![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Windows Vista Çıkıyor?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Microsoft, Windows Vista'yı ABD'de 'Wow' sloganıyla tanıtıyor. Vista’nın getirdikleri Yaklaşık 3 yıldır beklenen ve çok kez ertelenen yeni kuşak işletim sistemi Vista bu hafta çıkıyor. Windows Vista, Microsoft’un pazarlama stratejilerinde ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Banned Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 32864 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Microsoft, Windows Vista'yı ABD'de 'Wow' sloganıyla tanıtıyor. Vista’nın getirdikleri Yaklaşık 3 yıldır beklenen ve çok kez ertelenen yeni kuşak işletim sistemi Vista bu hafta çıkıyor. Windows Vista, Microsoft’un pazarlama stratejilerinde de bazı değişikliklerin habercisi Tüm dünyada bilişim uzmanları Vista’yı incelemek ve eleştirmek için bileniyor. Vista kimilerine göre önceki işletim sistemlerinin gölgesinde kalabilir, kimilerine göre ise internetin çıkışıyla işletim sistemlerinin devri zaten kapandı. Uzmanlar, Windows 95 ile başlayan bilişim devriminin Vista ile doruğa ulaştığını vurguluyor. ABD fiyatları 100 dolar ile 400 dolar arasında değişen Vista’nın çok çeşitli versiyonları, yeni bilgisayarlarda yüklü gelecek veya ayrıca yüklenebilecek. Windows 95’ten farklı olarak Vista’nın çıktığı bilgi işlem iklimi oldukça farklı. Masaüstü bilgisayarların önemi azaldı, depolama internete taşınırken, bantgenişliği en yüksek seviyeye çıktı. Vista, Microsoft zirvesinde tanıtılıyor ![]() Kullanıcılar internette video izliyor ve arama yapıyor. Bilgisayar daha fazla bilgiyi saklıyor. Bu durumda işletim sistemi artık kullanıcı için internete açılan bir kapı, bir platform görevi üstleniyor. Bu açıdan Vista internet işlevlerini hızlandırmak durumunda. Bu nedenle Vista multimedya işlevlerine ağırlık verecek. MICROSOFT’U İHYA EDECEK İşletim sistemleri Microsoft’un karının yüzde 80’ini karşılıyor, bu açıdan hala şirket için en önemli ürün kalemi. Araştırma şirketlerine göre, Windows Vista, Microsoft’un gelirini 2007’de 16.3 milyar dolara çıkaracak. GELECEKTE MODÜLER PAKETLER GÖRÜNÜYOR Microsoft’un gelecekte işletim sistemleriyle ilgili nasıl bir strateji izleyeceği ise soru işareti. Kimilerine göre Microsoft bundan sonra yeni bir işletim sistemi için uzun süre beklemeyecek. Ancak birçoklarına göre ise Vista, Microsoft’un çıkardığı son büyük işletim sistemi olacak. Bundan sonra yeni işletim sistemleri güncelleme modülleri olarak internetten ücretli olarak yayınlanacak. Kullanıcılar gelecekte yeni işletim sistemlerini istedikleri ve ihtiyaçları kadarını satın alacak. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 25
Cinsiyet: Rep Gücü: 433 Rep: 42320 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Nihayet Vista Çıkıyor? Microsoft'un belirttiğine göre, Windows Vista uyumlu bilgisayar asgari şu özelliklere sahip olmalı: -Modern bir işlemci (en az 800MHz1) -512 MB sistem belleği. -DirectX 9 uyumlu bir grafik işlemci. Canlı TV yayınlarını izleme ve kaydetme gibi özelliklere sahip Windows Vista Premium sürümüne hazır bilgisayarın da asgari şu özelliklere sahip olması gerekiyor: -1 GHz 32 bit (x86) veya 64 bit (x64) işlemci. -1 GB sistem belleği. -WDDM sürücülü ve 128 MB grafik belleği (en az) ile DirectX 9 grafik desteği -Pixel Shader 2.0 ve piksel başına 32 bit. -40 GB sabit disk kapasitesi ve 15 GB boş alan. -DVD-ROM Sürücü. -Ses çıkışı özelliği. -İnternet'e erişim özelliği. Bilgisayarının hangi özelliklere sahip olduğunu bilmeyenler ve cihazlarının Vista'ya uyumlu olup olmadığını anlamak isteyenlerse Microsoft'un web sayfasına girerek, "Windows Vista Yükseltme Danışmanı RC" sürümünü karşıdan yükleyerek, var olan bilgisayarı çözümleyip, ayrıntılı geribildirimden yararlanabilirler. Kullanıcılar ayrıca, PC Pitstop'ın web sayfasına (http://pcpitstop.com/vistaready/default.asp) girerek, ücretsiz olarak bilgisayarlarının Vista'ya hazır olup olmadığını anlamak için taratabilirler. Bilgisayarları Vista'nın istediği asgari sistem özelliklerine uymayanların en çok ekran kartına bakmaları gerektiğine işaret eden uzmanlar, özellikle 4 yaşını geçkin bilgisayarların ekran kartlarının, fazlasıyla yer isteyen Vista'nın Aero arayüz uygulamasını kullanmaya uygun olmadığını belirtiyorlar. Sürümlerini güncellemek isteyen kullanıcıların ikinci önemli duraklarınınsa sistem hafızası olacağına işaret eden uzmanlar, 512 MB RAM'e sahip sistem belleğinin dahi zaman zaman boğulabileceğini ve kullanıcıyı sıkıntıya sokabileceğini kaydediyorlar. Uzmanlar, "upgrade" yapacak kullanıcıların dakikada 7200 turdan düşük hard sürücülerin de seviyesinin yükseltilmesinin yararlı olacağını ifade ediyorlar. Özellikle ekran kartını değiştirmenin olanaksız olmasa da zorluğundan ötürü dizüstü kullanıcılarının masaüstü kullanıcılarından daha çabuk yeni bir bilgisayar satın almak zorunda kalacakları da bir başka konu. Yeni bilgisayar satın alacakların cihazlarda Windows Vista uyumlu bilgisayar logosu bulunmasına dikkat etmeleri de öneriliyor. Windows Vista'nın ayrıca, yüklendiği donanımın özelliklerinden yararlanacak biçimde uyarlanabilen bir kullanıcı deneyiminin sunulduğu ilk Windows işletim sistemi olmasına da işaret ediliyor. Windows Vista'nın kurumsal kullanıcılar için hazırlanan sürümü kasımda piyasaya çıkmıştı.
__________________ İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |