![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar" başlıklı konu görüntüleniyor, "Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Hakkari Şemdinli'ye bağlı Bêzelê (Aktütün) Köyü'nde karakola yapılan saldırıdan sonra TV'lere çıkarak 'Artık kurşun yerine kalem tutmak istiyoruz' diyen 12 yaşındaki Ç.A adlı ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 397 Rep: 39313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Hakkari Şemdinli'ye bağlı Bêzelê (Aktütün) Köyü'nde karakola yapılan saldırıdan sonra TV'lere çıkarak 'Artık kurşun yerine kalem tutmak istiyoruz' diyen 12 yaşındaki Ç.A adlı kız çocuğu gözaltına alındı. Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıdan sonra köye giden bazı televizyonların yayınlarına katılarak 'Biz yıllardır kurşunlar altında yaşıyoruz. Ben buradan Başbakan'a sesleniyorum. Artık biz mermi değil kalem tutmak istiyoruz. Bu savaşı durdur' yönünde açıklamalar yapan 12 yaşındaki Ç.A adlı kız çocuğu akşam saatlerinde bir özel televizyonun canlı yayına almak istemesi sırasında gözaltına alındı. Kız çocuğunun gözaltına alınmasına müdahale eden gazeteciler ise engellendi. Bir askeri yetkilinin gazetecilere 'Bu kızın gözaltı gerekçesi büyük yerden gelmiş. Kimse karışmasın ve haber yapılmasın' dediği iddia edildi. Akşam saatlerinde gözaltına alınan Ç.A'nın nerede tutulduğu öğrenilemedi. Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar :: www.sendika.org
__________________ |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 | |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 368 Rep: 36588 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Alıntı:
İddia edilen bu olayı ben diğer haber sitelerinin hiç birinde bulamadım. İddia edilen ve gerçekliği ispatlanmamış bir haber bu... Türk askerinin başka işi yok 12 yaşındaki çocuklarla mı uğraşmaya başladı? Bunu kendime sormadan edemedim... Başlık derseniz ayrı bir tartışma konusu ''savaşa hayır'' diyen çocuk; Nerde savaş var? Bu ülkede savaş çıkmışta bizim mi haberimiz yok.Bir avuç pkk lı teröristin öldürülmesi mi savaş? Elbet bu haberinde içyüzü ortaya çıkacaktır...Ortaya çıkınca bu konuda paylaşırız...
__________________ Kusurlarını, yüzüne karşı söyleyen insandan çekinme!Çekineceğin insan,kusurlarına rağmen seni yüzüne karşı metheden insandır. | |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: İzmir
Cinsiyet: Rep Gücü: 211 Rep: 21087 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar savasa hayır sözüyle pkk ile olan çatısmaları kastetiyse vatan haini olrk anlasılabilir , iste ozmn sülalesini ortadan kaldırırlar gerci kızın yasıda pek küçükmüs tvler de yorum yaparken dikkakli olmak lazım aslında saharayın da dedigi gibi ütrk ordusunun isi gücü yokta bi kız çocuguylamı ugrascak bu haberin altında baska seylerde aramak lazım haberin dogrulugu tartısılır önümüzdeki günlerde bu haberin ayrıntılarıda netlik kazanır.......... |
| | |
| | #4 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 397 Rep: 39313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Bu haber belki farkında değilsiniz ama bütün Tv kanallarının haber bültenlerinde yayınlandı.. ama ayrıntı verilmedi.. ayrıca "sendika org" bu haberi DİAH den almıştır... bilmeyenlerin bilgisine....
__________________ Konu SAHARAY tarafından (11-10-2008 Saat 01:57 AM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #5 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: İzmir
Cinsiyet: Rep Gücü: 211 Rep: 21087 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
heh iste bizde onu diyoruz ayrıntılar niye yok, neden yok, niçin yok???? bi haber veriliyosa ayrıntıları niye verilmez(tv kanalları için sölüorum) bu isin içinden baska islerde çıkar çıkar bu olayın kokusuda(asıl yüzü) yakında | |
| | |
| | #6 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 368 Rep: 36588 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Alıntı:
Bilgi için teşekkürler... Not; Alıntıya tıklayacağımı edite tıklamışım,yanlış anlaşılmasın lütfen.
__________________ Kusurlarını, yüzüne karşı söyleyen insandan çekinme!Çekineceğin insan,kusurlarına rağmen seni yüzüne karşı metheden insandır. | |
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 368 Rep: 36588 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar ‘Mermi değil kalem tutmak istiyoruz’ dedi karakola çekildi Star Haber’de eline aldığı uçaksavar mermisini göstererek, “Bizim kalemimiz işte bu olmuş” diyen Aktütünlü Çiçek’ polisler askeri kamyonete bindirip uzaklaştırdı Aktütün köylüleri, 17 şehidin verildiği Jandarma Sınır Karakolu’na yapılan saldırının yapıldığı günden bu yana bölgeye gelen gazetecilere yaşadıkları sorunları anlatıyor. 9 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Çiçek Aysal da, sevimli hareketleri ve etkili konuşmasıyla Aktütün köyünün sesi oldu. Star Haber’e konuşan Çiçek, eline aldığı uçaksavar mermisini göstererek, “Bu bizim kalemimiz olmuş. Bunlar bizim okulumuz olmuş. Biz okumak istiyoruz, biz öğretmen istiyoruz” dedi. Bu röportajı geçen salı günü ana haber bülteninde yayınlayan Star Haber, çarşamba günü de Çiçek Aysal’ı canlı yayına çıkarmak istedi, ancak yetkililer ayağa kalktı. Canlı yayın için hazırlanan sete gelen asker ve polisler Çiçek ve ailesinin konuşmasını engelledi. ‘Canlı yayına çıkma’dendi Emniyet ve jandarmaya götürülerek kendisi ve kardeşleri için giyim ve kırtasiye malzemesiyle oyuncak verilen Çiçek’e, televizyonda yayına çıkmaması tavsiyesinde bulunuldu. O gün Şemdinli’deki akrabalarının yanında kalan Çiçek ve babası, dün Aktütün Köyü’ndeki evlerine döndü. Emniyette ve jandarmada kendisine ve babasına çok iyi davranıldığını söyleyen Çiçek Aysal, “Bana hediyeler verdiler. Televizyonlara çıkmamam için tavsiyede bulundular. Ben orada hiç korkmadım. Çünkü televizyonda köyde içinde bulunduğumuz durumu anlattım. Yine televizyona çıkar yine bunları söylerim” dedi. Köydeki kızların okumak istediğini belirten Çiçek Aysal, “Ben doktor olmak ve bu bölgede görev yapmak istiyorum. Bir arkadaşım da öğretmen olacak.Silah sesi olmasın, okulumuz, öğretmenimiz olsun, daha güzel evlerimiz olsun” diye konuştu. Eline aldığı kalemle kardeşleri 3 yaşındaki Hülya, 7 yaşındaki Arif ve 3 yaşındaki Bayram’la birlikte gazetecilere poz veren Çiçek Aysal, artık bu kalemi elinden bırakmak istemediğini söyledi. Patlama olunca kardeşlerini koruyor! Çiçek’le Star TV muhabir Turgut Erat arasında geçen bu konuşma tüm Türkiye’yi ağlatmıştı: * Biz okulumuz, öğretmenimiz olsun istiyoruz. * Patlama olunca ne yapıyorsun? * Kardeşlerimi koruyorum. Yanıma geliyorlar * Sen kaç yaşındasın ki kardeşlerini koruyorsun? * 9 * Burada çocuk olmak nasıl bir şey? * Çocuk olmak bizim de hakkımız. Biz de mutlu olmak istiyoruz. Biz de başarılı olmak istiyoruz. Diğer çocuklar gibi insan olmak istiyoruz. (Ağlama başlıyor) ATATÜRK OLSAYDI OKUL KAPANMAZDI Star muhabirine doğaçlama bir şekilde mermi gösterip, “Bunu değil kalem tutmak istiyoruz” deyince dikkatleri çeken Çiçek, ertesi gün yine ekranlarda ’Okulunuz neden kapalı’ sorusuna verdiği cevapla yine bir bomba patlattı: “Atatürk olsaydı okulumuz kapanmazdı!” kaynak
__________________ Kusurlarını, yüzüne karşı söyleyen insandan çekinme!Çekineceğin insan,kusurlarına rağmen seni yüzüne karşı metheden insandır. |
| | |
| | #8 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (haziran 2008) ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: MATRİKS'den Yaş: 34
Cinsiyet: Rep Gücü: 243 Rep: 24183 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Zaten anladığım kadarıyla korkulan çocuk değil,medyadır.Medyamızın terörle mücadele de yaptığı katkı,zararlarının yanında çok cüzi kalır.Isınamadım ateşinden,kör oldum dumanından atasözü bu duruma cuk oturmaktadır. |
| | |
| | #9 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 28 Rep: 2742 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Selam... Turk Ordusunun boyle bir olayla iliskilendirilmesi yanlistir. Yalniz haberi cocukta al mantigi'yal ordaki yetkililer Kiz kunusturmak icin ifadesine bas vurabilirler buda nurmaldir. Turk Ordusuna medyanin saldirmalarindan dolayi olay carpitiriliyordur. Turk Ordumuzu Allaha ser guclerden korusun. Saygilar... |
| | |
| | #10 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 586 Rep: 58391 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Savaşa hayır diyen kız çocuğunu gözaltına aldılar Bu kız neden çıkıp teröre bir son verin demez de, savaşa bir son verin diye haykırır...? Kim öğretmiştir ona ,bunun bir savaş ! olduğunu...?
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |