![]() |
|
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "içki yasağı...." başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: aliÖZDEMİR ´isimli üyeden Alıntı Rezalet mi...... Ne demeli ; Herkesin dini ve dini inancı kendisini bağlar vesselam. hah işte bu alibey herkesin dini inancı kendini bağlar, kime niye yasak ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #51 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: Fatihin fethi istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 247 Rep: 24565 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içki yasağı.... Alıntı:
herkesin dini inancı kendini bağlar, kime niye yasak ?
__________________ Pier lotide bir çay bardağı kırılmış, gördün mü ? | |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #52 | |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 412 Rep: 40905 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içki yasağı.... Alıntı:
Çünkü kitabım bana onu öğretmiştir....'' Sizin dininiz size, benim dinim banadır '' der... Bana içki yasak oluyor haliyle .... (Umarım sizede yasak olsun....) Sizinde yasak yada serbestliğini kıtabiniz belirler.... | |
| | |
| | #53 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: İzmir Yaş: 30
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 330 Rep: 32837 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içki yasağı.... Alıntı:
herkesin bir fikri vardruır, zaten olmasa bu kadar cok mezhep ortaya cıkmış olmazdı. size de saygılar, iyi forumlar
__________________ SİVİL ÖRÜMCEKLER SARMIŞ DÖRT BİR YANINI SARMIŞ AĞLA KAPLAMIŞ BU CENNET VATANI | |
| | |
| | #54 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA Yaş: 39
Cinsiyet: Rep Gücü: 346 Rep: 34307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içki yasağı.... valla Ali ozdemir bey , burda bir tane sarhos olup kaza yapan gormedim. 10 tane kadin alip hamile birakan gormedim. sapik ta yok alkole siginsin , sizin kulturunuz bizden farkli bunu kabul ettirmeye calisiyorsunuz.. siz arap kulturunu savunuyorsunuz. Osmanli zamaninda arap baskilari anadoluda yapilmis. Fakat anadoludaki Turk insani bunu Tasavvuf edebiyatina cevirerek ancak kendini koruyabilmis. kaldi ki 4ncu murat alkolik olup ickiyi yasaklamis. hic halife alkolik olur mu dusunmek lazim. ben rencide etmek niyetinde degilim. herkesin inanci kendine. size gore oyle olan buraya gore farklidir. Inanc birdir. Allah birdir. Hocanin gunahi varsin olsun icki olsun bizi ilgilendirmez. Daha kotuleri Anavatanda varsa da ilgilendirmez. gazetelerde ne hocalar gorunuyor biri gidip biri geliyor maasallah. -- Burda insanlarada hic olmazssa kendine gore huzur var. herkes mutlak inancina bildigi gibi yasasin. belki dogru bildiklermiz yanlistir. muslumanlarin cok mezhebi vardir ,buraya gore dogru olan size yanlis gelebilir. endonezyada komodo denilen hayvani (islamii) hala dualarla suya birakma toreni yapilir. araplasma uzak yerlere daha zor ulasir. bircok muslumanim diyenden daha iyi ibadet ederler onu da soyliyim bu arada. kimin daha iyi oldugunu Allah bilir. gecen gunku kitapta Alevi koyundeki sunni bir imamin mucadelesi beni bircok insandan daha cok tatmin eder.SAKKA koyunde , hic bilmediginiz kor oldugunuz seyleri ogrenirsiniz belkide. genis ve hosgorulu bakmaliyiz Konu orkuorkun tarafından (27-08-2008 Saat 04:40 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #55 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: Fatihin fethi istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 247 Rep: 24565 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içki yasağı.... Alıntı:
Bunu şöyle düşünelim ; vejetaryan bir kuvvetin et yemeği yasaklaması gibi... Ne kadar mantıklı duruyor sen et yemiyorsun diye et yiyen herkese et yemeyi yasaklayabilirmisin ? Türban yasağına siyaset karışmıştır. O apayrı bir mevzu sanırım. Bunu şöyle düşünelim ; vejetaryan bir kuvvetin et yemeği yasaklaması gibi... Ne kadar mantıklı duruyor sen et yemiyorsun diye et yiyen herkese et yemeyi yasaklayabilirmisin ? Alibey alıntılamaycağım ama benim için böyle bir yasağı ancak ben belirlerim. Kitap değil ( benim kitabım değil)
__________________ Pier lotide bir çay bardağı kırılmış, gördün mü ? | |
| | |
| | #56 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 412 Rep: 40905 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içki yasağı.... Alıntı:
Mesele; içkinin haram yada helal olma durumu . İçersin yada içmessin durumu değil...mesale , yadırgamak yada rencıde etmek hiç değil. İçkinin Haram olup olmadığını neden KURANIMIZA değilde ... hocaya soruyorsunuz ? Dinin kaynakları olarak kabul edilen adreslere soralım dıyorum.... Ali'ye veli'ye değil. Yanlıssam söyleyın.... Ben hocaya sormam ama sizede karışmam. | |
| | |
| | #57 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA Yaş: 39
Cinsiyet: Rep Gücü: 346 Rep: 34307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içki yasağı.... siz yazilanlarin kacini uyguluyorsunuz , yapamadigiz, yada yapmadiginiz yok mu. onu yargilayamazssiniz. neden sadece domuz eti ve icki baska yasaklar yok mu, cok cinsellik var bircok yasak var. |
| | |
| | #58 | |
Ben ki Çok günahkar olduğumu defalarca söylemişimdir yine söylüyorum. Ama Günahkar olmak , o günahları inkar ettirmeyi gerektirmemeli bana göre. Tıpkı borçlu adamın borcunu inkar etmemesi gibi.... Yani, Kabul etmemek ayrıdır.... Redetmek ayrıdır... Red etmek inkardır ve vebalıda ağırdır. Önemli olan RED etmemek Tüm sıkıntı ordadır. | |
| | |
| | #59 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 346 Rep: 34307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içki yasağı.... hoca da gunahkar olabilir,hacca giden de. gunahini bilmek onemlidir. , neden boyleydi diye dusunursek onlarla ayni anda yasamamiz gerekir..bunu yargilamak bize dusmez, Hosgorulu bakmak anlamamaktan iyidir. bilmediklerimiz de cok olabilir. |
| | |
| | #60 | |
Dediğim gibi; Kabul etmemet ayrıdır. Red etmek bütün bütün ayrıdır... Lakin Bu ayrılığı görmek icab eder. Çünkü;Bu farkı görmemenin Sonucunda dinin zincirinden çıkmak var | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |