![]() |
| | |||||||
BİLGİSAYAR & İNTERNET katogorisi Programlama forumu içinde "character olan bi sayıyı integer a cevirme(acil!!!)" başlıklı konu görüntüleniyor, "arkadaslar bi character var örneğin '1234' gibi ben bunu işlemlerde kullanmak için integer değerine cevirmek istiyorum ne yapabilirm.yardımcı olursanız cok sevinirim...."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | character olan bi sayıyı integer a cevirme(acil!!!) arkadaslar bi character var örneğin '1234' gibi ben bunu işlemlerde kullanmak için integer değerine cevirmek istiyorum ne yapabilirm.yardımcı olursanız cok sevinirim. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | bir char ı integer a çevirmek için "atoi" diye bir fonksiyon var. Bu fonksiyon icine char string alıyor onun integer halini döndürüyor...Senin bu verdiğin örnek için ele alalım mesela...yani 4 basamaklı bi sayı için #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include<iostream.h> #include<string.h> int main() { int integer; char sayi[4]; gets(sayi); // gets fonksyionu string olarak alıyor sayıyı... integer=atoi(sayi); cout<<integer<<endl; return 0; } ben bu kodu yazdım mesela direk olarak integer a ceviriyor...5 basamaklı bir sayı içinse arrayin büyüklügünü 5 yapman yeterli...Ya da genel bir şey istiyorsan: Array ın uzunlugunu mesela 100 yap. Girdigin sayı kadarını cevirir zaten atoi fonksyionu...Yani NULL karaktere kadar olan kısmı oldugu gibi çevirir.... Konu s_Z_r tarafından (07-12-2007 Saat 04:24 AM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 110 ![]() ![]() | Cevap: character olan bi sayıyı integer a cevirme(acil!!!) o kadar koda ihtiyaç olduğunu zannetmiyorum. StrToInt komutu işini görür. Örn a=StrToInt(Edit1->Text); |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |