FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Web Tasarım Estetik R R key ödemeleri R R R R Alışveriş

DoS saldırılar tekrar gündemde

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "DoS saldırılar tekrar gündemde" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bilgisayar korsanlarının eski taktiklerinden biri olan DoS saldırıları tekrar gündeme taşındı. Bir Web sitesinin hizmet verememesine neden olan DoS saldırısında korsanlar, bireysel ve kurumsal kullanıcılarının bilgisayarlarından yararlanıyor. Sistem şöyle işliyor: ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 19-01-2007, 09:06 AM   #1
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 6.551
Blog Mesajları: 25
Cinsiyet:
Rep Gücü: 695 Rep: 68577
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Post DoS saldırılar tekrar gündemde

Bilgisayar korsanlarının eski taktiklerinden biri olan DoS saldırıları tekrar gündeme taşındı. Bir Web sitesinin hizmet verememesine neden olan DoS saldırısında korsanlar, bireysel ve kurumsal kullanıcılarının bilgisayarlarından yararlanıyor.

Sistem şöyle işliyor: Bilgisayar korsanı, hiçbir şeyden habersiz bilgisayar kullanıcılarına bir program yüklüyor. Bu şekilde binlerce kullanıcı avlanıyor. Bilgisayar korsanının belirlediği bir güne kadar bu programlar sessiz sedasız bir kenarda bekliyor. Bu programların yüklendiği makinelere ‘zombi’ makineler deniyor. O gün geldiğinde, bütün bilgisayarlar aynı anda, önceden belirlenmiş bir Web sitesine, mesela eBay'e, Amazon.com'a veya Yahoo'ya siteye giriş talebi göndermeye başlıyor. Bu tür talep gönderen bilgisayar sayısı on binleri bulduğunda, doğal olarak karşı tarafın sunucusu yanıt veremez duruma geliyor. Sonuçta da Web sitesi çöküyor, işlem yapamıyor ve site sahipleri maddi zarara uğruyor.

DoS saldırılarına karşı ne yapılması gerektiğini Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Luc-Erol Alptuna anlatıyor: "DoS saldırıları kesinlikle yasadışı ve ağır cezai yaptırımları var. Saldırmakta kullanılan progr*****ların yüklendiği bilgisayarlar ve kurumsal ağlar, ciddi bir bantgenişliği darboğazı yaşıyorlar. Çünkü bu saldırılar, büyük miktarda veri gönderimi yapılmasını gerektiriyor. Saldırılara karşı korunmanın yolu, bilgisayar ve ağ güvenliği sağlayan çözümlerin kurulmasından ve doğru şekilde konfigüre edilmesinden geçiyor. Trend Micro, bu konuda güçlü ve güvenilir çözümleriyle kullanıcılara destek oluyor."

kaynak : hurriyetim
__________________
İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz...
YukseLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Half Life 2 Episode One (PC) oyun Tam Çözüm >neo> Oyun Hileleri 0 03-03-2008 10:49 AM
resident evil 4 tam çözüm >neo> Oyun Hileleri 4 02-03-2008 11:26 PM
kumarhaneler tekrar açılmalımı? Mevt Ekonomi, iş, kariyer 6 26-01-2008 11:34 AM
Obsesif ve Kompulsif Bozukluklar Runaw@y Sağlık 0 14-10-2007 03:53 PM
YENİ..!SON GÜNLERİN OLAY ATATÜRK VİDEOSU TEKRAR YAYINDA..! BACKDRAFT Mustafa Kemal Atatürk 9 01-10-2007 05:49 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:40 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO