![]() |
| | |||||||
Hobiler katogorisi Elektronik, Ev Elektroniği forumu içinde "Basit bir silah lazer" başlıklı konu görüntüleniyor, "hobby elektronik devreleri icinde son zamanlarda silah sanayiinde korkunc gelismeler kaydedildi' artik gelecekte silakhlar lazer olacak linkte bir basit lazer yapimi goruluyor siz de yapabilirsiniz '' ancak yapacaginiz tam anlamiyla ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA Yaş: 39
Cinsiyet: Rep Gücü: 282 Rep: 27911 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Basit bir silah lazer hobby elektronik devreleri icinde son zamanlarda silah sanayiinde korkunc gelismeler kaydedildi' artik gelecekte silakhlar lazer olacak linkte bir basit lazer yapimi goruluyor siz de yapabilirsiniz '' ancak yapacaginiz tam anlamiyla bir silah degil ama' silaha yakin bir malzeme '' piyasadaki basit lazer pointerler 20mw veya maksimum 40-50mw altindadir ve goze sikilmamasini kesinlikle uyarirlar'' daha uzun menzilli lazerler daha gucludur' guc arttikca lazerin yakiciligi artar'' ornegin 150-200 mw (miliwatt) lik lazer naylon eritebilir veyahut havadaki bir balonu patlatabilir Fun With Lasers - Howto: Make a DVD Burner into a High-Powered Laser bu linkteki basit yapacaginiz lazer ortalama 225 mw guce yakin--hatta bazillari daha fazladir hemen hemen bir silah sayilir' piyasada bu lazerler de satiliyor 100 dolarin ustunde sadece lazer olarak '' oysa bu lazer bizim cogumuzun evinde var'' cogumuzun bozuk dvd leri bir kenarda komurlukte rafa kalkmistir hobbyle ugrasanlar eger merak ederlerse yapabilirler' dikkat edin insanlara sikmayin yakicidir ' 2-3 km mesafeye 3-5 ytl lik ucuz lazer pointer mercegi takilabilir.. ayrica 5-10 saniyeden fazla tutmayin bu proje hobby maksatli ' sadece ogrenme bilme maksadiyla verilmistir. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 | |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: eskişehir Yaş: 51
Cinsiyet: Rep Gücü: 81 Rep: 7931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Basit bir silah lazer arkadaşlar boşuna denemeyin feyk bunlar ben denedim çok zayı bir ışık okadar ne yakma ne ısıtma |
| | |
| | #4 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Basit bir silah lazer normal dvd romlarda kullanılan lazer diodlarda üç uçvar ve ikisi bağlı bu silahın yapımında bağlı olmayan uçla şase ucunu yani gövdeye bağlı olan ucu kısa devre edip - olarak diğer ucuda + olarak kullanıyosunuz 3v verince zayıf bir ışık veriyo diyot ve ben merceklede denedim yine sonuç alamadım voltajı artırınca ışık biraz artıyo ama bu kezde ışık tuttuğumuz yeri yakacağına kendini yakıyor |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |