FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Web Tasarım Estetik R R key ödemeleri R R R R Alışveriş

Tehlikeli tırmanış: Dün Altınova bugün Adana

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Tehlikeli tırmanış: Dün Altınova bugün Adana" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: mustadaf ´isimli üyeden Alıntı sevgili kardeşim, yorumlarınızı takib etmeye gayret ediyorum.pekçok noktada meseleye yaklaşımınız da şahsen bu fakir tarafıundan hoşnudlukla karşılanıyor.bu ülkenin birlik,beraberlik ve huzurunun mayasının ne olduğu konusunda ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 08-10-2008, 10:34 AM   #11
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)
 
RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Yaş: 24
Mesajlar: 2.936
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet:
Rep Gücü: 687 Rep: 68404
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Cevap: Tehlikeli tırmanış: Dün Altınova bugün Adana

Alıntı:
mustadaf´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili kardeşim,
yorumlarınızı takib etmeye gayret ediyorum.pekçok noktada meseleye yaklaşımınız da şahsen bu fakir tarafıundan hoşnudlukla karşılanıyor.bu ülkenin birlik,beraberlik ve huzurunun mayasının ne olduğu konusunda ortak adres gösterdiğimize de inanıyorum.
10 yıl kadar doğuda eğitimci olarak çalıştım.hem de terörün en acımasız olduğu zaman diliminde.orada gördüklerimiz ve duyduıklarımız,ilk zamanlarda bizlerin zihinlerini darmadağın etmişse de,batıya geldikten sonra gördüklerimiz ve duyduklarımızlla,aslında önce görüp duduklarımızın tamamen gerçek olduğunu bize öğretti.
100 yıllık geçmişi olan gizli bir yapılanmanın,daha doğrusu Sultan Abdulhamidin tahtından alaşağı edilmesiyle kendini gösteren bu zihniyetin,gün geçtikçe kendini daha da güçlendirdiğini ve bugün geldiğimiz noktada ülkede barış,huzur ve kardeşliği imha için her fırsatı değerlendirdiğini görüyoruz.
Dün Ermeni,Rum ve batıl kafalı bir intikam ekibince yönlendirilen bu tür yapılanmaların bugün,etnik kökeni farkedilmeden bu ülke halkına düşman ve onların gözyaşları ve kanları üzerine medeniyet ve saltanat kurmak izteyen zümrelerce aynı görevi devam ettirdiğine şahid oluyoruz.
bugün güneydoğuda dünyanın bütün istihbarat birimlerinin üs kurduğunu bilmeyen yoktur.
keza geçmişten günümüze taşınan bir intikam duygusunun yokedilemediğiniş de bilmeyen yoktur.Daha açık bir ifadeyle söyleyeyim,Şeyh Said kıyamıyla kendini gösteren bir başkaldırıyı hain ve ırkçı bir isyan olarak görüp,ardından istiklal mahkemelerinin kurulduğunu ve buralarda binlerce insanın gereklşi tahkikat ve soruşturma yapılmadan idam sehpalarında sallandırıldığını da bilmeyen yok gibidir.Tarihe not olarak düşülen "sanığın id***** ve şahidlerin bilahare dinlenmesine"hükmünün defalarca verildiğini de herkes bilmektedir.
Özellikle tek parti döneminde genelde tüm türkiye,özelde bölge insanının çektiği sıkıntılar ve yönetici erk tarafından gördüğü muamele içler acısıdır.Topyekün red ve imhaya dönüşecek kadar sadistleşen bir yaklaşım,zamanla bölge insanının kanlarının kaynamasına,tepkilerini daha sesli olarak göstermelerine zemin hazırlamıştır.
Karanlıktan beslenen şer odaklarının beklediği de budur.Bir infial ve kaos ortamının oluşması ve ülkede bir iç karışıklığının zarurete dönüşmesidir.
Bazı gerçekleri burada dile getirmenin sıkıntı vereceğinin farkındayım.
Netice itibariyle inkarcı ve redçi politikalr,ülkemizdeki farklı etnik gruplar arasındaki husumetinde tek amilidir.
Bölge insanına karşı peşin fikirli yaklaşım,kardeşiliği dinamitleyen bir yaklaşımdır.Etki tepkiyi doğurmuştur.Bu tepkiyi ranta dönüştürme çabasını da bir kısım maşa ögütler çok iyi kullanabilmektedir.
Geçmşişte Sakaryada,Altınovada yaşanan olaylar,bu açıdan bakıldığında karanlıktan medet umanların istediği olaylardır.
En son yaşadığım bir olayı anlatarak sözlerimi bitireyim:
Aynı yurtta kalan iki genç kavga ediyorlar.Sebebi de birisinin kürdçe türkü söylemesi.Diğeri vay sen bana sövüyorsun,burası ... diyerek saldırıyor.Kavga dışarıya taşıyor.Başedemeyeceğini anlayan çocuk arkadaşlarını çağırıyor.İlgi çekmek vehaklılığını isbat etmek için bayrağı yere attı çiğnedi diyor..
O gün tüm sokaklarda eylem vardı.Bayrağını alan koşmuştu.Çocuk linç edilmekten son anda polislerce bir dersaneye kaçırılarak kurtuldu.
Birisi bir yere bir ateş atıyor.
Körüğünü alan oraya koşuyor,
Sormuyor,soramıyor,sorgulayamıyor,

Diyeceksiniz ki tüm olaylar böyle mi,
Elbette değil,
Bu ülkede gözü olan,
Damarlarına düşmanlık işlemiş olanlar her devirde vardı,bu devirde de var.ve azımsanmayacak kadar da çok.
Onların varolması,onların şahsında bir ulusun yok edilmesini gerektirmiyor.

Mesleye buradan bakmak gerektiğini düşünüyorum.
Bu ülkeyi kargaşa ve kaos ort***** götürmeye çalışanlara karşı uyanık olmalıyız.
Birliğimizi,kardeşliğimizi kimse bozamamalı.

Hepimiz insanız nihayetinde!
Biz de yaşamak için gelmişiz.
Başkaları gibi.

Değişen hiçbirşey yok esasında...Amaç aynı...Ve aynı yol üzerinden yine amaçlarına ulaşma derdinde aynı kişiler...Bu kişilerin ekmeğine yağ sürenlerde yok değil tabii..

Allah milletimize, devletimize zeval vermesin...
__________________
ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan
yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ...
RABİA isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
sevgililer günü s-a-d-e Mesaj Panosu 0 10-02-2008 10:34 PM
Dağcılık Nedir doğangüneş Spor Dünyası 1 21-01-2008 07:26 PM
Ben bugün öldüm doğangüneş Öykü & Hikaye & Fıkra 6 15-01-2008 11:30 PM
Adana Nil@y Turizm-Gezi-Seyahat 6 10-12-2007 05:25 PM
Dünya'da ki Birçok İcatların Tarihleri ve Bilgileri doğangüneş Genel Kultur 2 24-08-2007 11:28 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:51 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO