FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Web Tasarım Estetik R R key ödemeleri R R R R Alışveriş

içki yasağı....

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "içki yasağı...." başlıklı konu görüntüleniyor, "Yahu arkadaşlar Kuran'da alkolün icat edileceği yazıyormu veya uzay mekiği yada arabanın?Fasa fiso şeyler duymak zıvanadan çıkarıyor Kuran'da alkollü içkiden(Rakı,bira,votka,kanyak,viski vs) bahsetmiyor kontrolunu, bilincini kaybettirecek kadar buna sebep olacak şeyleri ..."

Seçenekler Stil
Alt 27-08-2008, 08:11 PM   #61
Banned
No maldigas la oscuridad, enciende la vela...

Blog Mesajları: 1
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor
Cevap: içki yasağı....

Yahu arkadaşlar Kuran'da alkolün icat edileceği yazıyormu veya uzay mekiği yada arabanın?Fasa fiso şeyler duymak zıvanadan çıkarıyor Kuran'da alkollü içkiden(Rakı,bira,votka,kanyak,viski vs) bahsetmiyor kontrolunu, bilincini kaybettirecek kadar buna sebep olacak şeyleri yasaklıyor bunu alkol,uyuşturucu madde,uçucu madde diye sıralamıyor.Alkol doğada bulunan bir çok bitkiden elde edilebiliyor pratikte bitkilerin fermantasyon safhasından sonraki ulaştığı evre alkoldür en çok üzümden elde edilir üzümdeki şeker oranı mayalanma esnasında en yüksek alkol değerine sahiptir ayrıca alkolun daha ileri safhası etanoldür Etanol maya ile birlikte oksijenin yokluğunda karbondioksit üretirler toksit içermekte ve fermante olmaktadır bir diğer adı etil alkoldür.Kimyasal analizi boş verelim şimdi gelelim asıl konuya maalesef sürekli bir yerlerinden icat yapmak uğraşında olan insanları görüyoruz..

İçki içilir adabını bildikten sonra bir kaç kadeh faydalıdır bunu arkadaşımız belirtmiş kanı incelttiği ve kan dolaşımını hızlandırdığı böbrek fonksiyonlarına iyi geldiği klinik olarak kanıtlanmış tabii kararında içildiği sürece her şeyin aşırısı zararlı aşırı tüketilen bir meyve suyu bile laksatif etkiye neden olabilir neticede soluğu wc'de alabilirsiniz genelde alkollu içeçekler arasında bira en çok wc'ye seyahat ettirenlerin başında gelir..

Kendini kaybetmeyecek kadar alkol almanın zararı yok günahıda yok alkol haricinde ekşimiş bir meyve yerken yada üzüm yerken insan kanına alkol karıştığını biliyoruz bu doğal olarak fermantasyon işleminin bir parçası acaba meyve yemesekmi günah olabilir..!İçinde şeker muhteva eden her bitkide alkol oranı vardır dalındayken reaksiyon göstermezler fakat dalından koptukları zaman reaksiyon süreci başlar ve bitki doğal fermantasyonunu geçrimeye başlar bu demek değildir sarhoş edecek kadar alkol üretmezler ama yeterli ortamı sağladığınız anda yüksek derecede alkol üreten fermantasyon sürecini oksijen alamadığı sürece tetiklerler..

Eskiden beyefendi gibi kadehini önüne koyup bir kaç duble atıp yanında sazlı,sözlü yada ailesi ile vakit geçirirmiş insanlar şimdilerde dejenere olmuş her yerde içip mekan tanımıyorlar sınırlarınıda bilmiyolar şişenin dibini görmeden sona erdirmiyorlar bazen bende dahilim

Bir abimiz Denizci ve bu kültürü en iyi o bilir Denizde ve gemide alkol almayan adam sayısı yok denecek kadar az bu bir felsefemi desem yaşam biçimimi desem apayrı bir kültür gemiye ayağınızı attığınız anda dünya ile ilişkinizi kesersiniz yeni bir hayat başlar adeta.. bu demek değildir denizciler alkoliktir diye..Yaşayan bilir sadece...Nedenini ise kimse..Gemiye çıkan çok sayıda muhafazakar görüşlü insanın bile yaşam biçiminin değiştiğine dair hikayelerini duydum..Denizde sınırlı sayıda metrekare içerisinde demir yığını içerisinde başka arkadaşınız yoktur Deniz ve Mehtap'ı seyrederken içmenin tadı bir başkadır..Ellerinizle tuttuğunuz balıkları mangalda Denizin rüzgarı ile yellendirirken bir ufaklık açtımı dalgaların iniltisiyle mest olursunuz..Tüm dünyanın dümeni sanki sizin ellerinizde gibi denize hükmedersiniz..Kimseler peşinen hükmünü vermesin bu dünyada yaşamayan ne olduğunu asla bilemez ve yaşayan bilir sadece..

Kendi kabukları içerisinde izole yaşayanlar dediklerimden anlamayabilir..
Bay X isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 27-08-2008, 08:27 PM   #62
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 22
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Alıntı:
Bay X´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu arkadaşlar Kuran'da alkolün icat edileceği yazıyormu veya uzay mekiği yada arabanın?Fasa fiso şeyler duymak zıvanadan çıkarıyor Kuran'da alkollü içkiden(Rakı,bira,votka,kanyak,viski vs) bahsetmiyor kontrolunu, bilincini kaybettirecek kadar buna sebep olacak şeyleri yasaklıyor bunu alkol,uyuşturucu madde,uçucu madde diye sıralamıyor.Alkol doğada bulunan bir çok bitkiden elde edilebiliyor pratikte bitkilerin fermantasyon safhasından sonraki ulaştığı evre alkoldür en çok üzümden elde edilir üzümdeki şeker oranı mayalanma esnasında en yüksek alkol değerine sahiptir ayrıca alkolun daha ileri safhası etanoldür Etanol maya ile birlikte oksijenin yokluğunda karbondioksit üretirler toksit içermekte ve fermante olmaktadır bir diğer adı etil alkoldür.Kimyasal analizi boş verelim şimdi gelelim asıl konuya maalesef sürekli bir yerlerinden icat yapmak uğraşında olan insanları görüyoruz..

İçki içilir adabını bildikten sonra bir kaç kadeh faydalıdır bunu arkadaşımız belirtmiş kanı incelttiği ve kan dolaşımını hızlandırdığı böbrek fonksiyonlarına iyi geldiği klinik olarak kanıtlanmış tabii kararında içildiği sürece her şeyin aşırısı zararlı aşırı tüketilen bir meyve suyu bile laksatif etkiye neden olabilir neticede soluğu wc'de alabilirsiniz genelde alkollu içeçekler arasında bira en çok wc'ye seyahat ettirenlerin başında gelir..

Kendini kaybetmeyecek kadar alkol almanın zararı yok günahıda yok alkol haricinde ekşimiş bir meyve yerken yada üzüm yerken insan kanına alkol karıştığını biliyoruz bu doğal olarak fermantasyon işleminin bir parçası acaba meyve yemesekmi günah olabilir..!İçinde şeker muhteva eden her bitkide alkol oranı vardır dalındayken reaksiyon göstermezler fakat dalından koptukları zaman reaksiyon süreci başlar ve bitki doğal fermantasyonunu geçrimeye başlar bu demek değildir sarhoş edecek kadar alkol üretmezler ama yeterli ortamı sağladığınız anda yüksek derecede alkol üreten fermantasyon sürecini oksijen alamadığı sürece tetiklerler..

Eskiden beyefendi gibi kadehini önüne koyup bir kaç duble atıp yanında sazlı,sözlü yada ailesi ile vakit geçirirmiş insanlar şimdilerde dejenere olmuş her yerde içip mekan tanımıyorlar sınırlarınıda bilmiyolar şişenin dibini görmeden sona erdirmiyorlar bazen bende dahilim

Bir abimiz Denizci ve bu kültürü en iyi o bilir Denizde ve gemide alkol almayan adam sayısı yok denecek kadar az bu bir felsefemi desem yaşam biçimimi desem apayrı bir kültür gemiye ayağınızı attığınız anda dünya ile ilişkinizi kesersiniz yeni bir hayat başlar adeta.. bu demek değildir denizciler alkoliktir diye..Yaşayan bilir sadece...Nedenini ise kimse..Gemiye çıkan çok sayıda muhafazakar görüşlü insanın bile yaşam biçiminin değiştiğine dair hikayelerini duydum..Denizde sınırlı sayıda metrekare içerisinde demir yığını içerisinde başka arkadaşınız yoktur Deniz ve Mehtap'ı seyrederken içmenin tadı bir başkadır..Ellerinizle tuttuğunuz balıkları mangalda Denizin rüzgarı ile yellendirirken bir ufaklık açtımı dalgaların iniltisiyle mest olursunuz..Tüm dünyanın dümeni sanki sizin ellerinizde gibi denize hükmedersiniz..Kimseler peşinen hükmünü vermesin bu dünyada yaşamayan ne olduğunu asla bilemez ve yaşayan bilir sadece..

Kendi kabukları içerisinde izole yaşayanlar dediklerimden anlamayabilir..
Dediklerinizi anlamıyorum,anlamayacağım...Anlayışı kıt bir insan rolüne bürüneceğim,sözleriniz karşısında...

Hükmün sahibinden anladıklarımız bize yeter...elhamdülillah...
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 27-08-2008, 08:36 PM   #63
hisarlikenan
Misafir..

Alıntı:
RABİA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dediklerinizi anlamıyorum,anlamayacağım...
Aynı şeyi akşam ben söyledim de bir saat tantana olmuştu:)))
birinci sayfada:)))

Alt 27-08-2008, 09:49 PM   #64
Banned
No maldigas la oscuridad, enciende la vela...

Blog Mesajları: 1
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor

Alıntı:
hisarlikenan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynı şeyi akşam ben söyledim de bir saat tantana olmuştu:)))
birinci sayfada:)))
Senin komedyenlik yeteğin epey had safhadaymış o zaman anlamadığın işlere burnunu sokmamak senin için daha iyi olur en azından, zaten anlaşılmaz birisin kendine anlam katmaya çalışma bari..
Bay X isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 27-08-2008, 09:59 PM   #65
hisarlikenan
Misafir..

Olur sen burnunu sok

Alt 28-08-2008, 02:03 AM   #66
Aktif Uye

carloss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yandımımın dünyası dönüp duruyor işte bende ona ayak uydurmaya çalışan meçhul bir berduş

carloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyorcarloss çok gurur duyuyor

Mevzu hala günahta :) bir arpa yol gidemiyoruz. Yasak diyoruz yasak hakkında fikir lazım bize :)
Neyse gittim yattım hatta şu anda uyuyorum bile :)
Alt 28-08-2008, 10:19 AM   #67
Uye

meys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Canlının Ölümü Tadacağını Ama Sadece Bazılarının Hayatı Tadacağını Öğrendim

meys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyor

Burda dinimizin içkiyi yasakladığını değilde neden yasakladığını tartışsak.Dinimiz insanın vucuduna zarar veren ,beynini uyuşturan herşeye yasak koymuştur.
İçki kullanan kişilerin canının her istediği yerde içki içmesi bence toplumsal olarak hiçte güvenli bişey değil.Onlar istediği yerde içki içmeyi özgürlük sayılıyorsa, içki içmeyen o ortamda bulunmak istemeyenin özgürlüğü ne oluyor.
Şimdi "adam gibi içeriz biz" dediğinizi duyar gibiyim (o ne demekse keşke kadın gibi içseniz az ve öz) içen hiç kimse sarhoş olduğunu yada alkolik olduğunu kabul etmez zaten.
Özgürlükten laf açılmışken bir kaç örnek daha verelim.Lokantaya gidiyorsunuz içki içen bir kaç adam kahkahalar bazen yada genelde kullanılan küfürler belki taciz,onlar özgür ya siz? yolda arabayla yada kaldırımda yaya yürüyorsunuz sarhoş bir şoför hayatınıza kast ediyor sarhoş sürücü özgür siz ölüsünüz?,evin reisi alkolik gecenin bir yarısı geliyor kadın asker gibi ayakta ama ne yapsa suç dayak yiyor hakaret ve diğer eziyeti söylememe bile gerek yok reis özgür kadın köle? çocukların yaşadığı açlık fakirlik oda onlara kesilen fatura. Bunun gibi örnekler çok özgürlük tezatına.
Mutluyum ,üzüntülüyüm,parasızım,düğündü ,yılbaşıydı diye başlanan ve bağımlılık yaptığı kesin olan alkole dur demek biyolojik olarak çok zor.AMATEM neden dolu dersiniz?Onlarda bir duble ile bişey olmaz diyenlerden.Alkol yüzünden gerçekleşen kazalar,boşanan çiftler,yetim kalan çocuklar,karaciğer nakli bekleyen hastalar.Sanırım sınırsız özgürlük bu olsa gerek ama bu kendine ve etrafına zarar vermede sınır yok ÖZGÜRLÜĞÜ.
Ben bu bilir ve buna inanırım "İÇKİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR"
Buna dinen yada vijdanen inanın yada inanmayın bir gün sizde hak vereceksiniz.Dileğim acı tecrübelerle bunu öğrenmemeniz.
Herkese iyi formlar
meys isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 28-08-2008, 10:54 AM   #68
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor

yurtdisina cikinca sapitan yabanci zor bulursunuz, sarhos olan genelde ya araplardir yada turkler. rusyada adamin kafasini patlatirlar. hastnede acar gozunu. baska toplumlarda boyle degil. biz boyleyiz. fotograf ta cekerim ilk firsatta . anavatandan yurtdisina cikmis turkler. yurtdisina adapte olmus olanlar demiyorum.
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 28-08-2008, 11:03 AM   #69
Super Aktif

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Alıntı:
orkuorkun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yurtdisina cikinca sapitan yabanci zor bulursunuz, sarhos olan genelde ya araplardir yada turkler. rusyada adamin kafasini patlatirlar. hastnede acar gozunu. baska toplumlarda boyle degil. biz boyleyiz. fotograf ta cekerim ilk firsatta . anavatandan yurtdisina cikmis turkler. yurtdisina adapte olmus olanlar demiyorum.
Bütün meselede bu değilmi..... '' Kimseyi rahatsız etmemek''
Bak kafir rus bile kafayı patlatıyor... neden kardeşim git ne yapacaksan yap ama kimseyi yahatsız etmeee
vesselam.
aliÖZDEMİR isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 28-08-2008, 11:06 AM   #70
Uye

meys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Canlının Ölümü Tadacağını Ama Sadece Bazılarının Hayatı Tadacağını Öğrendim

meys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyor

Alıntı:
orkuorkun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanırım yabancılara çok iyimser bakıyorsunuz.Ben bu yaklaşımınıza bir anlam veremedim.Peki ben gittiğim tatil yerlerinde içip içip kendinden geçen kadın erkek fark etmeyen bir sürü turisti yanlışmı gördüm.Barlarda sabahlara kadar su gibi içki tüketip sarhoş olanların bilinci yerinde kalıyorda biz Türklerin mi kanına dokunuyor bu içki kendimizi kaybediyoruz.Alışkanlıklar insanı diğerlerinden biraz daha dirençli yapar ama beyin aynı şekilde uyuşur beden aynı şekilde zarar verir.Çizdiğiniz ve imrendirmeye çalıştığınız o hayatlar sanırım biraz özenti kokuyor.
İyi niyetli olabilirsiniz ama verdiğiniz örnekler insanların kafasını karıştıra bilir.Bizim insanlarımız en iyisini yapsın içmesin.Kötümü olur??
meys isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil