![]() |
| | |||||||
Hobiler katogorisi Elektronik, Ev Elektroniği forumu içinde "cd romdan araba cd caları yapmak" başlıklı konu görüntüleniyor, "bu iş için fazla elektronikten anlamana gerek yok mantık sadece bulunan özelliği kullanmaktır denemeye kendi pc nizden başlayın (cdron 2 tuşlu olmalı tek tuslu cdromda bu özellik çalışmaz) 1- kulaklıgı ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Rep Gücü: 3 Rep: 63 ![]() | cd romdan araba cd caları yapmak bu iş için fazla elektronikten anlamana gerek yok mantık sadece bulunan özelliği kullanmaktır denemeye kendi pc nizden başlayın (cdron 2 tuşlu olmalı tek tuslu cdromda bu özellik çalışmaz) 1- kulaklıgı cd roma takın 2- bir adet audio cd takın (windowsun otomatik acmasını engelleyin olmuyorsa pcyi yeniden başlatın ve f2 veya del tusu ile bios ekranina girin)-burada amac sadece windowsun cdromu rahat birakaması içindir biostan sakın bişey değiştirmeyin- 2- 5-10 sn sonra soldaki tuşa basın kulaklıktran müziği dinlersinizve sonra her sol tusa basısınızda bir şarkı sonrasına gecer sagdaki tus 1. basmada stop 2.de ise eject (cdyi cıkartma için) dir evet işte cdromun calisma mantıgını anladınız umarım gelelim benim mantıga burada ben denemeler ile cdromu bagımsiz bir şekilde evde yada arabada cd calar olarak kullanılabilir duruma getirdim burada biraz elektronik bilgisi gerekiyor cdromun beslemesi (arkasındaki 4 lü soket) soldan saga +12 v / GND / GND / + 5v tur (GND - polaritedir) 12 v kolay araba yada birçok 12 v luk adaptor bulabiliriz ama aynı beslemeden 5 volt almak biraz zor onun için 7805 entegresi devreye giriyor bu entegre 12 v + 5 v düşürür ve 1 amperlik bir akım sağlar bu akım cdromun çalışması için yeterlidir ancak aşırı ısınma ihtimaline karşı cdromun yanindaki vida yerine vidalarız sekildeki devrede ise 7805 entegresinin nasıl baglanmasını açıklamısım zaten cdrom sadece track (audio) cdleri çalıştırır mp3 calısmaz |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: cd romdan araba cd caları yapmak bu verdiğin şemada sarı kabloya 12v kırmızıya ise LM7805 ile 12 düşürülüp 5v gelmiş.ama benim bildiğim sarıya 5v kırmızıya 12 v gelmesi gerekiyor.hatta sende aşağıdaki açıklamada öle yazmışsın ama çizerken yalmış çizmişsin galiba.bende böle bişey yapmay düşünüyorum doğru çizimini ve hangi bacak nereye bağlanıcagını biraz daha açık anlatırmısın?. |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: cd romdan araba cd caları yapmak burda sarı kabloya 12v-kırmızıya ise 7805 ile 5v geliyo.ama burda sarı kabloya 5 kırmızıya 12 gelmesi gerekmiyomu? hatta sende öle demişsin ama yalnış çizmişsin sanırsam.7805 in bağlantısını daha açık şkilde anlatırmısın? |
| | |
| | #4 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: cd romdan araba cd caları yapmak sağolllllllllllllllllllllllllll |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |