![]() |
| | |||||||
BİLGİSAYAR & İNTERNET katogorisi İşletim Sistemleri forumu içinde "Xp Çalışırken Fdisk Atmak (Resimli Anlatım)" başlıklı konu görüntüleniyor, "xp çalışırken diskimizi bölümlere ayıra bilecegimizi biliyorsunuz zaten ama bunu nasıl yapıyoruz . her hangi bir programa gerek olmadan disk bölümleri ile oyuncak gibi oynuyoruz tabi........ linux un partition menageri ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: VIENNA / ISTANBUL
Cinsiyet: Rep Gücü: 12 Rep: 899 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Xp Çalışırken Fdisk Atmak (Resimli Anlatım) xp çalışırken diskimizi bölümlere ayıra bilecegimizi biliyorsunuz zaten ama bunu nasıl yapıyoruz . her hangi bir programa gerek olmadan disk bölümleri ile oyuncak gibi oynuyoruz tabi........ linux un partition menageri gibi xp ninde hdd ile oynıya bilen bir programı mevcut oda "compmgmt" komutu başlat>çalıştır> ve aşağıdaki gibi komutu yazıyoruz C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc Depolama -----> Disk Yönetimi bölümün'e tıkla ![]() daha sonra önümüze bilgisayar yönetimi penceresi çıkıyor... ![]() bu pencerede işaretli bölümde disk bilgileri yer alıyor bende 80 gb bir hdd var ve görüldüğü gibi xp 9,77 gb sini kullanıyor ve diğer kısım ham olarak duruyor ![]() resimdeki gibi ayrılmamış alana sağ tıklıyoruz ve "yeni bölüm" seçeneğini işaretliyoruz ![]() işte karşınızda yeni bölüm sihirbazı ![]() ileri butonuna tıkladıktan sonra bölüm türünü seçmemiz lazım biz birincil bölüm olarak seçtik (daha sonra xp ile beraber başka bir microsoft os kullanmak istersek bu şekilde daha kolay olur hiçbir ayar istemez.bir diskte ms tabanlı 4 taneden fazla os kullanılamaz. ) ![]() şimdi bölümün boyutunu secelim ben 2 adet 20 gb 1 adet 26 gb olarak 4 e böldüm hdd yi ![]() sıra geldi sürücü harfini değiştirmeye xp kendisi otomatik olarak bu harfleri atıyor ama isterseniz siz değiştirebilirsiniz. ![]() sıra geldi sürücü harfini değiştirmeye xp kendisi otomatik olarak bu harfleri atıyor ama isterseniz siz değiştirebilirsiniz. ![]() sona yaklaşırken diskimizi kullanabilmemiz için biçimlendiriyoruz ben bu diskte linux ve xp yi bir arada kullanacağım için fat32 sisteminde biçimlendiriyorum ![]() sona geldik...... bu işlemleri diğer parçalar içinde uyguladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek yok disklerimizi hemen kullanabiliriz. ![]() bilgisayar yönetimindede bu görülüyor.. ![]() alintidir
__________________ |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Rep Gücü: 3 Rep: 63 ![]() | acronis partition experti öneririm bu konuda |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006 Yaş: 21
Rep Gücü: 3 Rep: 10 ![]() | ................... saol kardes eline saglık yaaaa:Entusiasmado:
__________________ PİNTO1 7 |
| | |
| | #4 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jan 2006
Rep Gücü: 3 Rep: 10 ![]() | eline sağlık güzel çalışma tebrikler... |
| | |
| | #5 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Sep 2006
Rep Gücü: 3 Rep: 10 ![]() | 32 gb tan daha büyük bir alanı fat32 ye çeviremezsin bununla bu yöntem hiç bir zaman f diskin yerini tutamaz belki partition magic bu çok daka ii f diskte en yakını bu |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |