uçar başka yöne gider..patlarsa ters çevir kafana tak ama sakın yere koyma sabaha iner..
    Ve artık çocuklar eskisi gibi değiller. Bilgisayar çocukları, dershane çocukları, yarış çocukları derken bilmez oldular değiş tokuşu, minyatür kaleyi, dizlerini kanatmayı ve sokakta oynamayı dahi unuttular.

    ve tabiki KIZKAÇIRANLARIM :-) :D Yılbaşlarında oynadığımız TOMBALALAR..

1. Sayfa, Toplam 2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. Paranız Batsın
    SOSYALİST Tarafından Şikayet ve Protesto ediyoruz Foruma
    Yorum: 11
    Son mesaj: 17-04-2013, 02:59 PM
  2. batsın ÖSS....
    güney Tarafından Destekliyoruz, Alkışlıyoruz Foruma
    Yorum: 51
    Son mesaj: 16-06-2009, 11:26 AM
  3. Töreniz Batsın!
    Mustad'af Tarafından Serbest Kürsü Foruma
    Yorum: 1
    Son mesaj: 07-05-2009, 04:42 PM
Yukarı Çık