![]() |
| | |||||||
BİLGİSAYAR & İNTERNET katogorisi İşletim Sistemleri forumu içinde "MSCDEX, Klavye Ayarları" başlıklı konu görüntüleniyor, "MSCDEX(DOSYA YÖNETİCİSİ) DOS altında CD-ROM sürücünüzü kullanabilmek için Cd-romunuzun sürücü programını Config.sys dosyasında Device satırı ile yükledikten sonra Mscdex programını da Autoexec.bat programından aktif hale getirerek Cd-rom sürücünüzü kullanabilirsiniz. Örneğin ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 8
Cinsiyet: Rep Gücü: 669 Rep: 65818 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | MSCDEX, Klavye Ayarları MSCDEX(DOSYA YÖNETİCİSİ) DOS altında CD-ROM sürücünüzü kullanabilmek için Cd-romunuzun sürücü programını Config.sys dosyasında Device satırı ile yükledikten sonra Mscdex programını da Autoexec.bat programından aktif hale getirerek Cd-rom sürücünüzü kullanabilirsiniz. Örneğin Cd-rom sürücünüzün dosyası CDDRV.SYS olsun. Bunu Config.sys dosyasında aşağıdaki gibi yazdıktan sonra Device=c:\cddrv.sys /d:hasan Autuexec.bat dosyasında da C:\windows\command\mscdex /d:hasan şeklinde kullanmanız gerekir. TÜRKÇE EKRAN VE TÜRKÇE KLAVYE F veya Q Türkçe klavye kullanabilmek iç,n aşağıdaki satırlardan birini Autoexec.bat dosyasına yazmanız gerekir. F Türkçe klavye ve Türkçe Ekran için Mode con codepage prepare=((857) c:\windows\command\ega2.cpi) Mode con codepage select=857 Keyb tr,, c:\windows\command\keybrd2.sys /id:440 Q Türkçe klavye ve Türkçe Ekran için Mode con codepage prepare=((857) c:\windows\command\ega2.cpi) Mode con codepage select=857 Keyb tr,, c:\windows\command\keybrd2.sys /id:179 Config.sys dosyasında ise aşağıdaki ayarlamaları yapmanız gerekir Devıce=C:\Windows\Command\Display.Sys Con=(Ega,,1) Country=090,857,C:\Windows\Command\Country.Sys
__________________ Asiller idare ederler. Acizler şikayet ederler. Basitler iftira ederler... |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |