FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

AB Telefonları Dinlemek İçin Yasa Çıkarıyor

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "AB Telefonları Dinlemek İçin Yasa Çıkarıyor" başlıklı konu görüntüleniyor, "Avrupa hükümetleri kullanımı denetlemek üzere internet sağlayıcılarının ve telefon şirketlerinin müşteri kayıtlarını tutması için bütün AB’de yürürürlüğe girmesi planlanan bir yasa hazırlıyor. Almanya’da Adalet Bakanlığı’ndan gelen teklif, rumuz ya da ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26-02-2007, 10:27 PM   #1
Kısıtlanmıs Uye
No maldigas la oscuridad, enciende la vela...
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Nerden: İSTANBUL
Yaş: 24
Mesajlar: 2.749
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet:
Rep Gücü: 327 Rep: 32306
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor
Exclamation AB Telefonları Dinlemek İçin Yasa Çıkarıyor

Avrupa hükümetleri kullanımı denetlemek üzere internet sağlayıcılarının ve telefon şirketlerinin müşteri kayıtlarını tutması için bütün AB’de yürürürlüğe girmesi planlanan bir yasa hazırlıyor.
Almanya’da Adalet Bakanlığı’ndan gelen teklif, rumuz ya da başka isim kullanılarak e-posta hesabı açtırmayı yasaklamayı hedefliyor.
Hollanda’da bir yasa tasarısı da AB’nin tasarladığından bir adım daha ileriye giderek servis sağlayıcılarının cep telefonu kullanıcılarının görüşme yaptıkları sırada bulundukları koordinatın belirlenebilmesini için arama kayıtlarının tutulmasını öneriyor.

Google’ın Paris merkezli Avrupa gizlilik hakları danışmanı Peter Fleisher şimdi bile internet servis sağlayıcılarının geçerli yasal izni bulunan güvenlik görevlilerine kullanıcı bilgilerini verdiğini söyledi. Fleisher bu gibi durumlarda içerik açığa çıkarılmasa da arama bilgilerinin paylaşıldığını söyledi.

Avrupa iletişim ağlarının daha sıkı kaydının tutulması özellikle İspanya ve İngiltere’deki bombalama eylemlerinden sonra gündeme geldi.

AB ülkelerinin Bilgi Saklama Yönergesi’ni yürürlüğe sokmak için 2009’a kadar vakti var. Yasa tasarısını güvenliği arttırmak için destekleyenler olsa da bazı uzmanlar konuyla ilgili olarak yaptığı eleştirilerde kişinin gizlilik haklarının korunmasının daha önemli olduğunu, bu yüzden de Yönerge’nin kabul görmesinin zor olacağını öngörüyor.

Almanya’daki tasarıyla ilgili olarak Fleisher ‘bu gizlilik hakkını ihlal eden çok kötü bir şey, insanlar kendi isimlerini açıklamak zorunda olmadan e-posta kullanabilecekleri inancıyla büyüdüler’ yorumunu yaptı.

Fleisher bireysel özgürlüklerden en çok bahsedilen ülkelerden biri olan Almanya’da böyle bir uygulamanın ironik olacağını sözlerine ekleyerek, tasarının uygulanması halinde e-posta hesabı açtırmanın ancak nüfus kağıdı bilgilerinin girilmesiyle mümkün olablieceği ihtimaline de dikkat çekti. Tasarının AB sınırlarında yürürlüğe girmesi ABD merkezli servis sağlayıcılarını bağlamayacağı için, siyasi, ticari ya da felsefi sebeplerle kendi isimlerini kullanmak istemeyen kullanıcıların Gmail, Yahoo, ya da Hotmail’den faydalanmaya devam edeceği düşünülüyor.

Brüksel’deki hukuk firması Hunton&Williams’dan avukat Jörg Hladjk de hangi yasaların ne şekilde uygulanacağının karışıklık yaratacağını belirtiyor.

Hollanda’daki yasa tasarısıyla ilgili olarak da Dutch Data Protection Agency (Bilgi Koruma Merkezi) de bu yasanın ‘masum vatandaşların’ haksız takibini mümkün kılacağını söylüyor. Kurum ayırca yasanın Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonu’na ters düştüğünü belirtiyor. Buna benzer olarak da Alman teknoloji ve ticaret birliği Bitkom da takip yasasının Alman Anayasası’na ters düştüğünü bildiriyor.
__________________
Wenn ich Du wär, wär ich lieber ich !!!

Bay X isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
DTP Siyasi Tutum Belgesi PAM.aRt Siyaset Meydanı 2 24-12-2007 10:30 PM
İNTERNET SÖZLÜĞÜ Runaw@y Adsl, Network, Ağlar 3 12-10-2007 06:21 PM
Yol Stratejileri YukseLL Motorsiklet 1 13-09-2007 07:50 PM
Wİndows Sorunları 180 Soru Cevap doğangüneş İşletim Sistemleri 4 24-07-2007 08:01 AM
güzel sözler doğangüneş Felsefe 1 30-05-2007 07:41 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:20 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO