FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Korsan Windowslar 20 Şubat'tan itibaren güncellenemeyecek

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Korsan Windowslar 20 Şubat'tan itibaren güncellenemeyecek" başlıklı konu görüntüleniyor, "Microsoft'un 20 Şubat'ta başlatacağı uygulama ile lisanssız Windows kullananlar işletim sistemlerini güncelleyemeyecek. Microsoft'un 20 Şubat Salı günü uygulamaya koyacağı Windows Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi (WGA) uygulaması ile orijinal olmayan yazılım ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-02-2007, 08:25 PM   #1
Yeni Uye

blackdiamond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 7 Rep: 488
blackdiamond görkemli olmanın yolundablackdiamond görkemli olmanın yolundablackdiamond görkemli olmanın yolundablackdiamond görkemli olmanın yolundablackdiamond görkemli olmanın yolunda
Post Korsan Windowslar 20 Şubat'tan itibaren güncellenemeyecek

Microsoft'un 20 Şubat'ta başlatacağı uygulama ile lisanssız Windows kullananlar işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.

Microsoft'un 20 Şubat Salı günü uygulamaya koyacağı Windows Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi (WGA) uygulaması ile orijinal olmayan yazılım kullananlar, Windows işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.

Kullanıcıları, kopya yazılım kullanmanın riskleri ve orijinal ürün kullanmanın avantajları konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen Microsoft, orijinal olmayan yazılımlarla mücadelede 20 Şubat tarihini milat olarak belirledi.

Bu tarihte devreye girecek WGA Bildirimi uygulaması, orijinal olmayan Windows kullanıcılarına uyarılarda bulunacak.
İnternete bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP'lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi verecek.

Kullanılan Windows orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca "sahteyazılım mağduru" olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünecek.

İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windowslar için, aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlayacak.

Windows'unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabilirken kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmayacak.

Windows'unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle karşılaşıyor.

Açıklamada, kopya yazılım kullanmanın, Fikir Hakları Kanunu'na istinaden, 150 bin YTL para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içerdiği belirtilirken, Türkiye'de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcının internet üzerinden işletim sistemlerinin orijinal olup olmadığını kontrol ettiği ve yüzde 45'i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemediği kaydedildi.
blackdiamond isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 19-02-2007, 01:29 PM   #2
Yeni Uye

blackdiamond görkemli olmanın yolundablackdiamond görkemli olmanın yolundablackdiamond görkemli olmanın yolundablackdiamond görkemli olmanın yolundablackdiamond görkemli olmanın yolunda
Cevap: Korsan Windowslar 20 Şubat'tan itibaren güncellenemeyecek

ben bugün lisans için microsoftu aradım adamların hiç şakası yok valla.Eğer söyledikleri gibiyse herkesi vista sahibi yapmaya kararlılar
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 19-02-2007, 03:29 PM   #3
Altın Üye (haziran 2008)

Y.E.K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Y.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyor

ne diyelimki hayılısı Allah tan astala VİSTA hesaabı
Y.E.K. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-02-2007, 04:55 PM   #4
Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

regal xp programını denedinizmi hiç windows su orjinal yapıyor gördühüm kadarıyla
atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 27-02-2007, 03:22 PM   #5
Yeni Uye

evet ben kullanıyodum ama gene de lisans aldım

Seçenekler
Stil