![]() |
| | |||||||
Hobiler katogorisi Elektronik, Ev Elektroniği forumu içinde "ödevime yardım" başlıklı konu görüntüleniyor, "ünvtede araştırma odevı aldım ve baskı devre hazırlamam lazım ama hıç bır bılgım yok delıklıklı plakete calışma yapıyodum bana baskı devre hazırlamamda en basıt ve kolay yolu soylermısnız..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | ünvtede araştırma odevı aldım ve baskı devre hazırlamam lazım ama hıç bır bılgım yok delıklıklı plakete calışma yapıyodum bana baskı devre hazırlamamda en basıt ve kolay yolu soylermısnız |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Kısıtlanmıs Uye | Cevap: ödevime yardım Öncelilşe ünv. öğrencisi olduğunuza göre, genel bilgileri öğrenmiş olmalısınız.Bende, baskı devre nasıl hazırlanılr sorunuza temel terimler ve yollarla cevap vermeye çalıştım.. Baskı devre nedir? Devre elemanlarının montajı için bir yüzü bakır kaplı diğer yüzü yalıtkan malzemeden oluşan bir plaka kullanılır. Bakır kaplı yüzey çeşitli yöntemlerle devre elemanların bağlantı yolları çıkarılır ve elemanlar için ayrılan yerlere lehimlencek elemanlar monte edilir. Montaj ve elemanların bağlantıları için kullanılan bu kartlara bakırlı plaket veya pertanaks. Bakır tabaka ile yalıtkan plaket kimyasal bir yapıştırıcı ile birleştirilmiş olarak imal edilir.Devre elemanları baskılı devre üzerinede hem fiziksel olarak hem de elektriksel olarak birleştirilmesi sağlanır. Baskı devrenin özelliklerinin belirlenmesi: -Öncelikle devrede kullancağımız elemanların boyutlarına göre bir pertanks seçeriz. Çünkü elemanların boyutlarını görmeden devreyi oluşturmak hiç anlamlı olmaz.ikinci bir iş çıkabilir. - Direnç, diyot gibi elemanlar yatık, transistor, kondansatör, regülatör entegresi gibi elemanlar dikey monte etmeliyiz. - Transistör, regülatör entegresi gibi üç ayaklı elemanları yerleşimi için uygun genişlik tespit etmeliyiz. - Soğutucu kullanılması gereken transistör, regülatör entegresi gibi elemanlar için yeteri kadar yer ayırcaz. - Trimpot, potansiyometre, trimer kondansatör gibi ayarlanan elemanlar için ayarlama noktasına ulaşılabilecek bir yer tespit edilmeli ve ona göre yerleştirmeliyiz . - Yüksek akım çeken elemanların kullanacağı yolların daha kalın yapılmasına dikkat edilmelidir.aksi takdirde o yol yanar ve ikinci bir iş çıkar.keza düşük akım çeken elemanlar içinde benzeri geçerli vya devre yansın eleman önemli diyorsasnız yolu ikiye içe bölün geri birleştirin.yol sigorta gibi davranacaktır. Baskı devre çizme olayı: bu konuda fazla açıklama yapmaya gerek yok.devre kolay ise kendiniz elle çizmeye bakın ama zor bir devre ise hiç elle uğraşmadan programlar vasıtası ile baskı devre şemasını çizdirin.örnek elle çizimler
__________________ |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |