![]() |
| | |||||||
BİLGİSAYAR & İNTERNET katogorisi Donanım forumu içinde "paylaşımlı ekran kartı ve RAM yardım lütfen" başlıklı konu görüntüleniyor, "mrb 3 hafta önce kuzenlere bilgisayar aldık.bilgisayarın özellikleri kısaca:P4 3.06ghz, 512mb ram, 256mb paylaşımlı ekran kartı. Gelen bilgisayarın bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerine baktığımızda RAM i 256mb diye gözüküyor. bilgisayarı aldığımız ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006
Rep Gücü: 3 Rep: 20 ![]() | paylaşımlı ekran kartı ve RAM yardım lütfen mrb 3 hafta önce kuzenlere bilgisayar aldık.bilgisayarın özellikleri kısaca:P4 3.06ghz, 512mb ram, 256mb paylaşımlı ekran kartı. Gelen bilgisayarın bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerine baktığımızda RAM i 256mb diye gözüküyor. bilgisayarı aldığımız yere gittik ve bu durumu anlattık. Onlar dediki paylaşımlı ekran kartı olduğu için ram diğer 256mb'ını ekran kartına vermiş bunun için 256mb ram diye gözükebilir. Ben pek inanmadım ama siz ne diyosunuz bu işe lütfen yardımcı olun... |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Rep Gücü: 3 Rep: 20 ![]() | öyle birşey olamaz diye düşünüyorum. Evvela bilgisayarın ilk açılışta ram taraması yapar oraya bak eğer ben anlamıyorum diyorsan kasanın içini aç ramine bak üzerinde yazar 256 mı 512 mi oldugu eger 512 yazıp da böyle bişi varsa inanmıyorum böyle bişi olamas büyük bi ihtimal bunlar kek yiyelim prensibini güdenlerdir. Dediklerimi yap bekliyorum mesajını.... |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Oct 2006 Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 20 ![]() | selam selam sitenin yeni üyelerindenim öncelikle branşım donanım olmakla beraber şunları diybilirim. almış olduğunuz bilgisayarın teknik özelliklerinde p4 3,06 işlemcinin mimari yapısı 533 mhz dir yani yeni nesil celeron işlemcilerin mimarisidir. tek farkı celeron işlemciler 512 yerine 256 cache kullanmaktadır. bu da pc nin ciddi şekilde yeni nesil prg lere hızlı cevap verememektedir. almış olduğunuz anakart muhtemelen ati chipsetli o/b (paylaşımlı ekran kartı) kullanılmıştır. buda ekran kartınız kaç ise direkt olarak raminizden o boyutta ram alıp ekran kartına vermektedir. bunu nasıl öğrenebilirm dersen de masaüstünde mouse sağ click yapıp özellikler diyip ayarlar kısmını click yaptıktan sonra gelişmiş kısmına clicklemen gerekiyor sonra bağdaştırıcı kısmına clickledikten sonra ekran kartının bilgilerini göreceksin orda bellek boyutu kaç ise ekran kartına o kadar ram gitmiş demektir. sana önerim intel anakart ile değişmendir. model ise (INTEL D102 VEYA D101) MODELLERİ 102 modeli ddr2 101 modeli ise ddr1 kullanmaktadır. Konu behzatks1 tarafından (20-10-2006 Saat 11:04 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #4 | |
Rep Gücü: 3 Rep: 20 ![]() | Alıntı:
| |
| | |
| | #5 | |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Rep Gücü: 3 Rep: 20 ![]() | Alıntı:
Şüphelenmene gerek yokmuş.. Kolay gelsin... | |
| | |
| | #6 |
Rep Gücü: 3 Rep: 20 ![]() | Cevap: paylaşımlı ekran kartı ve RAM yardım lütfen beni bilgilendirdiğin için teşekkürler kardeş |
| | |
| | #7 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: paylaşımlı ekran kartı ve RAM yardım lütfen bende ekran kartı yok 256 + 512 lik 2 tane rem var toplamda 768 ediyor ama bilgisayarım özelliklerde 736 gösteriyor. 32 mb ekran kartına ayırıyor. söyledikleri doğrudur |
| | |
| | #8 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: paylaşımlı ekran kartı ve RAM yardım lütfen arkadaşım eğer pc nin özelliğinde 512 ram yazıyor ve sana 512 ram var die verdiysseler.. o zmn sorun.. bilgisayarımdan bi daha bak 256 dan iki tane yazıor olmasın.. eğer sadece 256 yazıyorsa.. doğru aldığın yere şikayete git..
__________________ RizeliGenc89 Forumu |
| | |
| | #9 |
| Banned Üyelik tarihi: Apr 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 20 ![]() | Cevap: paylaşımlı ekran kartı ve RAM yardım lütfen evet doğru sölemişler bence çünkü paylaşımlı olduğu için ram dan 256 mb alır o yüzdende geriye zaten 256 mb kaldığı için muhtemelen öle görünecektir saygılar |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |