FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Pamukoğlu'nu karalama kampanyası başlamıştır

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Pamukoğlu'nu karalama kampanyası başlamıştır" başlıklı konu görüntüleniyor, "Arkadaşlar aşağıdaki haberle beraber Osman Pamukoğlunu karalama calışmaları başlamıştır. Medya görevini layıkı ile yerine getirmektedir. Vatana millete hayırlı olsun aşağıdaki haberi okuyun ve bu mu habercilik , değerlendiririn. Pamukoğlu partisini ..."

Seçenekler Stil
Alt 11-08-2008, 10:02 AM   #1
Uye

sebahat35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her an herşey değişebilir.

Blog Mesajları: 2
sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor
Pamukoğlu'nu karalama kampanyası başlamıştır

Arkadaşlar aşağıdaki haberle beraber Osman Pamukoğlunu karalama calışmaları başlamıştır. Medya görevini layıkı ile yerine getirmektedir. Vatana millete hayırlı olsun
aşağıdaki haberi okuyun ve bu mu habercilik , değerlendiririn.

Pamukoğlu partisini ve kendini ilk canlı yayında bitirdiHak ve Eşitlik Partisi'ni kurmak için yola çıkan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ilk canlı yayında nakavt oldu.

CEVİZ KABUĞU'NU DOLDURAMAYAN LİDER
Hak ve Eşitlik Partisi'ni kurmak için yola çıkan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ilk canlı yayında nakavt oldu. Dün gece ART'deki (Avrasya TV) Ceviz Kabuğu programında Hulki Cevizoğlu'nuın konuğu olan "efsane komutan" ünvanlı paşa; yeterli birikimi olmayan, konulara hakim gözükmeyen, sorulara doyurucu cevaplar veremeyen, sloganik kalan, konuşması yetersiz ve oldukça tutuk bir portre çizdi.

Hulki Cevizoğlu'nun çok fazla sıkıştırmamasına rağmen onun yönelttiği sorular ve izleyicilerden gelen sorular karşısında yetersiz kalan ve zaman zaman aciz durumlara düşen Pamukoğlu "yüzde-binde 1'lik partiler arasına bir yenisi daha geliyor" imajını uyandırdı. Sembolü kırmızı zemin üzerinde, sarı güneşin içinden kanatları güneşin dışına taşan, özgürlüğü simgeleyen siyah Anadolu kartalı olduğu belirtilen hareketin liderinin çizdiği bu portre "efsane komutanın daha siyasetin başında çöküşü ve kartalın uçamadan yere çakılışı" olarak değerlendirildi.

"Şeyini şey ettiğimin şeyi"

Hitabetinin çok zayıf olduğu gözlenen Pamukoğlu "şey, şey yaptım" kelimelerini yüzlerce defa tekrarlayarak izleyicilerin ve sunucunun konsantrasyonlarını bozdu. Zaman zaman sıkıldığı gözlenen Cevizoğlu, Pamukoğlu'nun aklına gelmeyen ve 'şey' diye nitelendirdiği kelime ve kavramları hatırlatarak yardımcı oldu. Pamukoğlu bu haliyle, Nejat Uygur'un "Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi "isimli oyununu çağrıştırdı.

Hareketlerini başlatalı henüz altı gün olduğunu, lider sultasına karşı genel başkanı delege oylarıyla değil tüm üyelerin internetten oy kullanmasıyla seçeceklerini belirten Pamukoğlu, askerin siyasetin dışında kalması gerektiğini söyledi. Osman Pamukoğlu, Genelkurmay Başkanlığının partilerin her eleştirisine bir bildiriyle cevap vermesinin yanlış olduğunu vurgulayarak "aslolan eleştirilere karışmamak, cevap vermemektir. Ama çok gerekliyse bu cevabı Milli Savunma Bakanlığı verebilir. Ama bizde bu bakanlığın adı var, kendi yok" dedi.

Memleket meselesinden sana ne!

Pamukoğlu, bu tezini kuvvetlendirmek için Atatürk'ten şu örneği verdi:

"Yıl 1927. Atatürk, gece saat 22.30 civarında Ankara'da arabasıyla gezerken Genelkurmay binasında bir odanın ışığının yandığını görüyor. Hemen arabasını durdurup odadaki şahsın gelmesini istiyor. Gelenin 'kel' lakaplı bir paşa olduğu görülüyor. Gazi, bu saatte niçin çalışmak gereği duyduğunu, bir tatbikat veya manevra olup olmadığını soruyor. "Hayır. Sadece memleket meselesi için çalışıyorum' cevabını alınca çok kızıyor ve 'sana ne memleket meselesinden… Bak orada Meclis var, biz varız. Şimdi hemen ışığı kapat ve evine git' diyor."

Halk askeri üniformalı sever ama oy vermez

Bir izleyicinin elektronik postayla gönderdiği "henüz resmileşmemişken parti kurmaktan vazgeçin. Zira muhtemel seçim başarısızlığınız Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısızlığı gibi algılanır" şeklindeki mesajına "ben askerliği bırakalı altı yıl oldu. Şimdi sivil bir insan, bir siyasetçi olarak karşınızdayım" cevabını veren Pamukoğlu bu görüşe katılmadığını belirtti. Ancak burada devreye giren Cevizoğlu da "halk askeri üniformalıyken sever ve büyük saygı duyar. Ama ne zaman üniformalarını çıkarıp siyasete girse oy vermez" tespitinde bulunarak kendisine pek başarı şansı tanımadığını ima etti.

Rıfat YÖRÜK/habervaktim.com
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 11-10-2008, 09:20 PM   #2
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

Kayhank kıymetli bir taşKayhank kıymetli bir taşKayhank kıymetli bir taş
Icon14 Cevap: Pamukoğlu'nu karalama kampanyası başlamıştır

Güzel konuya değinmişsin Sebahat35. Sana katılıyorum. 'Birilerinin' kuyruğu Paşanın ayağı altında kaldı anlaşılan.

Bu medya bu kadarcık işte. Birilerinin kalemi olmuş zavallılıkta. Kanalın varsa istediğini vezir yap, istediğini rezil. Paşa parti açmadan önce kanal açmalıydı bence :Ahsi:

Paşanın hedefi olduğu namlu bu kez medyanınki. Bunu da aşar inşallah.
Kayhank isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 11-10-2008, 09:26 PM   #3
Yeni Uye

çerkeş18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biri
Cevap: Pamukoğlu'nu karalama kampanyası başlamıştır

Millete demediğini bırakmamış!
Mahmut Övür,siyasi hayatımıza yeni katılan parti ve liderinin vahim sözlerini yazdı.

Siyasetin yeni Turgut Sunalp'i

Siyasi hayatımıza yeni bir parti daha katıldı, Hak ve Eşitlik Partisi.
Partinin kurucusu ve genel başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu.
Pamukoğlu'nu, son 5 yılda "Efsane Komutan" niteliğiyle televizyon programlarının vazgeçilmez ismi olarak tanıdık.

Bir terör olayı olduğunda hangi televizyon kanalına baksak o vardı.
O konuşmalardan aklımda kalan tek şey ise, "778 gün oralarda kaldım" sözüydü. Bir de bağıra çağıra konuşması ve herkesin yanlış yaptığını söylemesiydi.

Tam da bu nedenle Başbakan Erdoğan tarafından da eleştirilmişti.
Şimdi bir siyasi aktör olarak çıktı karşımıza.

Siyasette neler yapacağını ve ilkelerini okuduğumda, aklıma 12 Eylül Askeri darbesinin siyasetteki versiyonu MDP geldi.

O dönemde üç parti kurulmuştu. Emekli Orgeneral Turgut Sunalp'ın başında olduğu Milliyetçi Demokrasi Partisi, Necdet Calp'ın Halkçı Partisi ve Turgut Özal'ın Anavatan Partisi.

12 Eylül yönetimi açıkça Sunalp'i desteklemesine rağmen üç partinin katıldığı 1983 seçimlerinde Sunalp'in partisi MDP ancak üçüncü oldu.
Bildiğim kadarıyla sivil siyasete çok sayıda asker girdi ama siyasi parti kurup başarılı olanı pek görülmedi.

MDP de başarısız bir "askeri" girişimdi.

Önceki gün 32.Gün programında yukarıda sözünü ettiğimiz bu dönemin parti kuran emekli askeri Osman Pamukoğlu vardı.

Programı ortalarından izlemeye başladım. Kuzey Irak, terörle mücadele üzerine yine bildik konuşmalarını yapıyordu. Sonlara doğru devreye 32. Gün programının Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Akar girdi ve yazdığı kitaplarından sorular sormaya başladı.

O gürleyen Pamukoğlu bir anda bocalamaya başladı. Sorulara verdiği cevaplar karşısında donup kaldım.

Akar, Pamukoğlu'nun kitaplarından kısa bölümler okudukça, yeni siyasetçi eski paşalığını hatırlıyor ve öfkelenerek cevap veriyordu.
Bir ara Rıdvan Akar, Pamukoğlu'nun "Ey Vatan" isimli kitabından bir bölüm okudu:

"Önder, doğa ve insan doğasından hareketle sıradan insanların şiddetli özlemleri olduğunu bilir. Bunlar severler, nefret ederler ve isterler. Bencildirler, her düşünceleri eşya ve şahıslarla ilgilidir. Kendilerini rakamlar ve miktarlarla zehirleştirmişlerdir."

Akar, sonra da şu soruyu sordu:

"Siz siyasi parti lideri olarak bu kadar aşağıladığınız halktan nasıl oy isteyeceksiniz?"

Pamukoğlu'nun ne cevap vereceğini merakla bekliyorum. Bir an durdu ve öfkeyle konuşmaya başladı:

"O sözler kutsal kitaplardan alınmadır. Halk bencildir, hatta ahmaktır. Peygamberler bunun için geldi."

Bu kez Rıdvan Akar, "Siz kendinizi o konumda mı görüyorsunuz?" diye sordu.

Bu soruya ne cevap verdiğini tam olarak hatırlamıyorum ama çok öfkelendi ve 5 yıl önce yazılmış bir kitabı neden gündeme getirdiğini söyleyip durdu.

İşte o söyleyip durduğu vahim tespitlerinden biri daha...

"Hayatta her zaman düşmanınız ve hasmınız olacak..."

Pamukoğlu kendisine ait bu tespitin hatırlatılmasına da çok kızdı.
Doğrusu tavrı da, sorunlara yaklaşımı da, 21.yüzyıla bakışı da sivil değil askeri ve otoriterdi.

Böylesi bir düşünce sahibinin "Hak ve Eşitlik" gibi anlamlı iki kavramı parti adı olarak seçmesine ne demeli?

Bu manzarayı görünce bu kez de aklıma MDP'nin başındaki rahmetli Turgut Sunalp'in o dehşet verici sözleri geldi.

Başarısızlığa uğrayıp siyasetten ayrılan Sunalp'le Nokta dergisinde birlikte çalıştığımız Güldal Kızıldemir bir söyleşi yapmıştı.

Kızıldemir'in "Copla tecavüz edilerek işkence yapılıyor" sözüne Sunalp, şöyle karşılık vermişti:

"Niye copla tecavüz etsinler ki, elimizde taş gibi oğlanlar var."
İlk gerilla savaşçısı eğitimi alan Sunalp'in askeri hayatı hatırlansa da, siyasi hayatını bu gaf dışında hatırlayan var mı?

MAHMUT ÖVÜR/SABAH
çerkeş18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-10-2008, 11:00 PM   #4
Uye

sebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyorsebahat35 çok gurur duyuyor

Alıntı:
Kayhank´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel konuya değinmişsin Sebahat35. Sana katılıyorum. 'Birilerinin' kuyruğu Paşanın ayağı altında kaldı anlaşılan.

Bu medya bu kadarcık işte. Birilerinin kalemi olmuş zavallılıkta. Kanalın varsa istediğini vezir yap, istediğini rezil. Paşa parti açmadan önce kanal açmalıydı bence :Ahsi:

Paşanın hedefi olduğu namlu bu kez medyanınki. Bunu da aşar inşallah.
BANA sorarsan TV KANALINA hacet yok , yeterince yalnış veya doğru haber yapılıyor , paşanın parti kurduğunu duymayan kalmasın bu yeterli olur.
Alt 11-10-2008, 11:07 PM   #5
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

Pamukoğlu'nun başarılarını nerelerine sığdırdılar da şimdi kusurlarını sayar oldular bunlar?

Halk için neden öyle denildiği sorulsun ilk önce. 772 Gün hangi halk için dağlarda kurşun saydınız, hangi halkı korudunuz orada diye sorulmadı ama. 78 tane harekatı hangi halk için yaptınız?...

"Halk için bunları bunları dedin sen, oyu nasıl alacaksın şimdi, hadi bakalım?" Mikrofona bak ya!

Program da konuşamadı diye kınadılar adamı. Cümle kurmak mı O'nun işi? Reyting beklenen gibi gelmedi herhalde.

Resmen 32.Gün'ün tuzağına getirildi Pamukoğlu. Oturttular oraya, çizmeye çalıştılar üstünü işte.

Turgut SUNALP denilince adamın aklına Job-Erkek gelen kalemi okuyup inanan halka
seslenmiştir belki de Paşa?

5 Yıl önce yazdıkları, bugün parti kuracakken mi hatırlandı?

Yapmayın Allah aşkına ya, bırakın şunlara inanmayı. Onlara inanması gereken beyinler burada olmamalı.

Ben de halkım. Bu medya mı kazandırdı bana bugüne kadar, bu Paşa mı?

Halkını, bayrağını korumaya adanmış bir hayattan gelen kısa bir serzeniş ağır mı geldi?
Ben kaldırırım ya. Babam az çekmedi benim kulağımı, ben de gidip üstünü çizmedim ama...
Alt 12-10-2008, 12:52 AM   #6
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

Y.E.K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Y.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyor

Ben 32.gün programını izledim.Programda gergin ve sinirlerine hakim olamayan bir portre çizdi gözümde Paşa'm.Diğer yanda Siyaset Meydanı'nda Sarızeybek'e bakıyorum çok farklı.Pamukoğlu'na plase sorular sorulduğunda sertleşiyor,karşısındakine kardeşim,sen vs. kelimelerini sert uslüpla kullanarak adeta askerdeki ast üst ilişkisini yaşatıyor bizlere.Halbuki politika çok farklı bir kulvar.Paşa'm şimdiden şu rahat ortamda,sıkıştırılmadığı halde kızarsa ilerde neler yapar bilemiyorum.Acaba diyorum o değil de,Sarızeybek'mi olsaydı partinin genel başkanı.Neyse,zaman içinde herkes kendine düşen payı çıkarır elbet,hayırlısı Allah'tan...
Y.E.K. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-10-2008, 12:58 AM   #7
Uye

Alıntı:
Y.E.K.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben 32.gün programını izledim.Programda gergin ve sinirlerine hakim olamayan bir portre çizdi gözümde Paşa'm.Diğer yanda Siyaset Meydanı'nda Sarızeybek'e bakıyorum çok farklı.Pamukoğlu'na plase sorular sorulduğunda sertleşiyor,karşısındakine kardeşim,sen vs. kelimelerini sert uslüpla kullanarak adeta askerdeki ast üst ilişkisini yaşatıyor bizlere.Halbuki politika çok farklı bir kulvar.Paşa'm şimdiden şu rahat ortamda,sıkıştırılmadığı halde kızarsa ilerde neler yapar bilemiyorum.Acaba diyorum o değil de,Sarızeybek'mi olsaydı partinin genel başkanı.Neyse,zaman içinde herkes kendine düşen payı çıkarır elbet,hayırlısı Allah'tan...
Ben de izledim programı ağzından kötü bir kelime cıkmadı.
yalnız her iki gazetecinin de OSMAN PAMUKOĞLUNUN sinirlerini yıpratmak için cok calıştığını ve sinirlenince de güldüklerini farkettim.
Alt 12-10-2008, 01:08 AM   #8
Uye

simqe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NE KADAR BİLİRSEN BİL SÖYLEDİKLERİN KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...

simqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyorsimqe çok gurur duyuyor

Bende siyaset meydanı ve 32.Günü izledim,ertsi günde cevizkabuğunu...
Her ne kadar TSK da olumlu ve takdir edilecek işler yaptılarsada Erdal Sarızeybek ve Osman Pamukoğlu katıldıkları programda pkk hakkındaki söylemlerinin bazılar benide kızdırdı,burada Hulki Cevizoğluna katılıyorum.
Örnek : pkk militanlarının bir yılan gibi olduklarını,onların her an her yerde olduklarını,bunları farkedemediklerini belkide üstlerine basıp geçtiklerini söylediler...peh...bunlar neki ne olacaklar,koskoca silahlı kuvvetlerini aldatıyorlar gibi bir izlenim yaratttılar,ben bunu hoş göremedim malesef...
Sen kalk onlar yılan gibidir,onlar şöyledir,böyledir..bilemiyorum ,mutlaka övmek istemediler ama konuşmaları benim hoşuma gitmedi,bizim askerlerimiz onları alt etmeli..
fakat şunuda belirtmeden geçemiyeceğim Erdal Sarızeybek ve Osman pamukoğlu görevde bulunduklarında şimdikinden daha cesur tavır sergilemişlerdir,ha şimdikiler yapmıyormu?yapamıyormu?orası tartışılır...
Malesef öyle yetkileri alındıki subayların,artık önünden geçse pkk militanları kollarını kaldıramıyorlar..
buda kimin suçu,bunu düşünmek lazım...
simqe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-10-2008, 03:42 AM   #9
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

Ben Siyeset Meydanı'nı da izledim, 32.Günleri de, Ceviz Kabuklarını da. Sarızeybek sürekli olarak açıklamalarının ardından onlara
"...Bunlar böyle bir yaratık!"
"Bunlar pislikte yatan, toprak renginde yaratıklar."
"Yürümez, sürünürler" gibi ifadeleri duyulmadı mı peki?
Osman Pamukoğlu'nun da
"Bunlar bizimle karşılıklı çatışamazlar, bizim karşımızda duramazlar, ezeriz, hep pusu kurdukları için bu kayıplarımız" ifadeleri?
"Roket attığında bir çadır yanınca sevinen bir mahluk bu."
"3500 Askerle tüm kamplar bir gece dayanamaz bize."
"Baskında bıldırcın gibi yatıp kalırlar, ateş edemezler" gibi ifadeleri?
"Bizim askerimizin mermisi varsa, karnı toksa en iyi savaşı verir" bu kadar basit...

Onlar hakkında "Bunlar yılandır, bunlar tehlikelidir, bunların ne yapacağı belli değil" gibi ifadelerin aksine onları aşağılayan, küçümseyen ifadeler kullanılsaydı Şehitlerimize haksızlık ederlerdi. Böyle düşmanın karşısında mı kan döktü o evlatlar derler adama sonra.

İki general de askerlerimizin övgüsünü örgüte ve itirafçılarına bırakmış durumda. Kitaplarında bunlar yazılı. Kendilerinin yerine onlar askerlerimizden bahsediyor zaten. Özellikle Şemdin Sakık denen o canlı türü iyi öğrenmiş Türk Askerini.

Yetkilerinin o zamanlar çok çok kısıtlı olduğunu, günümüzde bu yetkilerin neredeyse hiç kalmadığını kendisi de savunuyor. Anılarının birinde 15 haini görüp de siyasiler yüzünden vuramadıklarını söylemiştir Pamukoğlu. Kavgası da bunlar zaten.

Kelimelerine takılıp da küsmeyelim arkadaşlar onlara. Haketmiyorlar bence.

Siyasi yönlerini ben de tartışmıyor, desteklemiyor, kınamıyorum. Çünkü hiç görmedik onları bu sahada. Zaman gösterecek bunu. Paşanın öfkeli olduğu doğru. Meclise girerse, çevresinde oturanlar düşünsün onu da :)
Alt 12-10-2008, 04:19 AM   #10
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Bu iki değerli emekli asker zat da, sonradan siyasete merak sarmış sahasında değerli, siyaset de acemi erler daha bana görede. İki proğramda da farklı konular vardı E. Sarızeybek duygusal ve siyaset dışı ama hem siyasileri hem askeri kıyasıya eleştirdi. O. Pamukoğlu e.paşa ise demokrasi konusundaki deneyim ve hazmedebilme duygusunu hala tadamamış şekilde kendisi hem askeri, hem siyasileri kıyasıya eleştirirken başkasının askeri eleştirmesine tahammül göstermediğini ve de hala siyaset ilmine uzak olduğunu gösterdi, yolu açık olsun diyelim.

Birde benim aklıma takılan parti oluşumunda neden? AKP ile ad benzerliği var bu grupta.
Adalet ve Kalkınma Partisi mevcut siyasi parti.

O.Pamukoğlu ve grubunun oluşumu ise Hak ve Eşitlik Partisi benzerlik var mı size görede isimlerinde?

Adalet = Hak
Kalkınma = Eşitlik bir nebze olsun aynı manada gibi geldi bana.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Etiketler
osman pamukoglu destek

Seçenekler
Stil