FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

türbanlıya hakaret serbest

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "türbanlıya hakaret serbest" başlıklı konu görüntüleniyor, "Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, kan vermeye gelen başörtülü vatandaşa, "Burası cami mi, çık dışarı!" diye çıkışan hemşire Zübeyde Tuncer ile ilgili şikayet dilekçelerini işleme bile koymadı Cep telefonuna gelen ..."

Seçenekler Stil
Alt 06-12-2006, 02:15 PM   #1
Uye

karaca10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kafanda binbir planla gömerler bi gün...

karaca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli biri
türbanlıya hakaret serbest

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, kan vermeye gelen başörtülü vatandaşa, "Burası cami mi, çık dışarı!" diye çıkışan hemşire Zübeyde Tuncer ile ilgili şikayet dilekçelerini işleme bile koymadı

Cep telefonuna gelen "Acil kan aranıyor" mesajı üzerine kan vermeye giden başörtülü Şaziye Gerede'ye, "Bu nasıl kıyafet, burası cami mi, çık dışarı!" şeklinde hakaret eden hemşire Zübeyde Tuncer hakkında verilen şikayet dilekçesinin, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimince işleme bile konulmadığı ortaya çıktı. Murat Gerede, eşinin hastanedeki şikayetlerinin sonucunu öğrenmek istediğinde, yetkililerden, "Böyle bir şikayet sözkonusu değil" cevabını alınca, hayrete düştüğünü söyledi. Şikayetleri hastane yönetimi tarafından örtbas edilen Gerede ailesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mağdur avukatı Mustafa Asım Kahyaoğlu, hemşire Tuncer'in Anayasa'nın temel hak ve özgürlüklere ve vicdan özgürlüğüne ilişkin hükümlerini çiğnediğini, TCK 125. maddede tanım bulan 'hakaret', TCK 122. maddede yer alan 'ayrımcılık' ve TCK 218. maddede belirlenen 'aşağılama' suçlarını işlediğini belirtti. Murat Gerede, eşinin şikayet dilekçesini işleme koymayan hastane yönetimi hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
'Burası cami mi?'

Gerede'nin avukatı Kahyaoğlu, savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde, 20 Ekim tarihinde yaşanan olayı şöyle anlattı: "Müvekkilden önce eşi Murat Gerede kan vermek için salona girmiş, eşi içerideyken müvekkil de sıranın kendisine gelmesi üzerine salona girdiğinde, şüpheli Zübeyde Tuncer müvekkile hitaben, 'Bu nasıl kıyafet, burası cami mi, buraya nasıl böyle bir kıyafetle gelebiliyorsun, buna nasıl cüret ediyorsun? Çık dışarı!' şeklinde yüksek sesle bağırmak suretiyle hakaret etmiş, müvekkili aşağılamış ve rencide etmiştir."

MEDENİ OLMAK AÇMAKSA BEDENİ;
HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ
.

06.12.2006

Konu karaca10 tarafından (06-12-2006 Saat 02:19 PM ) değiştirilmiştir.
karaca10 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 07-12-2006, 09:03 AM   #2
Yeni Kayıt

besumse is on a distinguished road
Post Cevap: türbanlıya hakaret serbest

Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. (Nisa-135)

İşte dostlarım hastane yönetimi böyle bir şikayet yok derken Allahın emrini hiç mi düşünmediler.Mağdur kişiyi yanlız bıraktılar,halbu ki o yanlız değil; ...BİLMEZLER;
besumse isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 12-12-2006, 12:56 AM   #3
Yeni Kayıt

plantium is an unknown quantity at this point
Cevap: türbanlıya hakaret serbest

arkadaşlar yanlış biliyoruz.. gerçekten çok yanlış işler yapıyoruz..

dinimizde türban takmak.. iman dışında başını kapamak diye bişey yazmıyor (hele türban takıp makyaj yap ve amerikan ayakkabıları giy diye bişey asla yazmıyor) :D saptırıyoruz.. gerçekleri çocuklarımıza yanlış öğretmeyelim..

(ya saçını kestir, ya da eşarb ile kapa) ifadesi incil de geçmektedir..

yanlış bilip yanlış söylemeyelim..

Atatürk'ün yapmış olduğu inklaplara uyup herşeyi modern bir türk olarak yaşayalım ve dünyaya adımızı kara çıkartmayalım.. Asla karımıza, kardeşimize zorla türban taktırmayalım..

(başörtü bambaşka bişeydir.. siyasetle alakası yok tamamen soğuktan korunmak içindir ve saçlar görünür..)

Ayrıca Dinimiz Son Derece Modern ve Mantığa Bağlı Bir Dindir.

Atamızın Dediği gibi: "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz."

Türbanı savunan kişilere ne söylesek boş.. keşke biraz dinleseler.. sonumuz kötüye gidiyor.. üzülüyorum.. Atatürk'ün tüm uğraşlarının boşa çıkmasına üzülüyorum.. böyle olmamalı..
plantium isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-12-2006, 09:36 AM   #4
Uye

karaca10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kafanda binbir planla gömerler bi gün...

karaca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli biri

Alıntı:
plantium´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar yanlış biliyoruz.. gerçekten çok yanlış işler yapıyoruz..

dinimizde türban takmak.. iman dışında başını kapamak diye bişey yazmıyor (hele türban takıp makyaj yap ve amerikan ayakkabıları giy diye bişey asla yazmıyor) :D saptırıyoruz.. gerçekleri çocuklarımıza yanlış öğretmeyelim..

(ya saçını kestir, ya da eşarb ile kapa) ifadesi incil de geçmektedir..

yanlış bilip yanlış söylemeyelim..

Atatürk'ün yapmış olduğu inklaplara uyup herşeyi modern bir türk olarak yaşayalım ve dünyaya adımızı kara çıkartmayalım.. Asla karımıza, kardeşimize zorla türban taktırmayalım..

(başörtü bambaşka bişeydir.. siyasetle alakası yok tamamen soğuktan korunmak içindir ve saçlar görünür..)

Ayrıca Dinimiz Son Derece Modern ve Mantığa Bağlı Bir Dindir.

Atamızın Dediği gibi: "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz."

Türbanı savunan kişilere ne söylesek boş.. keşke biraz dinleseler.. sonumuz kötüye gidiyor.. üzülüyorum.. Atatürk'ün tüm uğraşlarının boşa çıkmasına üzülüyorum.. böyle olmamalı..
madem siyasetle alakası yokta ne diye atatürkün inklaplarıyla bağdaştırıyosun bu konuyu...hiç kimse atatürkün emriyle türban giymedi kimsede o istedi diye türbanı çıkarmayacak.sende kalkıp bana açılıp saçılmayı medeniyet diye savunacaksan sana başka bi şey demiyorum.
ayrıca biz din konusunda atatürkün sözlerini kaale almıyoruz.bizim için önemli olan peygamberimizin bize söyledikleridir.O'nun söyledikleride zaten atatürkün hiç bir sözüyle bağdaşmıyor...

Konu karaca10 tarafından (12-12-2006 Saat 09:39 AM ) değiştirilmiştir.
karaca10 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-12-2006, 06:49 PM   #5
Yeni Kayıt

Rep Gücü: 3 Rep: 95
enesyalniz will become famous soon enough

neden böyle birşey demişki şeyhler dervişler....
cok iyi insanlar deilmiyaa
plantium senin annen kesin başartüsü takımıyor taksaydın anlardın
enesyalniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-12-2006, 09:55 PM   #6
Yeni Kayıt

plantium is an unknown quantity at this point

benim annem takmıyor ama takmak da istemiyor çünkü Kuran'da böyle birşey yazmıyor ayrıca dinimiz son derece modern dindir ve günümüzde de türban takmak bana göre gericiliktir..

ben kendi fikrimi söylüyorum sizin fikirlerinize de saygı duyuyorum hiç bir zaman türban takan bir kadına laf atmadım ve atmam da isteğen istediğini yapabilir ama

bence türban hele hele karaçarşaf takan hem Laik Türkiye Devletine ve Vatandaşlığına, hem de İslamiyete karşı gelirler..
plantium isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 13-12-2006, 03:17 AM   #7
Uye

Cerrah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cerrah will become famous soon enoughCerrah will become famous soon enough

"plantium" Sana bir kaç şey söyleceğim ve senin gibi düşünenlere...

Kuranda Tabikide başörtüsü diye bir şey yok çok haklısın bu konuda çünkü Kuran-ı Kerimde Şöyle diyor... "Bayanlar Saçları görünmeyecek şekilde ayak bileklerine kadar olan kısım karşı cinsine yani kendisine dinen namehrem olacak kişilere görünmemelidir" diyor... Bu yazılan dini kuralın uygulanması için başa örtülen örtüyede BAŞÖRTÜSÜ denir.

İncil diyorsun İncil nedir Sana soruyorum ? İncil diye bir şey artık dünya hayatında yoktur bunu bilmiyorsan şimdi belirttim sana. Çünkü 347 adet incil vardır Bunu biliyor muydun? Allah (c.c.) Kuran-ı Kerim'i Neden gönderdi ? Zebur , incil gibi kitapların tamamıyla halk yani sizin gibi düşünebilecek insanlar tarafından değiştirildiği için...

Dini saptırmayalım demişsin peki sana bir soru daha kuran-ı kerim ilk başta kaç sayfa ile indi ? Şuan hayatta olan bir din ve bir kitap vardır. Bunlar İslamiyet ve Kuran-ı Kerim'dir. Hristiyanların yaptıkları ibadet boş bir ibadettir çünkü incil ile alakası olmayan bir din olmuştur Yahudiliği zaten saymıyorum çünkü Allah (c.c.) Tarafından lanetlenmiş bir toplumdur yahudiler...Ve gelip görelim ki Müslümanım diyen sizin gibi vatandaşlarımız Lanetlenmiş Toplum olan Yahudilere tapmakta!.. Merak ediyorum acaba Anlınız kaç kere Secdeye gitti ?

Gelelim Çarşaf giyenlere bundan sizene ? Yada bizene ? Bu toprakların üzerinde yürüyorsak kara çarşaflı başörtülü Analarımız sayesinde yürüyoruz!... Atatürk'ün bir sözüde vardır ' Geçmişini Unutan bir vatan, vatan olmaktan çıkmıştır '

Peki ya Atatürk'ün kişiliği hakkında bir bilginiz var mı ? Soruyorum... Benim Dedelerimin hepsi Kadı ve Sultan Süleyman'ın Soyundanım... Dedelerimin Anlattığı Yüce Atatürk ile siz Atatürkçüyüm , ben Cumhuriyet insanıyım diyenlerin Atatürk'ü ile yakından uzaktan alakası yok!..

Benim atalarım bu topraklar için can vermiş insanlardır sizin gibi soyu belli olmayan yahudi veya hristiyan kırması bir insan değilim...

Kuran-ı Kerimi tamamen okumayan , Namaz kılmayan kısacası yorum yaptıkları konuda zerre kadar bilgisi olmadan rüzgardan esinlenilmiş havadisler ile atıp tutan insanlardan NEFRET ederim...

Herşeyi bir yana koyuyorum ve şunu diyorum. " Bir başkasının makyaj yapması , orasını burasını açması yada herhangi bir giyindiği yaptığı şey bizleri ilgilendirmez. "

Laik bir toplum Ancak ve ancak insanların kendi iradeleri ile özgürce yaşayabildiği yerdir... Beni birinin çarşaf giymesi ilgilendirmediği gibi kimsenin tanga giymeside ilgilendirmez...

Bana Kuran-ı Kerim den bu bazı bölgelerin kapanmasıyla ilgili bir ayet yazar mısın plantium
Alt 13-12-2006, 03:17 AM   #8
Uye

Şu yazanları bir okuyuverin bakalım bunları biliyor muydunuz ?

6'sı İmanın şartı,

5'i İslam'ın şartı,

12'si namazın şartı,

4'ü abdestin şartı,

3'ü guslün şartı,

2'si teyemmüm'ün şartı olmak üzere toplam otuziki farz.

İmanın şartları kaçtır, nelerdir?
Altı'dır.
Allah Teala'ya inanmak,
Meleklerine inanmak,
Kitaplarına inanmak,
Peygamberlerine inanmak,
Ahiret gününe inanmak,
Kader ve kazaya inanmak.

İslamın şartı kaçtır, nelerdir?
Beş'dir.
Kelime-i şehadet getirmek,
Namaz kılmak,
Oruç tutmak,
Zekat vermek,
Hacca gitmek.

Abdestin farzı kaçtır, nelerdir?
Dört'dür.
Yüzü yıkamak
Kolları dirsekleriyle beraber yıkamak
Başının dörtte birini meshetmek
Ayakları topuklarıyla beraber yıkamak

Guslün farzı kaçtır, nelerdir?
Üç'dür.
Ağıza dolu dolu su vermek
Buruna dolu dolu su vermek
Bütün bedeni yıkamak

Teyemmüm'ün farzı kaçtır, nelerdir?
İkidir.
Niyet etmek
Temiz toprağa vurup yüzü ve kolları meshetmek.

Namazın farzı kaçtır, nelerdir?
Altı'sı dışarıda 6'sı içeride olmak üzere, toplam oniki tanedir.

Dışındakiler nelerdir?
Hadesten taharet
Necasetten taharet
Setr-i avret
İstikbal-i kıble
Vakit
Niyet

İçindekiler nelerdir?
İftitah tekbiri
Kıyam
Kıraat
Rukü
Sücud
Kade-i ahire

Konu Cerrah tarafından (13-12-2006 Saat 11:51 AM ) değiştirilmiştir.
Cerrah isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 13-12-2006, 03:11 PM   #9
Yeni Kayıt

asenaselcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

asenaselcan is on a distinguished road

bence bu din ile ilgili bişi değil tam tersi dini politika haline getirmiş insanlarla alakalı neden böle bi sorun daha önce yoktu bu artık bi görüş ayrılığı haline geldi başı açık yada kapalı insan heryerde insan kimsenin kınamaya yada sağlık gibi bir hizmetten yararlanmasına engel olmamalı türban takanlara değil bunu aramızda ayrılık haline getirenlere kızalım lütfen
asenaselcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 13-12-2006, 03:23 PM   #10
Uye

güzelcene açıklamışsın asenaselcan tbrk ederim... Ortamı boş konularla dolduruyorlar kendi keyflerine uydurmaya çalışıyorlar... neise...

Seçenekler
Stil