FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Aydın Doğan'a Harp İlanı

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Aydın Doğan'a Harp İlanı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Aydın Doğan'a savaş ilanı Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan'a savaş açtı. İsmini vererek yüklendiği medya patronuna karşı ağır konuştu. Hürriyet'ten bir ilk haber Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu'na karşı kılıcı çekti. Erdoğan ..."

Seçenekler Stil
Alt 06-09-2008, 07:40 PM   #1
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

Y.E.K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Y.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyor
Aydın Doğan'a Harp İlanı

Aydın Doğan'a savaş ilanı
Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan'a savaş açtı. İsmini vererek yüklendiği medya patronuna karşı ağır konuştu.
Hürriyet'ten bir ilk haber
Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu'na karşı kılıcı çekti. Erdoğan "Artık saygılı, gizli götürelim yok. Her şeyi millete duyuracağız" sözleriyle savaşı ilan etti..
Deniz Feneri davasıyla ilgili iddialara tepki gösteren Erdoğan, imar planı değişikliği talebini reddetiği için Aydın Doğan’ın kendisi için kampanya yürüttüğünü söyledi
Aydın Doğan'a "hakkımda yazdığın iddiaları ispat etmezsen ahlaki değerlerden nasibini almamışsın" dedi...
Erdoğan partisinin Güngören ilçe kongresinde Doğan'a işte böyle yüklendi:
KAMPANYALARIN TEK SEBEBİ HİLTON
"Partimize haksız ithamlar var. Ak Parti alışılmış partilerden değil. Onlar Aydın Doğan'la pazarlığa oturmuş olabilir ancak biz oturmadık. Hilton Oteli için istediği plan tadilatını bana ve belediye başkanını yaptıramadığı için bu adımları atmaktadır. Bu kadar açık söylüyorum. Bunu bizzat bana ve belediye başkanıma teklif etmiştir. Ve istediğini alamadığı için de bu kampanyaları sürdürmektedir
HER ŞEYİ MİLLETE DUYURACAĞIZ
Daha önce desteklediği gazeteleri hangi metodlarla destekliyor, onları da duyacaksınız. Daha sonra o gazeteler nasıl kendisine tetikçilik yapıyor bunları da açıklayacağız. Bundan sonra artık saygılı götürelim, gizli götürelim yok. Her şeyi açık ve net millete duyuracağız
AYDIN DOĞAN İSPAT ETMEZSEN AHLAKSIZSIN
Günlerdir sürdürdükleri kampanya böyle cevapsız kalmamalı. Medya Grubuyla sürdürdükleri kampanyada Deniz Feneri ile ilgili benim adımı koydular. Ben böyle bir para mı almışım? Ben şimdi Doğan Grubu'na sesleniyorum. Bunu ispat etmezsen ahlaki değerlerden nasibini almamışsın demiştir.
SEN BU ÇAMURLARI KABUL EDERSİN AMA BEN ETMEM
Tayyip Erdoğan ne böyle bir para almıştır ne de böyle bir işe karışmıştır. Bunu hangi yüzle hangi anlayışla söylüyorsunuz? Birileri bizim adımızı vererek bu işi yapmış olabilirler ama sen nasıl bunu kullanabiliyorsun? Kusura bakma Aydın Doğan sen böyle çamurları kabul edebilirsin ama biz etmeyiz.
Alman makamlarına baskı yapmışız. Bugün Alman Savcı açıklama yaptı: "Bize hiçbir Türk makamı baskı yapmamıştır" Hak yerini er geç bulacak. Hiç endişe etmeyin. Vurdukça güçleniyoruz. Onlar bize iftira atıyor. Biz güçleniyoruz."
Aydın Doğan'a savaş ilanı haberi - 06 Eylül 2008 Cumartesi 16:31

Y.E.K. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 06-09-2008, 10:15 PM   #2
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 25
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Aydın Doğan'dan cevap

Doğan'dan Başbakan'a 'sicil'li cevap

Doğan Grubu Başkanı Aydın Doğan, Başbakan Erdoğan'ın yönelttiği sert eleştirilere cevap verdi. Doğan, "Erdoğan sicil amirim değil" dedi.

AYDIN Doğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AKP Güngören İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında kendisine yönelik sözlerine yanıt verirken, “Ben bu yaşıma kadar ahlakımla ve şerefimle geldim. Ahlakım konusunda sicil amirim Başbakan değildir. Ahlakımın hesabını hem bu dünyada hem öteki dünyada alnımın akıyla veririm” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Hilton olayını ‘şantaj’ gibi kullandığını belirten Aydın Doğan, “Her fırsatta Hilton’u diline dolamasından, bu konuyu artık şantaj aracı haline getirdiği sonucunu çıkarıyorum. Şantaj, başbakanlara yakışan bir şey değildir” diye konuştu. Erdoğan'ın kendilerini susturmak istediğini anlatan Aydın Doğan, “Devlet bütün kurumlarıyla ellerinde. Bize yapmadıkları kötülüğü bırakmayabilirler. Zaten yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. Ama hür basını susturmaya tam teşebbüs eden bir başbakanı tarih, demokrasi defterine değil, diktatörler sayfasına yazar” dedi.

Aydın Doğan'ın, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleriyle ilgili yazılı açıklaması şöyle:

“Başbakan'ın konuşmasını hayretle dinledim.

Sadece hayretle değil, aynı zamanda Türkiye’de basın özgürlüğünün geleceği açısından da çok derin bir endişeyle dinledim.

Deniz Feneri ile ilgili haberleri gazetelerden, televizyonlardan izliyorum.

Neymiş olay?

İnsani yardım toplama amacıyla kurulmuş bir dernek, topladığı paraları, birtakım şirketler aracılığıyla şahıslara vermiş.

Tabii bu çok önemli bir olay.

Çağımızda insani dayanışmayı, yardımlaşmayı sağlayan kuruluşların büyük sorumlulukları var.

İnsanlardaki yardım duygusunu istismar etmek, bana göre günahların en büyüğüdür.

Çünkü o duyguyu yok ettiğiniz, yardımlaşma amacıyla çalışan insanlara ve kuruluşlara olan güveni sarstığınız takdirde, insanlığa çok büyük zarar vermiş olursunuz.

Bu olayı kim ortaya çıkarmış?

Alman polisi ve makamları.

Kim yargılıyor?

Alman yargısı.

Peki bizim gazetelerimiz, televizyonlarımız ne yapıyor?

Mahkemenin safahatı hakkında bilgi veriyor.

Başbakan kime kızıyor?

Bu haberleri veren gazetelere ve televizyonlara.

Hatta onlara da değil, direkt beni hedef alıp bana kızıyor.

Bunun bir mantığı var mı?

Şahsıma karşı bu saldırıyı mantıkla, vicdanla, adalet duygusuyla izahı mümkün mü?

Sanıklardan biri, toplanan paraların Başbakan’a verilmek üzere birisi tarafından alındığını söylüyor.

Bu ifade tutanağa da geçmiş.

Peki bu ifadeyi kim dile getiriyor?

Ana Muhalefet Partisi Başkanı.

Hem de nerede?

Televizyonlarda canlı yayında.

Tekrarlayayım.

İddia sahibi Alman yargısı.

İddiayı Türkiye’de dile getiren, Ana Muhalefet Partisi Başkanı.

Bunun yayınlayan NTV Televizyonu.

Söyler misiniz ben bunun neresindeyim?

Kendi gazetelerime bakıyorum, hepsi bunu Deniz Baykal’a atfen vermişler.

Başbakan bize yükleniyor.

Herhalde bu yolla susturmak istiyorlar.

Devlet bütün kurumlarıyla ellerinde.

Bize yapmadıkları kötülüğü bırakmayabilirler.

Zaten yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler.

Ama hür basını susturmaya tam teşebbüs eden bir başbakanı tarih, demokrasi defterine değil, diktatörler sayfasına yazar.

Başbakan durmadan Hilton meselesini dile getiriyor.

İddia sahibi ben değilim ama Başbakan bunun hesabını senden sorarım diyor.

İddia doğru çıkmazsa, seni ahlaksız ilan ederim diyor.

Ben bu yaşıma kadar ahlakımla ve şerefimle geldim.

Ahlakım konusunda sicil amirim Başbakan değildir.

Ahlakımın hesabını hem bu dünyada hem öteki dünyada alnımın akıyla veririm.

Bir başka nokta daha var ki, bundan söz etmekten hicap duyuyorum.

Başbakan, gazetelerde ne zaman hoşuna gitmeyen bir haber görse hemen Hilton ipine sarılıyor.

Kendisine açık açık şunu söylüyorum:

Hilton konusunda yasalara aykırı bir talebim varsa, bunu reddetmek kamu otoritesinin görevidir.

Ama vatandaş olarak haklı bir talepte bulunuyor ve bunu yerine getirmiyorsa, bu da suçtur.

Türk kanunları, başbakanlara suç işleme hakkı vermiyor.

Bir de şunu merak ediyorum:

Hilton konusu Başbakan’ı neden bu kadar ilgilendiriyor?

Ben Hilton konusunun İstanbul Belediyesi’nin yetki sınırları içinde olduğunu sanıyordum.

Yoksa İstanbul Belediyesi’nin yönetimi de mi Başbakanlığa geçti?

Her fırsatta Hilton’u diline dolamasından, bu konuyu artık şantaj aracı haline getirdiği sonucunu çıkarıyorum.

Şantaj, başbakanlara yakışan bir şey değildir.

Ayrıca suçtur.

Yine de benim açımdan bu konuşmanın asıl vahim yanı, basın özgürlüğüne yönelik ağır tehdidin artık iyice su yüzüne çıkmış olmasıdır.

Başbakanımız eleştirilmekten hoşlanmıyor.

Hoşlanmayabilir.

Ama elindeki gücü de kullanıp bunu şantaj aracı haline getirme hakkı yoktur.

Bana göre bu tutumu ağır bir anayasal suçtur.

Çünkü Anayasamız, basın özgürlüğünü teminat altına almıştır.

Bugünkü konuşması bana göre Türk basın tarihinde çok tehlikeli bir dönemin başladığının en somut işaretidir.

Şimdiye kadar ellerinden gelen baskıyı yapıyorlardı. Demek ki baskıları daha da ağırlaşacak.

Benim söyleyeceğim bundan ibarettir.”

Hürriyet
Alt 07-09-2008, 01:09 AM   #3
Banned
No maldigas la oscuridad, enciende la vela...

Blog Mesajları: 1
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor
Cevap: Aydın Doğan'a Harp İlanı

Mehmet Emin Karamehmet ve Aydın Doğan son zamanlarda hükümetin ülkenin önde gelen işadamlarına yönelik başlattığı opersayonun odağında..Cem Uzan bir çırpıda sallanıvermişti hükümetin güçlü kıskaçlarında fakat bir şeyler Hükümetin aleyhine geliştiği dönemde Devletin gücünü bu denli kişisel savaş haline getiren zihniyeti anlamak zor değil..!Hükümet ele geçirdiği gazete ve yayın kuruluşları ile tek sesli bir yönetim peşinde aleyhlerinde bir şey yazılmasın çizilmesin diye medyayı susturmak.. Ele geçirebildiğini geçiriyor himayesine katamadıklarını yıpratarak susturmaya çalışıyor ne diyelim adından anıldığı gibi Adalet buysa tek sesli bir yayıncılık onların adaleti..
Bay X isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 07-09-2008, 09:34 PM   #4
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Y.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyor

Bu yapılanlar siyasi şantaj
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki tartışma giderek büyüyor. Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün grubu ve doğrudan şahsını hedef alan suçlamaları üzerine bir açıklama yapmıştı, Aydın Doğan bugün saat 20.00'de Kanal D'de canlı yayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iddialarına ve suçlamalarına yanıt veriyor...
Aydın Doğan'ın konuşmalarından satır başları...
"Tayyip beyin tutumuna hayret ettim. Muhattap ben değilimki neden benimle uğraşıyorsun. Alman medyası bir takım yolsuzlukları bulmuş. Burda alman medyası ve mahkemeleri iddianame hazırlamış ve dava açmış. Bizim oradaki gazetecilerimiz de bu davayı takip edip onu yzıyor. Ben bir şey söylemiyorumki, beni neden suçluyor kendisi.
Seninle ilgili meseleyi ben yayınlamadım diyorum, seninle ilgili meseleyi NTV canlı yayında Deniz Baykal yaınladı. Ben bunu açıklayınca Erdoğan, bugün dediki, "Deniz Baykal da senden aldığını söylüyor"
Başbakan Erdoğan gündemi değiştirmek istiyor.
Hilton konusu ise beni son derece rahatsız etti. Bu çok ucuz bir polemik. Hilton da ne var? Ben bu ülkede yaşayan 24 bin adam çalıştıran biri oalrak, her gün devletle işimiz müracatlarımız var. Ben Hilton için yasal bir şey istemedim. Ben Hilton için başbakan'a gitmedim.
Velevki ben ona gittim, ben ona Hilton için gitmedim. Ben ona sayın başbakan 2 buçuk milyon dolar paramız var. Biz bu ülkede yatırım yapmak istiyoruz. Ben sizden ruhsat istiyorum, ben o ruhsatla yatırım yapıcam. Rafineri kuracağım dedim. Nerde kuracaksın dedi? Ceyhan'da dedim. Hayır olmaz orayı çalık grubu istiyor dedi. Ben de çalık da kursun ben de kurayım dedim. ama kabul etmedi.
Kendisi bana sordu, Hilton'u ne yapacaksın diye, Ben de Hilton demode olmuş, yanına ilave birşeyler yapılması lazım dedim. Ben Başbakandan bir şey istemedim. Benim Hilton'u yıkıp da yerine gökdelen yapma gibi bir planım yok. Sayın Başbakan sapla samanı karıştırıyor. Ülkenin Başbakan'ın böyle ucuz şantaj yollarına gitmesi çok üzücü. Başbakan'ı anlamakta zorluk çekiyor. Bu yapılanların sonucu siyasi şantajdır"
Bu olanlara üzülüyor. Ben 50 yıldır bu memelekette iş yapıyorum. Başbakan bir hafta sonra neyi açıklayacak. Benim eğer suçu varsa ve elinde tutuyorsa onun yaptığı da suçtur. Bu dosyaları elinde tutuyorsa, başbakan bana şantaj yapıyor demektir. Eğer benim birşeyim varsa hemen açıklasın. Hemen açıklayacak ve beni gerekiyorsa tutuklattıracak. Bu öfkenin sebebi, Tayyip Bey 2002 yılında geldi ben yolsuzlukların üzerine gidicem dedi. Ama daha çok yolsuzluklar çıktı ortaya. Tayyip Beyin amacı gündemi değiştirmek. Bunun içinde Doğan Grubu hedef aldı. Seni susturacağım diyor.
Ben ne CHP'nin ne AKP'nin adamıyım, ben bu ülkenin yansız medyasıyım. Tayyip Beyin benimle övünmesi lazım. Ben doğruyu da yazmak zorundayım.Ben burdan Tayyip beye diyorum ki, "Bırak bizimle böyle uğraşmayı da Avrupa Birliğine Türkiye'yi götür, biz de sana yardımcı olalım, Benim yakama niye yapışıyorsun. Ne kadar vurguncu soyguncu varsa gel yakalarına beraber yapışalım. Senin benim yazdığım haberleri alıp, bana destek çıkmak gerekirken, sen beni susturuyorsun. Kasımpaşa'dan çıktın Başbakan oldun, şapka çıkarıyorum ama demokrasi olasaydı sen bunu yapamazdın. Eğer bir ülkede demokrasi varsa medya da özgür olmalı. Senin bu olanları da içine sindirmen lazım. Ben sana neden hasım olayım ya, ben siyasetçi değilimki sana rakip olayım"
Türkiye krallıkla mı yönetiliyor, yoksa demokrasiyle mi onu merak ediyorum. Dua ediyorum tayyip Bey de demokrasiyi içine sindirsin. Bağımsız basını içine sindirsin. parti kongrelerinde git rakiplerini eleştir. Medyayla ne işin var! Yalan yanlış ne varsa düzeltmeye amadeyiz ama böyle tehditle şantajla iş yürütülmez, bunun adı demokrasi değildir. Bunun adı olsa olsa diktatörlüktür."
Bu yapılanlar siyasi şantaj haberi - 07 Eylül 2008 Pazar 20:10
Alt 07-09-2008, 09:40 PM   #5
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Erdoğan bombayı patlattı!

Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan bombasını patlattı. Doğan, Erdoğan'dan resmen rüşvet istemiş!
Aydın Doğan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki savaş öyle bir boyuta geldi ki artık belgeler konuşuyor. Sıra Erdoğan'daydı ve Doğan ile ilgili bombayı patlattı. Başbakan, Doğan'ın, "Hilton arazisi için kendisinden torpil istediğini" açıkladı.

Doğan'a 1 hafta mühlet tanıyan Erdoğan, "RTÜK ile derdiniz nedir açıklamazsanız, ben açıklayacağım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da partisinin Bayrampaşa İlçe Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'dan bomba gibi iddialar geldi. İşte Erdoğan'ın olay yaratan açıklamaları;

Bu hamur daha çok su götürür: Dün yaptığım açıklamalardan sonra sayın Doğan yazılı cevap vermiş. Bu yazı cevapsız kalmaz bu hamur daha çok su kaldırır. Sayın Doğan anı kurtarmaya gayret etti. Ben dünkü açıklamayı biraz daha açmam gerekecek. Tabi Aydın Doğan'ın genel yayın yönetmeni bir cevap verme yarışına girmişler. Yönetmen diyor ki insani duyguları sömürenleri yazmayalım mı? Yazma diyen mi var. Yaz da doğruları yaz. Daha düne kadar Baykal ile paslaşma halindÇevreci Doğan sevsinler seni

Gazetelerin çevreci çevreci dolaşıyor ya şimdi diyorum 'Çevreci Doğan sevsinler seni' O alanı rezidans yapmak üzere Şişli Belediyesi'nden işini halletti ama Büyükşehir'den sonar halletti. O yazılı açıklamadan sonar şimdi bunu açıklıyorum. Kullandığı ifade şu "Ben bu kadar parayı boşuna mı kullandım'' diyor. Bunlar köşeyi böyle döndüler. Bugüne kadar böyleydi şimdi temin edemedikleri için rahatsızlar. Önce köşeye sıkıştıracaklar. Gazetelerinin tekniği bu. Sonra alacaklarını alırlar. Bizden bunu alamadıkları için çılgına dönüyorlar. Tabi ki bizim bu tür meşru olmayan şeylere evet dememiz mümkün değil. Hilton'un imar değişikliği konusunda bizzat kendileri geldiler benden destek istediler. Bu desteği vermedim. Sadece konu bu değil. Biraz sabırlı olacaksınız bizi izlemeye devam edeceksiniz. Bundan sonra Doğan grubu yazdıkça ben de açıklayacağım.
e yaparak toplanan paraların Başbakan Erdoğan'a elden verilen paraların makbuzu deniyordu. Ne oldu o belgeye. Kayıp mı oldu. Nerede o sözünü ettiğin tutanak. Şimdi yarım ağız elden değil, Başbakanlığa verildiğini söylüyorsunuz. Madem öyle baştan doğrusunu yazsaydınız. Doğrusunu beni konuşturduktan sonra mı öğreniyorsunuz da şimdi yazıyorsunuz.

Doğan suça yataklık ediyor: Sayın Doğan dün hala iddia sahibi ben değilim. Toplanan paraların Başbakan'a verilmek üzere verildiğini yazıyor. Hukukta yataklık etme diye bir olay var. Şu anda böyle bir iftiraya yataklık ettiğinin farkında mısın. Soracaksın sen Türkiye'nin 1 numaralı medya grubusun ya. Başbakanlığın basın müşavirliği var. Niye teyit etmiyorsun. TC Başbakanı'na leke atmanın ne kadar çirkin oludğunu aklından geçirmiyor musun? Yoksa eski komünistlerin mantığı ile 'iftira at tutmazsa da lekesi kalsın' mantığını mı yürütüyorsun. Ben sana hatırlatayım. Tutanak dediğiniz üzerinde imza ve rakam olmayan bir belge. Tsunami bölgesine gönderilmek üzere aldım diye yazıyor. Rakam ve imza bile yok. Mahkeme safahatı hakkında böyle mi bilgi veriyorsunuz. Başbakanlık diye yazıyor. Sen hala Başbakan diyorsun. Eski yalan üzerinden yazıyorsun. Hanginiz yalan hanginiz doğru söylüyorsunuz. İftiralarla insanların şeref ve haysiyetine saldıracaksınız. Bu kadar ucuz mu bu iş. Kusura bakmayın bu kadar ucuz değil.

Bozacının şahidi şıracı: Basın özgürlüğü size yalan yazma insanların şeref ve haysiyetleri ile oynama hakkı vermez. Yazacaksanız doğru yazın. İnsanları karalamaya hakkınız yok. Ben deniz Baykal'ın ve NTV'nin yalancısıyım diyor. İyi de Baykal'da ben Aydın Doğan'ın gazetelerinin yalancısıyım diyor. Böyle şey olur mu? Hani var ya şıracının şahidi bozacı. Oyun mu oynuyoruz yahu. Tayyip Erdoğan hiç bir zaman yanlış yapanın yanında olmadı olmayacaktır. Suçlu ile masumun birbirinden ayırt edileceği yer gazete sayfaları değil mahkeme salonlarıdır. Kimin suçlu kimin masum olduğuna siz mi karar vereceksiniz? İnsanları önce suçlu sonra kendilerini aklamalarını isteyeceksiniz. O işi mahkemelere bırakın. Karar aşamasına gelen bir dava var. Adalet tecelli edecektir. Saldırganlığınızın altında ne var onu söyleyin. Bunun altında muhakkak bir şey var. Bunu ben biliyorum da siz açıklayın bunu.

Doğan'a bir hafta süre veriyorum: Bir hafta süre eğer önümüzdeki hafta yine İstanbul'dayım. Gelecek hafta açıklayacağım. Nedenini biliyorum. RTÜK ile ne işiniz. Açıklamadığın takdirde açıklayacağım. Birkaç hafta sonra açıklanacak bir davanın sonucunu neden bekliyorsunuz. CNN'in karasal yayını hakkında bir isteğiniz var mı yok mu? Bunları açıklayan yoksa ben açıklayacağım.

Hilton bombasını patlattı: Bak bu iftiranın dayandırıldığı belgeyi arkadaşlarım buldu. Alman yetkili diyor ki Türk hükümetinden Alman tutukluyu almak için talepte bulunduk. Onlar da Almanya'da tutuklu bulunan Türklerin durumunu hatırlattılar' diyor. Size ne oluyor. Madem yazacaksın al sana delil diye dosyaya eklenen belge. Milleti niye aldatıyorsun. Böyle mi haber yapıyorsun. Bu mudur basın özgürlüğü? Gayet iyi avukatlığınızı yapıyorlar. Onlar patronlarını savunmada mahirler. Öncelikle gelin de patronunuzun haksızlıklarını değil de gerçekleri yazın. Ve Aydın Doğan da tutmuş bana yazılı cevap vermiş. Özgür basını susturmak istiyormuşuz. Cevap vereceksen iddialarını doğrularsın. Diyor ki '' Hilton ile ilgili sorunu belediyenin sorunu olarak biliyordum. Belediyenin sorunu ise neden bu konuyu bana getirdin. Bana getirip yardım istedim. Şimdi açıklıyorum. Doğan Hilton'un önündeki devasa alanını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na rezidans yapmak üzere ricada bulundu. Dedim ki mümkün değil. Benden sonra Başkanla görüştü. Yemekte yediniz değil mi? Evet yanlarında 3. şahıs vardı. Şişli belediye başkanı. Bunlar yalan değil çünkü ben gerçekleri söylüyorum. Kovaladığın iş hakkın değil.

Attığın iftiraların cevabını bulacaksın: O yazacak biz açıklayacağız. Onların tüm kara kaplı defterleri açığa çıkacak. Sen eleştirirken hakaret ederken hakkında siyasetçi olarak susacağız öyle mi. Attığın her iftiranın cevabını alacaksın AK Parti budur. Şimdi önümüzdeki hafta içerisinde Sayın Baykal ve sözcülerinin de açıklamalarına karşı bilgi ve belgelerle açıklama yapacaksınız. Gerekli cevapları arkadaşlarım da vermeye başlayacaklar. Çünkü AK Parti 3 Y ile mücadele ediyor. Bunlar yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk ile mücadele ederek iktidara geldik. Bundan sonra da vereceğiz. Doğan grubuna diyorum ki sana son bir katkım olsun sana yanlış söylemişler. Bunu da iyi öğren. Demokrasilerde konuşma hakkı sana da senin gazetelerine de mahsus değil. Başbakanların da konuşma hakkı var eleştirilme hakkı da var. Eleştirmek istiyorsan eleştirilmeyi de göze alacaksın. Ne kadar tahammüllü olduğunu zaten yaptığın açıklamalarla ortaya koyuyorsun. Çünkü senin maaşlı köşe yazarları, silahşorların var. Senin bu noktada paralı silahşorun bol. Milletim bunu görüyor. sen en iyisi bu eleştirilere tahammül konularına pek girme. Önce git kendi dersini iyi çalış. Cevap hakkına saygıyı öğren sonra gel. Bu bahse temenni ederim ki kaldığımız yerden devam etmeyelim. Doğrular yazılsın çizilsin devamı halinde İstanbul ilçe kongrelerindeyiz orada yine verilmeye devam edecektir.
Erdoğan bombayı patlattı! haberi - 07 Eylül 2008 Pazar 14:04
Alt 08-09-2008, 02:32 AM   #6
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Nesrin YILMAZ
nesrin.yilmaz@internethaber.com

Şeffaf öfke…

“Yolsuzlukla mücadelede devir atlıyoruz, her şey şeffaf olacak, bundan böyle her şeyi açık açık konuşacağım, AKP iktidara geldiği günden itibaren yolsuzlukla mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyiz, yedirmeyiz, haaa içimizden biri yiyorsa da onunda çaresine bakarız, gerekirse siler atarız” falan filan
Tam altı yıldır duyduğumuz, dua gibi ezberlediğimiz sözler…
Başbakan herkesi kucaklamayı falan unutup, öfke sanatını konuşturdu yine!
Ama artık yeter!
Ben onu bunu bilmem.
Bir ülkenin başbakanı, birileri “başbakanın adını kullanarak” (üstelik insanların dini duyguları sömürürken kullanarak) milletin cebindeki son kuruşa, milletin çoluğunun-çocuğunun rızkına göz dikenlere konuşturur öfke sanatını…
Bir ülkenin başbakanı, partisinin içinden biri, köylünün arazisine göz dikip, araziyi ucuza kapatıp, sonra değerini yükseltip zimmetine milyon dolarlar geçirdiğinde konuşturur öfke sanatını…
Bir ülkenin başbakanı, başka bir ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı, kralı vesairesi ülkesine geldiğinde, misafirinin bulunduğu şehirdeki halkı, günlük ihtiyaçlarını karşılamayacak duruma sokanlara, trafiğe kapanan yollardan dolayı insanlar hastanelere bile gidemediklerinde bu durumdan sorumlu olanlara karşı konuşturur öfke sanatını…
Bir ülkenin başbakanı, daha iddianamesi hazırlanmamış, suçlulukları ispatlanmamış iki emekli paşa tutuklandığında, “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diyen partisindeki adama konuşturur öfke sanatını…
Bir ülkenin başbakanı, içki satıyor diye çivili sopalarla insanlara saldıranlara, oruç tutmuyor diye insanların kafasını-gözünü parçalayanlara konuşturur öfke sanatını…
Bir ülkenin başbakanı, halka, temiz su diye arsenikli suyu dayayanlara konuşturur öfke sanatını…
Basın özgürlüğüne darbe vurmak için değil!
“Aydın Doğan zamanında benden bunu-şunu istedi, ona bir hafta süre veriyorum, o açıklamazsa ben açıklayacağım, onun derdi başka” gibi yuvarlak cümleler yakışmaz bir başbakana…
Net söyler, ne söyleyecekse!
Hele ki bu başbakan, iktidara geldiği günden beri “her şey şeffaf olacak” dediyse!
Hala, “açıklarım bak” diye tehdit ediyor…
“Şeffafsan hemen açıklarsın” demezler mi?
“Deniz Feneri” davasına kadar şeffaf değil miydiniz, neden hiçbir açıklama yapmadınız?
Diye de…
Sormazlar mı başbakana!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alt 08-09-2008, 09:23 PM   #7
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Baykal fotoğrafla vurdu!

Savaş giderek kızışıyor. Bu kez baykal kameralar önüne çıktı. Elinde de Erdoğan'ın olduğu bir fotoğraf vardı.

İşte Baykal'ın elindeki iddianame Baykal ve Erdoğan buz kesti Aydın Doğan'a borsa şoku! Aydın Doğan neden yalnız? Aydın Doğan öfkeden köpürdü Erdoğan bombayı patlattı!
CHP lideri Baykal'ın hedefinde Başbakan Erdoğan, Türk savcıları ve bazı medya organları vardı. Baykal kameraların karşısına geçti ve Deniz Feneri iddianamesinde Erdoğan'ın adının geçtiği bölümleri tekrarladı.

Baykal ayrıca 'Erdoğan'ın tanımıyorum' dediği iddianamede adı geçen Mehmet Gürhan ile gazetelerde çıkmış fotoğrafı basına gösterdi.

Erdoğan'ın Aydın Doğan'a şantaj yaptığını ve bunun suçunun 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olduğunu söyledi.

Deniz Feneri iddianamesi ile ilgili CHP lideri Deniz Baykal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

-Deniz Feneri yolsuzluğunu Alman yargı organları ortaya koydu. Türkiye'ye gönderilen paraların iktidara yakın televizyon kanalı için harcandığı savcılık tarafından ortaya konulmuştur.

-İnsanların dini duyguları istismar edilerek toplanan paralar siyasi amaçlar için kullanılmıştır. Sistemli bir suçtur. Bu gerçekleşmiştir. Olay Almanya'da gerçekleşmişir ama bir ayağı Türkiye'de.

-Türkiye'deki adli mekanizla etkin şekilde işlememiştir. Alman savcılığı resmi iddianameyi Türkçeye çevirmiştir. Kendi iddianamesinde soruşturma sürecinde siyasi etki edilmeye çalışılmıştır.

-Sanıklardan "Mehmet Gürhan, Firdevs Şahin'den yardıma muhtaçlar için Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere paraları aldığını tasdik etmiştir" deniliyor. Bu dünyanın her yerinde bomba haberdir. Gürhan parayı Başbakan'a vereceğini 7 kere doğruluyor.

-Başbakan geçenlerde dedi ki 'ben Gürhan'ı tanımıyorum' dedi. Bu kişi AKP'nin, Başbakan'ın yurt dışındaki temaslarında baş rolde olan bir kişi. İki gazetemiz Evrensel ve Cumhuriyet, Başbakanla Gürhan'ın yan yana bulunduğunu gösteren fotoğraları yayınladı. Türkiye'de bu fotoğraf ana medyada niye yayınlanmıyor?

-İddia doğrudur ya da yanlıştır. Ama para toplanmıştır ve Başbakanın adının olaya karıştırıldığı açıktır. Acı verici olan iddialar karşısında Trük savcılarının adım atmamış olması üzüntü vericidir.

-Başbakan haklı olarak bu tablo karşısında telaşa kapıldı. Bunun yeterince haber yapılmaması sorgulanmalı.

-'Aydın Doğan'a bir hafta süre veriyorum' diyor. 'Bir haftada kendini toparla' diyor. 'Özlediğim yayıncılığı yaparsan bir şey olmaz' diyor.

''Bunun adı hukukta şantajdır. TCK Madde 107... Bir yıldan üç yıla kadar hapis. Başbakan'a şantaj yapmak yakışır mı?

Gürhanla çekilmiş fotoğrafları 'basma' 'bak basmadın aferin' diyor. 'Niye atv'yi Sabah'ı aldım gerekli mesajları alamadı mı?' diyor

'Başbakan Erdoğan'ın Doğan Grubunun talip olduğu rafineri ruhsatı için Çalık Grubuna söz verildiğini ve bu işin içinde Putin ile Berlusconi'nin de olduğunu söylüyor. BU vahim bir manzaradır.

-Bu tablo karşısında Başbakan işin esasıyla ilgili net açıklamalar yapmalıdır. Başbakan mehmet Gürhan'ı tanıyor mudur tanımıyor mudur? Para Gürhan'dan geldi mi gelmedi mi? Para Başbakanlığa geldi ki gelmedi mi?

-Rafeneri işinde Aydın Doğan'ın girişimini reddedip Putin ve Berlusconi'nin adını kullandı mı? Başbakan'ın demokratik kültürü özümsemesi sağlanmalıdır. Olay basit bir itiş kakış olayı değil yolsuzluğun örtbasıdır.

Neyin yazılacağına neyin yazılmayacağına Başbakan mı karar verecek? Başbakan'ın işine gelenler yazılacak, işine gelmeyenler yazılmayacak... Böyle demokrasi, böyle hukuk devleti, böyle basın özgürlüğü olur mu?

-Türkiye'nin sindirilmesine sessiz kalamayız. Meclis'in açılışıyla birlikte konuyu gündeme getireceğiz. Ona teslim mi olacağız?

-Yandaş gazetecilerin rahatsız olduğunu görüyorum. Kimse de bu olayı iktidar ile medya grubu arasındaki kavga olarak görmesin. Kimse Bu falan medya grubunun meselesi değildir demesin. Olay demokrasi yolsuzlukla mücadele ve basın özgürlüğü olayıdır.

-Şemdinli'de iddianameyi hazırlayan savcı meslekten atıldı. Bakalım bu savcı ne olacak? Çete boyutu var. Siyasi sindirme var. O iddianamede ipe sapa gelmez sözler manşet oldu. Niye bu Almanya'daki iddianame yer almıyor da bir kısım medyada Erdoğan'ın cevabı veriliyor?

-RTÜK'ün her türlü kuşkudan uzak olması beklenir.

-Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Kılıç arkadaşlarımız yarın Almanya'da Deniz Feneri duruşmasını izleyecek. Medya yeterince ilgilenmiyor. Ama biz telafi edeceğiz.

-Ben olayı Aydın Doğan'ın gazetelerinden öğrendim demedim.
Baykal fotoğrafla vurdu! haberi - 08 Eylül 2008 Pazartesi 14:12
Alt 08-09-2008, 09:33 PM   #8
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

AK Parti Baykal'ı fena vurdu!

Baykal'ın iddialarına AK Parti Grup Başkanvekili Ergün'den yanıt geldi. Ergün, Baykal'a özürlü dedi! İşte ayrıntılar;
Başbakan Erdoğan ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan arasındaki kavgaya CHP lideri Baykal'da katıldı. Baykal'ın Erdoğan'ı suçlayan iddialarına AK Parti'den cevap gecikmedi.AK Parti Grup Başkanvekili Ergün, Baykal'a 70'ini aşmış, anlama özürlü yakıştırmasını yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, bir Alman savcısının iddianamesinden yola çıkarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, spekülatif olayların içine çekmeye çalışmanın, ''70 yaşını aşmış bir siyasi lider için, siyasi ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan bir tutum'' olduğunu savunarak, ''Son günlerde, Sayın Baykal'ın, tam bir siyasi ihtirasın, gerçekleri görme, duyma ve anlama konusunda özürlü hale getirdiği bir tabloyu yaşıyoruz'' dedi.

Ergün'ün düzenlediği basın toplantısından satır başları şöyle;

Bu ifadeler neden görülmüyor: Alman savcısının, ''Türk Hükümetinin, bu davayla ilgili, herhangi bir baskısıyla karşılaşmadığını'' ifade ettiğini kaydeden Ergün, ''Bu ifadeleri görmemek ve duymamak neyle izah edilebilir? Ancak siyasi ihtirasın, insanın gözünü görmez, kulağını duymaz, aklını, dimağını karıştırmasıyla izah edilebilir'' diye konuştu.

Erdoğan'a yönelik suçlamalar üzerine harekete geçen AK Parti, Baykalkozunu oynadı. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün CHP
liderine yönelik bugüne kadar bir kaç kez gündeme getirilen suçlamalar için cevap bekliyor. Baykal'a yönelik en ağır suçlama ise Antalya'daki bir arsa spekülasyonuyla ilgili oldu. AK Parti yönetimi Baykal'ın arsa için CHP il yönetimine baskı yapıp yapmadığını
sordu.

Rakam ve zamanı belli olmayan bir meblağın, tsunami felaketinde kullanılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiği iddiasını anımsatan Ergün, Erdoğan'ın, bu konuda, ''Kendisine böyle bir paranın, yardım amacıyla da olsa ulaşmadığını, böyle bir parayla işinin olmadığını'' açıkladığını belirtti.

Baykal arsa işine mi girdi: Baykal'ın, Antalya'da bir arsa spekülasyonunda adının sıkça geçtiğini ifade eden Ergün, ''Değersiz bir arsayı, tarlayken satın alıp, sonra imar tadilatı ve uygulamalarıyla değerli hale getirmek, bunu değerli hale getiren Muratpaşa Belediye Başkanı'nı, Antalya teşkilatının yoğun muhalefetine rağmen partisine transfer etmek, bu arsanın değerlendirmesi karşılığında mı olmuştur? Bir siyasi parti genel başkanı olarak, böyle bir arsa spekülatörlüğünün içine mi girdi? Sayın Baykal, siyasi ahlakın gereği olan şeyi yapmaya teşebbüs etti mi ya da edecek mi?'' sorularını yöneltti.

Baykal'ın mal varlığı nereden geliyor?: Sayın Baykal'ın adı, 2000 yılında bir borsa spekülatörlüğünde geçti. İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi olan CHP'liler üzerinden, borsada bazı hisseler alınıp, bu hisselerin Sayın Baykal'ın hesabından ödenmesi ve orada o hisselerin aşırı değerlenmesi, medyanın gündemine gelmişti.

Sayın Baykal'ın halen, mal varlığını tam olarak açıklamadığı, bazı malları gizlediği, en azından eşinin varlıkları konusundaki açıklamayı netleştirmediği konularında da kamuoyunda spekülasyonlar olmuştur. Halen bu konular açıklığa kavuşturulmadı.

Şu belgesel filmi bizde izlesek: Tuncay Özkan'ın televizyonundan 3,5 milyon YTL ya da dolarlık bir anlaşmayla belgesel film yapılmak istendi. Böyle bir film, vizyona girdi mi? CHP ile Özkan arasında başka bir film mi oynandı, onun finansmanı mı sağlandı? Belgesel film yaptıysanız, çıkarın, hepimiz izleyelim'' diye konuştu.

Milletvekilliği sıralara parayla mı satıldı?: Belli ki CHP'de, bir değil, iki değil, bilemediğimiz bir çok vaka şunu gösteriyor ki; milletvekili sıralarını para karşılığı satmak, mevcut yönetimin adeti olmuştur. Bunlar, tatmin edici cevaba ulaşmadı. Ama kamuoyu CHP'yi çok iyi bildiği için ona gereken cevabı, her vesileyle seçimlerde vermekte, CHP'yi adeta bir parti olarak bile görmemektedir. Son zamanlarda adeta, siyasetin içerisinde başka unsurların uzantısı olma görevini üstlendiğini görüyoruz. Türkiye'de başka, yanlış işlerin avukatlığına soyunan bir CHP Genel Başkanı görüyoruz. Bu demokrasi, siyaset değil.
AK Parti Baykal'ı fena vurdu! haberi - 08 Eylül 2008 Pazartesi 19:30
Alt 08-09-2008, 10:08 PM   #9
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 22
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Ne kadar çirkin ve yakışıksız atışmalar...Ne Başbakan'a, ne Baykal'a, ne de bir medya kuruluşu patronuna, yakışmayacak tavıR ,davranış ve sözler...

Böyle olmamalı...birileri birilerini karalama ,küçük düşürme derdinde...Başbakanın yapması gerekn birsürü mühim iş varken, böyle küçüklüklerle uğraşması hiç doğru değil...

Yakışmıyor,Başbakanım...
Alt 09-09-2008, 05:29 PM   #10
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Doğan'a bankalardan şok
Kavga Aydın Doğan'ı batırdı. Borsada hisseleri çöktü. Bugün de 3 bankadan şok bir karar geldi. Bakın bankalar ne tavsiye ediyor?
Erdoğan'la kavga sonrasında borsada hisseleri çöken Doğan Grubu’na bir darbe de bankalardan geldi.
Türkiye’nin önde gelen bankaları İş Bankası ve TEB, son dönemdeki haberler yüzünden Doğan Grubu şirketlerinin hisselerini öneri listesinden çıkardıklarını açıkladılar.
RİSKİ ARTTI
İş Bankası’nın iştiraki İş Yatırım dünkü bülteninde Doğan Grubu hisselerinden uzak durulması gerektiğini belirtti. İş Yatırım bülteninde ‘Son gelişmeler göz önüne alındığında, Doğan Grubu şirketlerinin risk primlerinin arttığını düşünüyoruz’ denildi.
Doğan Yayın Holding’i tavsiye listesinden çıkardığını açıklayan TEB de buna sebep olarak şunları gösterdi: Doğan Yayın ağustos başında tavsiye listemize eklenmişti. Doğan Grubu hükümet ile tartışmaya girdi. Sonuç olarak, ucuz değerine rağmen hisselerin endeksin üzerinde işlem görmesini sağlayacak bir şey yok.
Müşterileri için hazırladığı Model Portföyünde değişikliğe giden Yapı Kredi; yaptığı açıklamada; portföyündeki Hürriyet'i (HURGZ) tavsiye listesinden çıkardığını açıkladı.
Başbakan ile Doğan Grubu arasında yaşanan gerginlik nedeniyle tavsiye listelerinden çıkardıklarını açıklayan banka; Palmali& Socar tarafından yüzde elli hissesi satın alınan TKFEN'i; HURGZ yerine koyduklarını belirtti.
Reklam